Vuoden 2022 Superruoka: Rikas camelinaöljy

Ruistankio, kitupellava, camelina; rakkaalla kasvilla on monta nimeä. Omega-rikas camelinaöljy valittiin vuoden 2022 superruoaksi - eikä lainkaan syyttä!

Vuoden 2022 Superruoka: Rikas camelinaöljy

Suomen Terveystuotekauppiaiden liitto valitsi Rikas Camelinaöljyn vuoden 2022 Superruoaksi varsin hyvin perustein: Camelina sativa sisältää kosolti terveyttä edistäviä, monityydyttymättömiä rasvahappoja. Camelina-öljyn rasvahappokoostumus on kerrassaan erinomainen; sen omega-3-pitoisuus on paljon suurempi kuin omega-6-pitoisuus (suhde on 40/15).

Camelina ei ole mikään uusi keksintö; sitä on viljelty Euroopassa laajalti jo pronssikaudella. Pitkän käyttöhistoriansa ansiosta kasvi soveltuukin mitä mainoimmin täkäläiseen ruokavalioon. Camelinan eli kitupellavan hyvistä terveysvaikutuksista pääsee nauttimaan varsin vaivattomasti; miedolta maistuvaa mahtiöljyä voi lusikoida suuhunsa sellaisenaan tai käyttää ruuanlaitoissa, salaatin seassa tai vaikkapa leivonnassa.

Anna kotimaisen lähiöljyn rikastaa ruokavaliosi!

Palkinnon pokannut Rikas-sarjan camelinaöljy valmistetaan kylmäpuristamalla kotimaisia camelinan eli ruistankion siemeniä. Ravitsemusammattilaistenkin suosittelema camelinaöljy on viime vuosina noussut suureen suosioon esimerkiksi kolesterolinhallinnasta kiinnostuneiden keskuudessa. Tähän teemaan liittyen öljyä on myös tutkittu erinomaisin tuloksin mm. Itä-Suomen yliopistossa ja Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toimesta.

Rikas Camelinaöljy kuuluu Suomen palkituimpaan superruokasarjaan, sillä Rikas-tuotteille palkinto on kuudes.

Täältä pääset hamuamaan Rikas Camelinaöljyn omaan ostoskoriisi >