Peltorusojuuri suosionsa huipulla!

Vuoden 2021 Superruaaksi valittiin Ahifloweröljy – kasvikunnan tehokkain omega-3 lähde.
Peltorusojuuri suosionsa huipulla!

Useimmat tietävät omega-3- ja omega-6-rasvahappojen tasapainon tärkeydestä elimistöllemme ja siitä, että omega-3-rasvahappoja saamme nykyruokavaliostamme usein liian vähän. Omega-3-rasvahappojen parhaana lähteenä on yleisesti pidetty rasvaista kalaa. Nyt on kuitenkin saatavilla uusi kasviperäinen ja kestävästi tuotettu omega-3:sten lähde, nimittäin Ahiflower-öljy (Peltorusojuuri - Buglossoides arvensis). Se peittoaa omega-3-lähteenä perinteiset kasviöljyt mennen tullen!

Jos kala puuttuu ruokavaliosta esimerkiksi kasvisruokavalion vuoksi, on aivoille, silmille ja sydämelle tärkeiden omega-3-rasvahappojen (EPA:n ja DHA:n) saanti haasteellisempaa. Elimistön on kuitenkin saatava näitä ravinnosta, sillä emme pysty niitä itse valmistamaan. Siksi niitä kutsutaankin välttämättömiksi rasvahapoiksi. Emme kuitenkaan onneksi ole pelkän kalaöljyn varassa. Elimistömme osaa rakentaa itse EPA:a ja DHA:ta myös kasviperäisestä omega-3-rasvahaposta, alfalinoleenihaposta (ALA). Haasteeksi on kuitenkin havaittu tämän muuntoprosessin hitaus ja usein heikko hyötysuhde.

Peltorusojuuri on vegaanin ylin ystävä

Ahiflower-öljyä voidaan hyvästä syystä kutsua täydelliseksi vegaaniseksi omega-3 -lähteeksi. Ahiflower-öljyllä tehtyjen tutkimusten mukaan sen sisältämän ALA:n muuntosuhde EPA:ksi on nelinkertainen verrattuna vahvana ALA:n lähteenä tunnettuun pellavansiemenöljyyn. Tämän arvellaan perustuvan suurelta osin Ahiflower-öljyn sisältämään vähemmän tunnettuun kasviperäiseen omega-3-rasvahappoon, stearidonihappoon.

Ahiflower-öljyn rasvahappokoostumus on muiltakin osin täydellisyyttä hipova; se sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9) ihanteellisessa suhteessa. Ahiflower®-öljyssä yhdistyvätkin näin esimerkiksi jättihelokkiöljyn, mustaherukkaöljyn ja hamppuöljyn sisältämien rasvahappojen monet hyödyt.

Ahiflower-öljy on vastuullinen valinta

Ahiflower-öljy sopii erinomaiseksi omega-3:sten lähteeksi vegaaneille, kasvissyöjille ja ylipäänsä kaikille, jotka haluavat suosia eettisistä ja ekologisista syistä kasviperäisiä omega-3-rasvahappojen lähteitä. 

Tiesitkö, että yhden hehtaarin Ahiflower-pelto tuottaa saman määrän omega-rikasta öljyä kuin 100 000 sardiinia tai makrillia?

Bertil’s Health -sarjan Ahiflower-oliiviöljyn pääraaka-aine viljellään Englannissa. Pietarsaaressa Ahiflower-öljy sekoitetaan edelleen korkealaatuisen luomuoliiviöljyn kanssa. Lopputuloksena on neutraalin makuinen öljyseos, jota yksi teelusikallinen (5 ml) päivässä riittää. Suosittelemme testaamaan!