Nukkumatin parhaat kaverit

Melatoniini on unihormoni, jonka eritys on yksilöllistä. Myös nukahtamista edistävien ja rauhallista unta avittavien ravintolisien toimivuus riippuu henkilöstä: yksi valmiste toimii yhdelle, toinen toiselle. Nukkumattia houkuttelevien ravintolisien toimivuus vaihtelee myös ajoittain: jossain elämänvaiheessa toimii yksi valmiste, ja toisina taas toinen.

Nukkumatin parhaat kaverit

Hyviä yöunia helpottavia ravintolisiä on Ruohonjuuressakin kosolti - jos yhden tehon huomaa omakohtaisesti heikkenevän, kannattaa avuksi  kokeilla jotain toista.

Valeriaanaa avuksi etenkin stressistä johtuviin unipulmiin

Valeriaanaa eli rohtovirmajuurta käytetään laajalti unettomuuteen, hermostolliseen jännittyneisyyteen ja rauhattomuuteen. Valeriaana on erityisen hyvä valinta silloin, kun nukkumisvaikeudet johtuvat stressistä tai hermostuneisuudesta. Ruohonjuuresta valerianaa löytyy monessa muodossa: teesekoituksissa, ravintolisänä yksittäin tai tehokkaana Fytocoplex-sekoituksena, jossa mukana on myös aminohappo 5-HTP, melatoniini, kärsimyskukka, lehmus ja sitruunamelissa.

Melatoniini on luonnollinen hormoni, joka pitää huolta unijaksoistamme ja säätää oikean nukahtamisajankohdan. Pienikin melatoniinilisä saattaa auttaa silloin, kun muut asiat ovat kunnossa (eli esimerkiksi stressi on pois). Kärsimyskukka, lehmus ja sitruunamelissa lievittävät tynnyttävät mielen myrskyjä ja auttavat siten saamaan ylivireen hallintaa.

Magnesium rauhoittaa, rentouttaa ja tuudittelee unten maille - muista valita oikea magnesium-muoto!

Terranovan SmoothMag-jauhe on hyvä apu iltaisin nautittuna niin kehon jännityksiä lievittämään kuin unentuloakin houkuttamaan. Se on suunniteltu tukemaan hermoston rauhoittumista, jonka vuoksi se auttaakin tehokkaasti rentoutumaan erityisesti iltaisin tai stressaavana aikana. Jauhe sisältää magnesiumin lisäksi luontaisesti rauhoittavia kasveja, hermostolle tärkeää B6-vitamiinia sekä magnesiumin hyödyntämistä edistävää frukto-oligosakkaridia ja inositolia. SmoothMag-jauheen magnesium on vatsaystävällisessä bisglysinaattimuodossa. Vihreä kauranverso (Avena Sativa) rauhoittaa hermostoa ja mieltä. Myös montmorencykirsikka tyynnyttää oloa ilta-aikaan nautittuna.

Myös muut magnesiumvalmisteet voivat tuoda apua uneen. Erityisesti magnesiumtauraatti, jossa tauriini mm. rauhoittaa kehoa ja lisää välittäjäaine GABA:n muodostumista. Magnesiumin muodoista malaatti voi sen sijaan jopa piristää, joten se ei sovi ilta-aikaan otettavaksi.

Puhdistamo-sarjan Iltagnesiumissa magnesiumglysinaatti yhdessä lempeän yrtti-yhdistelmän kanssa rentouttaa ja rauhoittaa. Iltamagnesiumiin lisätehoa tuovat kärsimyskukkauute, L-teaniini sekä aminohappo 5-HTP.