Parasta kombuchaa koko Roihuvuoressa!

Roihuvuoren kombuchat ovat löytäneet tiensä lukuisten Ruohonjuuren asiakkaiden huulille. Mutta mistä noiden jalojuomien juuret juontuva ja mikä niissä on niin erityistät? Se selviää tämän sepustuksen silmäilemällä.
Parasta kombuchaa koko Roihuvuoressa!

Ensin oli Pasi, internet ja limanen möllykkä.

- Kaikki lähti liikkeelle siitä, että useampi asia osui kohdalle: jenkkikaverini oli postaillut somessa kombuchan valmistuksesta jo pidempään ja siten seurailinkin kombuchahommien kehittymistä maailmalla. Sitten avasin suuni aiheeseen liittyen ja sainkin pian Pietarista ensimmäisen scobyni kokeiluun. Se oli limainen möllykkä pussissa, Pasi Lindberg Roihuvuoren kombuchapanimosta muistelee yrityksensä alkuvaiheita.

Lindberg värkkäsikin ensin kombuchaa itselleen ja isommasta innostuksestaan virisi ajatus väkertää juomaa myös muille.

- Valmistimme kerrostalomme kellaritilassa ensimmäiset juomat, jotka myimme Roihuvuoren Hanami-juhlassa vuonna 2019.

Koska kukkeat kulauteltavat otettiin kirsikankukkatapahtumassa riemulla vastaan, Pasi perusti firman ja kombuchojen valmistaminen myyntiin alkoi.

Roihuvuoren virvoitusjuomayrityksen ideana on siis taiteilla helposti juotavaa, maistuvaa, aitoa luomukombuchaa, jossa kombuchan terveyshyödyt ovat visusti tallella.

- Haluamme tehdä juomaa, jota kuka tahansa voi mielellään nauttia - jopa Roihuvuoren ulkopuolella, Lindberg toteaa.

Nykyisin Roihuvuoren virvoitusjuomayrityksen kombuchat väsätään uusissa tiloissaan Sipoossa parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Roihuvuoresta.

Kombuchojen parissa työskentelee kaikkiaan viisi henkilöä, joista panimon perustaja Pasi vastaa tuotannosta ja myynnistä. Hän asustelee Roihuvuoressa ja käykin tohkeissaan halailemassa kirsikkapuita ihan säännöllisesti. Mikko puolestaan on “tuotannon moottori” ja jokaikisen kombuchasatsin käynnistäjä.

- Mikko nauhoittaa auringon ääntä ja soittaa sitä meidän scobyillemme, jotta ne pysyvät tyytyväisinä, Roihuvuoren kombuchamaakarit taustoittavat hymynkare suupielilään.

- Mitja auttaa pullotuksessa ja hän onkin jo kehittynyt kovan luokan korkittajaksi. Mitja myös piirtelee välillä meidän kombuchalaatikoihin tussilla kuvia ihan huvikseen.

- Myös Ranskan-vahvistuksemme Christophe auttaa pullotuksessa. Hän puhuu vain ranskaa, josta me muut emme vielä ole ymmärtäneet sanaakaan.

- Joel puolestaan vastaa myynnistä ja juo meidän kombuchat. Hän ruokkii myös kauriita, Lindberg selostaa pilke silmäkulmassaan.

Roihuvuoren virvoitusjuomayrityksen ensimmäinen tuote oli siis Hanami-kirsikkakombucha, josta koko homma lähti liikkeelle.

- Meillä on täällä Roihuvuoressa koko Roihuvuoren mahdollisesti hienoin kirsikkapuisto, josta kirsikkakombuchammekin juontaa siis juurensa. Myös kombuchamme on siitä erikoista, että se on ehkä parempaa kuin mikään muu kombucha koko Roihuvuoressa. Siksi me uskalletaan sitä suositella myös Roihuvuoren ulkopuolella eläville, Pasi kertoo polleana.

Ei olekaan ihme, että kombuchamaakareiden oma suosikkijuoma onkin juuri Hanami-kirsikkakombucha, joka on myös muiden roihuvuorelaisten suursuosikki - ja jättimenestyksensä vuoksi aika usein loppuunmyyty. Lindberg otaksuukin roihuvuorelaisten rakastavan sekä kirsikoita että kombuchaa, jolloin Hanami-juoma onkin heille mitä luontevin valinta kulauteltavakseen.

Pasi itse on hyvin tykästynyt myös uudempaan inkiväärikombuchaansa, koska on jo ehtinyt juoda kirsikkaista versiota sammiokaupalla.

- Tykkään inkiväärikombuchasta myös siksi, että se itse tekemääni ja saan itse siis päättää miltä se maistuu, hän toteaa.

Pasi Lindberg suosittelee Roihuvuoren kombuchoita etenkin heille, “joilla on pipo tosi tiukalla päässä” ja myös ihmisille, jotka eivät aiemmin ole uskaltaneet maistaa kombuchaa. Myös sienikammoisille juomansa ovat mainioita valintoja:

- Heille me kerrotaan, että "Hei älä pelkää. Meidän juomissa ei ole sieniä", Lindberg julistaa.

Haastattelua ei kombuchan värkkääjien kiireen vuoksi voi jatkaa pidempään - syvemmälle saloihin emme siis tällä kertaa pääse. Koko kööri kiirehtii auttamaan Mikkoa auringon äänittämisessä. Hommassa voi kuulemma voi vähän kestää, koska pilvistä säätä on luvattu vuorokausikaupalla. Toivotaan kuitenkin, että aurinko paistaa pian myös scobykasaan ja seuraava jymyjuomaerä valmistuu vikkelästi. Alkaa tässä jo vähän jano ollakin.