Pesuaineiden täyttöpalvelu tekee paluun Ruohonjuuressa

Maailma muuttuu vain, jos sitä muutetaan! Rohkeana edelläkävijänä on Ruohonjuuri ottanut Ole Hyvä Luonnontuote-sarjan ekologiset pesuaineet täyttöpalvelumyyntiin kaikissa myymälöissämme.
pesuaineiden täyttöpalvelu

Muovijäteongelma on maailmassa ihan mahdoton - ja maailma muuttuu vain, jos sitä muutetaan. Ruohonjuuri on rohkea edelläkävijä, joka taistelee yhdessä asiakkaiden kanssa, rinta rottingilla paremman maailman puolesta.

Siksi olemmekin ottaneet Ole Hyvä Luonnontuote -nimisen kotimaisen pienyrityksen valmistavat pyykin- ja astianpesuaineet täyttöpalvelumyyntiin kaikissa Ruohonjuuren myymälöissä.

Periaatteessahan Suomessa ei ole tällä hetkellä sallittua myydä pesuaineita täyttöpalveluna byrokratiasyistä (jotka liittyvät kuluttajien oikeuteen saada tuotteista oikeat tiedot pesuaineiden pakkausmerkinnöissä).

Tukes (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) kielsi pesuaineiden täyttömyynnin vuonna 2014 ja sen vuoden syksystä saakka Ruohonjuuressa ollaan hartaasti odotettu sitä, että asiaan tulisi ratkaisu. Kiellon syynä on ollut epäselvyys siitä, miten EU:n pesuaineiden pakkausmerkintä viitoittavaa direktiiviä pitäisi tulkita. Suomi onkin pyytänyt Euroopan komissiota antamaan selkeän tulkintaohjeen pesuaineiden irtomyyntiasiaan mutta viidessäkään vuodessa asia ei ole edennyt.

Asiakkaamme ovat jo vuosien ajan hämmästelleet pesuaineiden täyttöpalvelun loppumista - ja sitä, että monissa Euroopan maassa on pesuaineita voinut ekokaupoista ostaa omaan pulloon koko sen ajan, kun homma on Suomessa ollut kiellossa.

Kyse onkin siis pesuaineiden pakkausmerkintädirektiivin tulkinnasta, jota muualla tulkitaan väljemmin eli pesuaineiden irtomyyntiä mahdollistavasti - mutta Suomessa tiukemmin (kun ei tiedetä miten direktiiviä pitäisi tulkita, on täyttöpalvelu kielletty, varmuuden vuoksi).

Ruohonjuuressa ollaan samaa mieltä direktiivin ajatuksesta - myös meidän mielestämme on todella tärkeää, että pesuaineiden ostajat saavat oikeat, riittävät ja tarvittavat tiedot pesuaineiden sisällöstä ja annostelusta. Pesuaineiden irtomyynnissä näiden tärkeiden tavoitteiden toteutuminen onnistuu myös - tämä on asia, jonka pyrimme käytännön toimilla osoittamaan myös viranomaisille.

Ruohonjuuren pesuaineiden täyttöpalvelussa noudatetaan siis direktiivin henkeä: edellytämme asiakkaitamme täyttämään pesuaineensa samaan pulloon (jossa siis on jo valmiina oikeat tiedot pesuaineen ainesosista ja aineen käytöstä). Siltä varalta, että pesuainepullo on kulunut (eivät kaikki tarpeelliset merkinnät ole enää selkeästi luettavissa) myymälässä on pesuaineiden sisällöstä ja käytöstä kertovia tarroja, jotka henkilökuntamme liimaa pullon kylkeen.

pesuaineiden täyttöpalvelu

Ruohonjuuressa pesuaineiden irtomyynti hoidetaan palveluna, jolloin henkilökuntamme huolellisesti tarkastaa sen, että pulloon pumppautuu juuri oikeaa ainetta, jolloin pakkausmerkinnät pitävät kutinsa pullon sisällön kanssa.

Ruohonjuuren pesuainekampanjan tarkoituksena on edistää pesuaineiden täyttöpalvelun tulemista “lailliseksi” ja normaaliksi asiaksi, jolloin muovijätteen määrässä säästetään ja maailmaa saadaan pikkuisen taas muutetuksi paremmaksi.

Toivomme tietysti, ettei kyseessä olisi kampanjaluonteinen asia vaan irtomyynti saisi nyt viimein tulla jäädäkseen.

Ruohonjuuri lukuisine asiakkaineen on neljän ja puolen vuoden ajan odotellut selkeyttä pesuaineiden täyttöpalveluun. Kun tulkintaohjetta ei asiaan ole tänä aikana saatu, päätimme aloittaa pesuaineiden täyttöpalvelun uudelleen - kuitenkin vastuullisesti, direktiivin hengessä toimien.

Jos siis tahdot ostaa kotimaista ekopesuainetta irtomyynnistä, nappaa puteli mukaan ja ampaise Ruohonjuureen! Meillä sinua jo odotetaan!