PATYKA - Luksusta vastuullisesti

Pariisilaiset ovat tunnetusti hienostuneita, itsevarmoja ja tyylikkäitä aivan kuten kosmetiikkasarja Patyka. Tuotteiden ylellinen koostumus, hennot tuoksut ja kauniit pakkaukset henkivät aitoa pariisilaista tunnelmaa. Se, mikä tekee tästä sarjasta vielä houkuttelevamman, on sen vastuullisuus ja luomulaatuisiin raaka-aineisiin panostaminen. Tässä jutussa kosmetologi Mariele Aug suosittelee omia lempituotteita PATYKALTA.
Patykan luksustuotteiden filosofian taustalla ovat luomulaatuiset raaka-aineet, Reilun kaupan periaatteet ja valmistuksen huippulaatuinen tekninen osaaminen
Patyka oli ensimmäinen luonnonkosmetiikkasarja, jota kokeilin. Skeptisenä selektiivisen kosmetiikan käyttäjänä minulla oli mielikuva, että luonnonkosmetiikka ei ole tarpeeksi tehokasta tai hemmottelevaa omiin tarpeisiin.
Patykan filosofia kuitenkin osoitti ennakkoluuloni vääräksi. Heidän ideologiaansa sisältyy vahvasti ajatus siitä, että ihmisten ei tarvitse valita ihanien, tehokkaiden kosmetiikkatuotteiden sekä iholle ja ympäristölle ystävällisen kosmetiikan väliltä. 

Huile Absolue - 100 vuotta välissä

1920 -luvulla pariisilainen apteekkari keksi sekoittaa eteerisiä öljyjä sekä kasviöljyjä keskenään. Tästä syntyi eliksiiri, josta tuli nopeasti pariisilaisten naisten rakastama kauneuden salaisuus. Vuosikymmen myöhemmin kyseinen Huile Absolue -kaava löydettiin uudestaan ja näin syntyi Patyka.

Huile Absolue on Patykan klassikko ja edelleen palvelee monia päästä varpaisiin. Itselleni tämä on rakas monitoimituote, jota käytän niin kasvoilla, vartalolla kuin hiuksissani. 

Patykan luksustuotteiden filosofian taustalla ovat luomulaatuiset raaka-aineet, Reilun kaupan periaatteet ja valmistuksen huippulaatuinen tekninen osaaminen.

Resepti kuulaampaan, säteilevämpään ja tasapainoisempaan ihoon


Aloittaessani Patykan tuotteiden käytön aloin saada huomattavan paljon positiivisia kommentteja ihostani. Patykan käyttämät laadukkaat kasviöljyt ravitsevat ihoa tuoden sille tasaisen värin ja stimuloivat solujen uudistumista antaen sille kauniin kuulaan hehkun. 

Säteilevän, terveemmän ihon ensimmäinen askel on aina puhdistustuotteen valitseminen. Melting Cleansing Oil -Puhdistusöljy on todella tehokas, mutta ihon tasapainoa kunnioittava puhdistustuote. Se puhdistaa jopa vedenkestävän meikin, mutta sen sisältämien antioksidanttien ja välttämättömien rasvahappojen ansiosta jättää ihon kosteutetuksi ja ravituksi.

Koska olen kasvojen kaksoispuhdistuksen fani, käytän ensiksi öljyä poistamaan meikin sekä epäpuhtaudet. Öljyn jälkeen ihon syväpuhdistukseen erinomainen valinta on saippuaton Detox Cleansing Foam -puhdistusvaahto. Sen sisältämän aloe veran ansiosta iho ei jää kiristävän tuntuiseksi vaan on ihanan pehmeä ja kosteutettu.

Kummatkin puhdistustuotteet ovat erinomaisia myös yksinään käytettynä!

Puhdistuksen jälkeen on aika hunnuttaa kasvot kosteutuksella. Soothing Milky Toner on erinomainen kosteuttava kasvovesi joka rauhoittaa ihoa ja vähentää veden aiheuttamaa pinnallista kuivuutta. Maitomainen koostumus ei vaadi karheaa vanulappua raapimaan ihoa, vaan käsin hellästi hieroen tuote imeytyy hetkessä.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on kosteusvoiteen vuoro. Oma ihoni on melko pintakuiva ja sen vuoksi käytän hieman täyteläisempää Intensive Hydra-Soothing -kasvovoidetta. Mangovoita sisältävä voide ei jätä ihon pintaa rasvaiseksi, vaan ruokkii sitä syvemmältä jättäen ihon kuulaan viimeistellyksi. Päivä päivältä iho on ravitumpi ja kosteutetumpi, tuoden kauniin hehkun ja kuulauden kasvoillesi!
 

Patykan luksustuotteiden filosofian taustalla ovat luomulaatuiset raaka-aineet, Reilun kaupan periaatteet ja valmistuksen huippulaatuinen tekninen osaaminen.

Kaiken muun hyvän lisäksi Patyka on yhteistyössä Reforest’actionin kanssa sitoutunut istuttamaan 5 puuta päivässä Ranskaan. Tällä tavoin Patyka haluaa edistää aktiivisesti biologisen monimuotoisuuden kehittämistä sekä torjua ilmaston lämpenemistä. Patyka on myös edelläkävijä, sillä se on saanut Ecocert -sertifioinnin ensimmäisenä luonnonkosmetiikkamerkkinä maailmassa jo vuonna 2002.

Teksti: kosmetologi Mariele Aug