Nyt siivotaan vaatekaappi!

Huolla, korjaa, vuokraa, kierrätä ja panosta laatuun! Ruohonjuuren toukokuinen Vaatekaapin kevätsiivous -tapahtuma opastaa ekologisempaan elämään vaatteiden tiimoilta.
Nyt siivotaan vaatekaappi!

Torstaina 12.5. Manskulla kuhisee, kun Ruohonjuuren upouuden lippulaivamyymälän täyttävät vastuulliset vaatealan toimijat tavoitteenaan herätellä ihmisiä pitämään huolta vaatteistaan, kierrättämään sekä pohtimaan vaatteiden ostamisen sijaan vuokrausta.

Mukana tapahtumassa ovat:

KIERRÄTÄ: Emmy

"Suomen suurin second hand -verkkokauppa Emmy ja avaimet käteen -myyntipalvelu merkkivaatteille.

Emmy on Suomen suurin markkinapaikka käytetyille naisten, miesten ja lasten merkkivaatteille, -kengille, -asusteille ja aurinkolaseille. Valikoimassamme on noin 80.000 käsin tarkastettua laatutuotetta ja lisäämme viikottain tuhansia upeita uutuuksia.
Emmyn sydän sykkii laadukkaille vaatteille, inspiroiville löydöille, helposti siivotuille vaatekaapeille sekä päästöjen vähentämiselle."

Suomen suurin second hand -verkkokauppa

KORJAA: Menddie

Menddie tekee vaatteiden korjauttamisesta helpompaa kuin uuden tuotteen ostamisesta.

"Menddie.com on vaatekorjausten ja huollon markkinapaikka netissä. Löydät meidän kauttamme kattavan palveluntarjoajien joukon pienistä korjaustarpeista haastavampiin muokkauksiin ja upcycling projekteihin. Lähetykset hoidamme kätevästi Matkahuollon avulla eli palvelu toimii juuri sieltä missä olet."

Menddie vaatteiden korjauspalvelu

VUOKRAA: The Ateljé - uuden ajan vaatevuokraamo

Vaatteiden vuokrauspalvelu The Ateljé, joka osaltaan rakentaa muutosta kohti kestävämpää muodin maailmaa.

"The Ateljé on moderni uuden ajan vaatevuokraamo, jonka tavoite on inspiroida ihmisiä nauttimaan vaatteista kestävämmällä tavalla ja sitä kautta muuttaa ihmisten kulutuskäyttäytymistä.
Tarkkaan kuratoitu valikoima koostuu herkullisista juhlavaatteista sekä arjen ilahduttajista – kolmeksi tai seitsemäksi päiväksi vuokrattavat kertavuokratuotteet palvelevat elämän tärkeissä hetkissä, kuukausijäsenyys taas ratkaisee arjen pukeutumisongelmat. The Ateljé toimittaa vaatteita vuokralle verkkokaupan kautta koko Suomen alueelle. Kivijalkamyymälä palvelee Helsingin Punavuoressa."

The Atelje vaatteiden vuokrauspalvelu

SATSAA LAATUUN: Voglia

Voglia panostaa tuotteiden laatuun, pitkään käyttöikään ja vastuullisuuteen.

"Voglia on vuonna 1983 perustettu kotimainen muotitalo ja perheyritys, joka on kotoisin Lammilta Hämeenlinnan läheltä. Brändin tyyli on pehmeä, ajaton ja harkittu. Voglian tavoitteena on luoda kauniita, pitkäikäisiä ja laadukkaita vaatteita, jotka kestävät aikaa sekä visuaalisesti että funktionaalisesti. 

Yritystä johtaa perustajaperhe Virtasen kolmas sukupolvi, jolle vastuullisuus on koko toiminnan lähtökohta. Brändi pyrkii konkreettisiin tekoihin ja prosessiensa läpinäkyvyyteen; materiaalit valitaan huolella, tuotannossa vältetään hävikkiä ja logistinen hiilijalanjälki minimoidaan.
Korkealaatuinen Voglia-mallisto sisältää laajan ja monipuolisen valikoiman erilaisia vaatteita ja asusteita. Käytännöllisen ylelliset materiaalit, kuten lyocell, pellava, puuvilla ja merinovilla, tekevät Voglian tuotteista erityisiä. Nämä vaatteet kestävät parhaimmillaan jopa sukupolvilta toisille."

Voglia vaatekaapin kevätsiivous

 

HUOLLA OIKEIN: Huolehdi oikein vaatteistasi ja poista tahrat oikein Ruohonjuuren ekopesuaineilla ja raikasta pyykkisi pyykkietikoilla.

Vaatekaapin kevätsiivous -tapahtuma TO 12.5. Manskun Ruohonjuuressa (Mannerheimintie 7, Helsinki). Tule oppimaan ja inspiroitumaan!