Ayurvedinen näkökulma/ Parisuhde voi paremmin, kun kommunikaatio toimii

Kukaan meistä ei ole ajatustenlukija. Kun tuntuu siltä, ettei kumppani ole samalla kartalla, on hyvä kertoa hänelle, miten itse tilanteen kokee. Viestintä on taitolaji, jossa auttaa, jos on jonkinlainen ymmärrys siitä, miten toinen maailmaa hahmottaa. Ayurvedisen kehotyypin kautta tilanteen tarkastelu saattaa avata uuden kuvakulman.
harmonia ksm66

Doshat: Vata, Pitta ja Kapha

Ayurvedassa (Intialainen elämäntaito-oppi) kaikki kehon ja mielen toiminnot kuvaillaan viidellä elementillä, joita ovat eetteri, ilma, tuli, vesi ja maa.  Kun elementit yhdistetään pareittain, syntyy dosha eli kehotyyppi: Vata, Pitta tai Kapha.

Doshat eivät ole pelkästään kehotyyppejä vaan Ayurvedinen lääketiede käyttää doshia ymmärtääkseen kehon ja mielen rakennetta ja toimintoja, sairauden syitä, oireoppia, taudinmääritystä, taudin ilmentymistä sekä taudin luokittelua. Se näkee kehon laajojen systeemien ja niiden välisten vuorovaikutusten kautta.

Vatan ja Pittan parisuhde

Parisuhteen kannalta kitkaa voi aiheuttaa Vatan nopeatempoisuus ja energisyys. Vatalla on monta projektia käynnissä yhtä aikaa ja monia varasuunnitelmia. Pitta ei pidä multitaskauksesta vaan haluaa hoitaa yhden asian kerrallaan. Hänellä on itseluottamusta ja uskoa siihen, että suunniteltu asia toimii ja onnistuu.

Toimivassa suhteessa Pitta arvostaa Vatan joustavuutta ja energisyyttä ja oppii niistä. Vata puolestaan opettelee arvostamaan pitan jämptiyttä ja järjestelmällisyyttä.

Pittan ja Kaphan parisuhde

Pitta puhkuu intohimoa ja energiaa. Hän haluaa seikkailla ja kokea uutta. Hänellä on suunnitelmia, joita hän haluaa viedä päämäärätietoisesti eteenpäin ja saada ne sovitussa aikataulussa valmiiksi.

Parisuhteen kannalta haasteen tuo Kaphan luontainen vastahakoisuus muutosta ja vaihtelua kohtaan. Kapha lomailee mielellään samassa hyväksi havaitussa lomakohteessa, majoittuu tuttuun hotelliin, käy syömässä samassa tutussa ravintolassa aina sen saman suosikkiannoksensa.

Pitta voi saada Kaphan mukaansa seikkailuun toimimalla niin, että Kaphan kaipaama turvallisuudentunne säilyy. Kapha voi omalla rauhallisuudellaan rauhoittaa Pittaa, ettei haittaa, vaikka kaikki ei mennytkään suunnitellussa aikataulussa.

Vatan ja Kaphan parisuhde

Haastavimmillaan parisuhde on silloin, kun toinen osapuoli on Vata ja toinen Kapha, koska kehotyypit ovat monin tavoin toistensa täydelliset vastakohdat. Parhaimmillaan Kapha rauhoittaa Vataa, joka puolestaan puskee Kaphaa lempeästi eteenpäin.

Suhteen haasteena on etenkin rakentava riitely. Vatan ja Kaphan liitot voivat kariutua selvittämättä jäävien asioiden vuoksi. Vata ei ristiriitatilanteissa välttämättä osaa ilmaista itseään. Hän menee lukkoon ja tarvitsee aikaa selvittääkseen ajatuksiaan. Kapha välttelee vaikeiden asioiden esille ottamista, koska hänelle pysyvyys ja rauhallisuus ovat tärkeitä.

Kehotyypin tunnistamisen lisäksi Ayurveda tarjoaa avuksi myös kasvirohtoja, eräs niistä on Ashwagandha.

Kuluttajapalaute: ’Hei, mä olen nyt käyttäny pari viikkoa Harmonia KSM66sta ja musta tuntuu, että meidän parisuhde voi paremmin. Me niinkun keskustellaan enemmän ja riidellään vähemmän. Voisko se tosiaan johtua tästä? Mulla on ainakin itellä sellanen olo, etten hermostu ollenkaan niin helposti.’Aino, 35v.

Harmonia KSM66® -valmisteen sisältämällä Ashwagandhalla on vahva yhteys Ayurvedaan, joka on maailman vanhin elämäntaito-oppi. Ashwagandhaa kutsutaan Ayurvedan prinssiksi. Harmonia KSM66® -valmisteen vaikuttavassa aineessa yhdistyvät selkeä vaikutus, kliininen dokumentaatio, luonnonmukainen tuotanto ja yhteiskuntavastuuseen perustuva filosofia. 


Kirjoittaja: Outi Häkkinen, fytonomi

Osta Harmonia KSM66-ashwagandha Ruohonjuuren verkkokaupasta >>