B12-vitamiinista lisäpuhtia syksyyn ja talveen

B12-vitamiinia tarvitaan normaalin vastustuskyvyn ja energiatasojen ylläpitämisessä, ja se on tärkeä myös hermostolle ja aivoille. Varaudu siis talven haasteisiin vahvistamalla B12- vitamiinitasojasi!
B12-vitamiinista lisäpuhtia syksyyn ja talveen

B12-vitamiinia saadaan vain eläinkunnasta, joten kasvispainotteisesti syövien ja vegaanien tulisikin taata saanti ravintolisällä. B12-vitamiinin tarve korostuu suolistovaivojen, kuten laktoosi-intoleranssin, keliakian ja hapottoman vatsan yhteydessä. Myös stressi, yksipuolinen tai rajoitettu ruokavalio sekä raskaus ja imetys lisäävät tarvetta.

Vaje voi oirehtia väsymyksenä, muisti- ja keskittymishäiriöinä tai alakulona. Varsinainen puutostila ei ole kovin yleinen, mutta lisääntynyttä tarvetta esiintyy ainakin em. tapauksissa.

Imeytyminen haasteellista Suoliston kautta B12-vitamiinista näyttäisi päätyvän elimistön hyödyksi vain murto-osa. Eri suolisto-ongelmien yhä yleistyessä todennäköisesti myös ravintoainevajeet lisääntyvät. Ellei ruuansulatuskanava ole kunnossa, se ei pysty imeyttämään ravintoaineita, vaikka niitä olisikin saatavilla. Tällöin monipuolinenkaan ravinto tai nieltävät ravintolisät eivät korjaa tilannetta.

Varmista imeytyminen

Kannattaa panostaa tuotteeseen, joka sisältää B12:a metyylikobalamiinina. Se on valmiiksi kehon hyödynnettävissä. Suihkemuotoisen tuotteen etuna on vitamiinin imeytyminen suun limakalvolta suoraan verenkiertoon - se ei kohtaa suoliston haasteita. Suihke sopiikin erinomaisesti vatsa- ja suolisto-ongelmaisille sekä niille, joille pillereiden nieleminen on hankalaa.

Vähennä lisäainekuormitusta

Varsinkin suolisto-ongelmista kärsivät hyötyvät vitamiinisuusuihkeista rauhallisemmalla vatsalla ja parantuneella ravitsemustilalla. Nordic Health -suihkeet eivät sisällä ylimääräisiä täyteaineita eivätkä muita kuin luontaisia maku- ja säilöntäaineita. Näin erilaisten herkistymisten riskikin vähenee.