Huomio luustoon ja lihaksiin

Tiesitkö, että kehossamme on 206 luuta? Luusto suojaa sisäelimiämme, varastoi itseensä kivennäisaineista esimerkiksi kalsiumia ja toimii yhdessä lihasten kanssa tukirankanamme. Luustosta onkin tärkeää pitää hyvää huolta.
Huomio luustoon ja lihaksiin

Liike on lääke: töiden vastapainona arjessa on tärkeää muistaa vapaa-ajan rutiinit, kuten liikunta ja ulkoilu. Luuston kannalta parasta liikuntaa on sellainen, jossa luustoon kohdistuu iskuja ja tärähdyksiä. Esimerkiksi porraskävely tai kuntosaliharjoittelu ylläpitävät hyvin luuston kuntoa. Liikkuessa on tärkeää huolehtia luuston ja lihasten jaksamisesta. Kalsium pitää luuston kunnossa ja edistää lihasten toimintaa. Myös magnesium edistää luuston ja lihasten normaalia toimintaa.

Saanko ravinnosta riittävän määrän kalsiumia ja magnesiumia?

Maitotuotteet ovat yksi suomalaisten tärkeimmistä kalsiumin lähteistä. Kalsiumia sisältävät myös muun muassa pähkinät ja siemenet, ruotoineen syötävä kala, tummanvihreät lehtivihannekset, sekä kalsiumilla täydennetyt kasvijuomat ja jogurtit. Henkilöiden, jotka eivät käytä maitotuotteita tulisi huolehtia riittävästä kalsiumin saannista muista lähteistä. Aikuisen tulisi saada kalsiumia 800 mg päivässä ja jos tämä määrä ei täyty ruokavaliosta, olisi hyvä ottaa käyttöön kalsiumlisä.

Suomen maaperässä on melko niukasti magnesiumia ja siksi suomalaisten magnesiumin saanti ravinnosta on usein turhan vähäistä. Jos ruokavaliossa on vähän vihreitä kasviksia ja täysjyväviljaa, on magnesiumlisä suositeltavaa. Stressi ja liikunta lisäävät myös magnesiumin tarvetta. Magnesium on siitä ainutlaatuinen, että sen lisäsaannista voi olla terveydellistä hyötyä, vaikka siitä ei varsinaisesti olisi puutetta. Naiset tarvitsevat magnesiumia päivittäin 280 mg ja miehet 350 mg.

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, saako ravinnosta riittävästi kaikkia tarvittavia vitamiineja ja kivennäisaineita. Jos näin ei ole, laadukasta rikastusta ravintoosi löydät luonnollisesti Ruohonjuuren hyllyiltä.

Laadukas kalsiumlisä on luustosi oivallinen apuri

Uutuutena Ruohonjuuren valikoimiin astellut Bioteekin Super Kalsium Plus sisältää aimo kimaran luuston rakennusaineita ja lihasten toimintaa vahvistavia tekijöitä. Kalsium on luuston tärkein rakennusaine. Ainutlaatuinen Super Kalsium Plus sisältää luonnossa esiintyvää orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia ja magnesiumia Algas Calcareas -levästä (AlgaeCal®). Se on luonnollinen, ympäristöystävällinen ja uusiutuva kalsiumin lähde. Super Kalsium Plus sisältää lisäksi magnesiumoksidia sekä luonnollista D3- ja K-vitamiinia. D-vitamiini ja magnesium edistävät kalsiumin normaalia imeytymistä ja hyödyntämistä. K-vitamiini sitoo kalsiumin elimistössä luustoon ja edistää siten luuston pysymistä normaalina. D-vitamiini, magnesium ja kalsium edistävät kaikki lisäksi lihasten normaalia toimintaa. 

Super Kalsium Plus sopii hyvin kaikille. Se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, maitoa, laktoosia tai gluteenipitoisen viljan ainesosia. Annostus 1-3 kapselia riippuu siitä, kuinka paljon kalsiumia ja magnesiumia saa omasta ruokavaliostaan ja annostusta voi vaihdella tarpeen mukaan. Super Kalsium Plus sopii jatkuvaan pitkäaikaiseen käyttöön. Käyttäjäpalautteet tuotteesta ovat olleet erittäin myönteisiä.

Kirjoittaja: Elisa Särkilahti