Ihohuokosten laajeneminen ja tukkeutuminen - mikä avuksi?

Laajentuneet ja tukkeutuneet ihohuokoset, musta- ja valkopäät sekä akne kiusaavat meistä monia. Onneksi tähänkin pulmaan on apua saatavilla!
Ihohuokosten laajeneminen ja tukkeutuminen - mikä avuksi?

Geneettiset ominaisuutemme ja vierivät vuodet vaikuttavat ihohuokostemme laajuuteen ja tukkeutumisherkkyyteen. Myös auringonvalon UV-säteilyllä on näppinsä pelissä myös tässä asiassa.

Ihohuokosia tukkii ja laajentaa myös tali, jota ihomme joskus tuottaa liiankin kanssa. Kun huokoset ovat tukossa, musta- ja valkopäitä alkaa ilmestyä ja aknekin toisinaan yltyy. Aknen kanssa kamppaillessa iho tuottaa liikaa öljyä ja hipiällemme kertynyt lika ja kuolleet ihosolut tukkivat ja laajentavat ihohuokosia.

Myös ilmansaasteet saavat aikaan ihohuokostemme tukkeutumista. Tämä on yksi syys siihen, että ns. anti pollution -tuotteet ovat viime vuosina olleet suuressa suosiossa. Ruohonjuuren valikoimasta anti pollutuon -tuotteita löytyy mm. Madara- ja Lavera -sarjoista.

Ihohuokosia tukkii yksinkertaisesti myös lika: siksi kasvojen käpälöimistä suositellaan välttämään - ja tärkeää on luonnollisesti myös puhdistaa iho aamuin ja illoin.

Häiritsevien huokosten hoitovinkkejä

Suuria ihohuokosia voi kutistaa ja tukkeutuneet ihohuokoset avata. Tässä vinkkejämme häiritsevien huokosten helpottamiseksi.

AHA-hedelmähappo avuksi! AHA-happo puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ilman mekaanista kuorintaa. Aha-hedelmähapot saavatkin ihon ikävyydet pötkimään pakoon hippulat vinkuen. Iho kiittää heleydellä ja raikkaudella! AHA-hedelmähappoja löydät esimerkiksi Murumuru-sarjan AHA Moment -kasvovedestä ja Madaran Kirkastavasta kuorintanaamiosta.

Säännöllinen kuorinta kannattaa! Myös perinteiset kasvo- ja vartalokuorinnat poistavat huokosia tukkivan ylimääräisen talin ja kuolleet ihosolut. Todella tehokas valinta tukkeutuneiden ihohuokosten hoitoon on Mossa-sarjan Syväpuhdistava hiilikuorinta, jonka sisältämä aktiivihiili sitoo itseensä liian öljyn ja epäpuhtaudet.

Savinaamiot avuksi! Savi kerää itseensä epäpuhtauksia ja siksipä siitä loihditut naamiot auttavat taistelussa laajentuneita ja tukkeutuneita ihohuokosia vastaan. Epäpuhtauksien lisäksi savi nappaa matkaansa myös liian talin. Savinaamioita löydät esimerkiksi Cattier Paris -sarjasta.

Bakuchiol tekee pieniä ihmeitä! Bakuchiol on luonnollinen A-vitamiinin lähde, jonka tiedetään silottavan ihoa ja hälventävän myös ihohuokosten tukkeutumista. Terhakoittavien tehovaikutustensa vuoksi bakuchiolista puhutaan myös "kasvipohjaisena retnolina" tai "bioretinolina" vaikka oikeasti kasviperäistä retinolia ei siis ole olemassa. Bakuchiol-tuotteista suurinta suosiota nautii Bybi Beauty -sarjan Bakuchiol Booster -tehoseerumi, joka on kertaalleen valittu Ruohonjuuren parhaaksi ihonhoitotuotteeksi.

Ekokosmetologi hoitaa homman. Jos kotikonstit eivät tepsi tai tahdot nopean avun ihollesi, suuntaa kulkusi ekokosmetologille. Ihonhoidon ammattilainen on huokostesi ylin ystävä, jonka hoitaviin hyppysiin kannattaa luottaa.