Naturellement - laadukasta luonnonkosmetiikkaa suurella sydämellä

Korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa, luomusertifioituja eteerisiä öljyjä ja perinteikkäitä marseille-saippuoita maahantuovan Naturellementin tarina sai alkunsa vuonna 2000, kun sen perustaja Liisa Seppälä päätti muuttaa sisustuskauppiaan elämänsä lempeämpään suuntaan.
Naturellement - laadukasta luonnonkosmetiikkaa suurella sydämellä

Ranskassa asuessaan kosmetologiksi kouluttautunut Seppälä oli ihastunut aromaterapiaan ja tuon innostuksen siivittämänä hän opiskeli itsensä aromaterapeutiksi.

Aromaterapeutiksi valmistuttuaan Liisa alkoi levittää innolla tuon tuoksuihin perustuvan hoitomuodon ilosanomaa suomalaisille. Pian hänestä tulikin eteeristen öljyjen ja luonnonkosmetiikan maahantuoja.

Naturellementin yritysfilosofiassa keskeistä on tuotteiden laatu, niiden aitous ja valmistusmenetelmien perinteikkyys. Myös luonnonmukaisuus, eettisyys ja eläinkokeettomuus ovat erittäin tärkeitä asioita.

Luonnonkosmetiikankin saralla maailma on muuttunut valtavasti Naturellementin perustamisesta tähän päivään.

- Yli 20 vuotta sitten luonnonkosmetiikkaa oli tarjolla hyvin vähän. Nykyään brändejä on valtava määrä ja kuluttajan on vaikeaa selvitä tässä viidakossa. Olen aina tehnyt työtäni suurella sydämellä ja tarkkuudella varmistaen sen, että tuotteeni ovat aitoja ja niillä on usein myös takanaan pitkät perinteet, Liisa Seppälä kertoo.

- Esimerkiksi maahantuomiamme marseille-saippuoita valmistava Marius Fabren perhe on keittänyt aitoja, autenttisia saippuoita padoissaan jo 130 vuoden ajan.

Marseille-saippuoiden suosion salaisuus on tuon monipuolisen pesukaverin ekologisuus ja aitous.

- Nykyään halutaan yksinkertaisia, monikäyttöisiä tuotteita, jotka eivät saastuta luontoa, Seppälä toteaa ja kertoo itse pesseensä pyykkinsä marseille-saippuahiutaleilla jo neljänkymmenen vuoden ajan.

Marseille-saippuoiden suosion salaisuus on tuon monipuolisen pesukaverin ekologisuus ja aitous.

Liisa kertoo huomanneensa, että perinteet ovat arvossaan etenkin Ranskassa:

- Siellä suurta muotia se, että nuori sukupolvi jatkaa isovanhempien perinteitä.

Juuri Marius Fabren marseille-saippuat ovatkin Naturellementin suosituimpia tuotteita yhdessä sekä Florame-sarjan luomusertifioitujen eteeriset öljyjen kanssa.

Eteeriset öljyt ja diffuusorit suuressa suosiossa

Syynä eteeristen öljyjen ja diffuusorienkin jymymenekkiin Suomessa on aromaterapian trendikkyys, jonka ansiosta entistä useampi ihminen tietää niitä ylipäätään olevan olemassa. Ihmiset tahtovat pitää kokonaisvaltaisesti huolta itsestään ja tähän hoitavat tuoksut tuovat hemmottelevan ja lempeän lisän.

- Tuntuu ihanalta, että vihdoin suomalaiset ovat ottaneet vastaan sen ilosanoman, jota jo yli 20 vuotta sitten aloin toitottaa, Liisa toteaa tyytyväisenä. 

 

Naturellementin maahantuoma valikoima koostuu loistavasta laadun omaavista, innovatiivisista, ekologisista, eettisistä ja aidoista tuotteista. Mukana menossa temmeltää myös kosolti vegaanisia tuotteita - ja selvää on, ettei missään maahantuomistaan tuotteista ole käytetty eläinkokeita.

Suurin osa  Naturellementin maahantuomista brändeistä ovat joko ECOCERT-sertifioitua luomua tai aitoa luonnonkosmetiikkaa. ECOCERT-sertifioitujen tuotteiden luomupitoisuudet ovat useimmiten huomattavasti korkeampia kuin yleensä. Naturellementin Liisa ja Tia etsivät alati uusia, kekseliäitä tuotteita, jotka ovat persoonallisuudellaan poikkeavat “perusluonnonkosmetiikasta”. Luonnonkosmetiikan parissa puurtajat tuntevatkin jokaisen maahantuomansa tuotteen valmistajat henkilökohtaisesti. Pienenä yrityksenä Naturellement tahtoo tehdä yhteistyötä pienehköjen, ekologisia ja eettisiä huipputuotteita valmistavien brändien kanssa.

Naturellement perustaja Liisa Seppälä on mm. Suomen Luonnonkosmetiikka ry:n perustajäsen. Hän on myös saanut Ranskan presidentiltä Kansallisen Ansioritarikunnan ansiomitalin työstään uraauurtavasta työstään luonnonkosmetiikan saralla.