Moi Forest: Kommunikoi metsän kanssa ihosi kautta!

Erilaisia probioottituotteita on markkinoilla jo paljon ja niissä hyödynnetään yleensä maitohappobakteereita, joita löytyy myös hapatetuista elintarvikkeista. Ihonhoidossa probioottien tehtävänä on tasapainottaa ihon mikrobiflooraa ja auttaa ihoa toimimaan paremmin. Entä jos olisi kuitenkin mahdollista tuoda iholle sellainen mikrobiekosysteemi, joka auttaa muokkaamaan koko elimistön mikrobiomia tasapainoisemmaksi?
Moi Forest: Kommunikoi metsän kanssa ihosi kautta!

Mikrobit ovat luoneet alunperin kaiken elämän maapallolle ja ne vaikuttavat yhä edelleen kaikkien lajien evoluutioon. Kaupungistumisen ja ylihygieenisten elinolojen lisääntyminen on kuitenkin muokannut ihmisen ja luonnon mikrobistoa niin, että mahdollisten taudinaiheuttajien lisäksi olemme menettäneet suuren joukon terveyttämme ylläpitäviä mikrobeja.

Suomalaiset tutkijat ryhtyivätkin selvittämään, miten voisimme palauttaa näitä ihmisen terveyttä edistäviä mikrobeja elinympäristöömme. Ratkaisun ongelmaan toi metsämulta, jossa elää hyvin hitaasti lisääntyviä mikrobilajeja – niitä samoja mikrobeja, jotka pitävät luonnon biomia tasapainossa ja mahdollistavat elämän. Mikrobikirjo metsämullassa on jotain aivan erilaista, kuin laboratoriossa tuotetuissa probiooteissa. Metsämullassa on muun muassa bakteereja, viruksia, arkeoneja ja kaikkia erilaisia mikrobien osasia. Voidaan puhua mikrobiekosysteemistä, joka saa immuunisysteemimme reagoimaan positiivisella tavalla. Metsämullalla on nimittäin kyky antaa harjoitusta immuunisysteemillemme, jotta siitä tulee vahvempi. Vahva immuunisysteemi osaa erottaa asiat, joihin ei tarvitse reagoida niistä asioista, joihin tarvitsee reagoida. Esimerkiksi allergioissa ja autoimmuunisairauksissa on kyse siitä, ettei immuunipuolustus ole saanut riittävää harjoitusta ja siksi se hyökkää joko omia solujamme tai muita meille turvallisia asioita vastaan.

Suomalaisissa tutkimuksissa on havaittu, että iholle levitetty metsämikrobiuute (josta on poistettu potentiaaliset taudinaiheuttajat) muuttaa kahden viikon käytön aikana elimistön mikrobiomia tasapainoisempaan suuntaan vaimentaen tulehdusta.

Tutkijoiden mukaan voisimme paikata vähentynyttä luontokontaktia ja tukea immuunipuolustusta voiteiden avulla, joissa metsämikrobiuutetta käytetään raaka-aineena. Metsän vaikutukset ovat toki niin moninaiset, ettei varsinaista luonnossa ja metsässä olemista saisi kokonaan unohtaa.

Jos kuitenkin elämäntilanteesi on sellainen, ettei päivittäinen metsäretki onnistu, voit tukeutua Moi Forest -tuotteisiin, jotka sisältävät tutkijoiden patentoimaa Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta. Tuotteita kannattaa käyttää myös silloin, jos kärsit allergioista tai herkistyneestä ihosta. Moi Forest -voiteiden sisältö on mietitty niin, että ne hoitavat ja vahvistavat herkkää ja kuivaa ihoa.

Metsämikrobiuutteen lisäksi voiteet sisältävät muun muassa luomulaatuisia kylmäpuristettuja ja hiilidioksidiuutettuja kasviöljyjä, joissa iholle hyvää tekevät vitamiinit ja omegarasvahapot ovat tallella. Laadukkaiden kasviöljyjen, koivunmahlan ja metsämikrobiuutteen avulla ihosolut ja ihon tasapainoa ylläpitävät mikrobit voivat toimia paremmin, jolloin iho pysyy vahvana ja hyvinvoivana. Voiteiden väri on erikoinen, sillä riittävän suuri määrä metsämikrobiuutetta värjää tuotteen harmaaksi. Väri kuitenkin sulautuu ihoon voidetta levitettäessä, eikä tuotteisiin näin ollen ole haluttu lisätä turhia väriaineita. Tuotteen imeydyttyä ihoon, se ei myöskään sotke vaatteita.

Voiteet ovat hiilineutraaleja ja vegaanisia sekä lisäksi ne on pakattu uuteen kartonkituubiin, jonka korkki on kierrätettävää muovia. Käytön jälkeen itse tuubi menee siis pahvinkeräyslaatikkoon ja korkki muovinkeräyslaatikkoon.

Moi Forestin tuotevalikoimaan kuuluu tässä vaiheessa kaksi tuotetta - Multipurpose Cream ja Baby Cream. Molemmat ovat hyvin hellävaraisia mutta pähkinäallergikkojen kannattaa valita mieluummin Baby Cream, jossa ei ole manteliöljyä. Baby Cream imeytyy nopeasti ja siinä on hieman miedompi tuoksu. Koska Moi Forest on sertifioitua luomukosmetiikkaa tuoksut ovat molemmissa voiteissa peräisin aidoista eteerisistä öljyistä. Baby Creamin tuoksu on valittu niin, ettei siinä ole mitään EU:n kosmetiikkalainsäädännössä potentiaalisiksi allergeeneiksi luokiteltuja tuoksuaineita. Multipurpose-voide on puolestaan hieman kermaisempi ja hoitaa erityisen tehokkaasti kuivia ja karheita ihoalueita, kuten kyynärpäitä, sääriä tai kantapäitä. Halutessaan sitä voi kuitenkin käyttää myös koko vartalolla – erityisesti talvella, kun iho kuivuu helpommin.

Jos et pääse moikkamaan metsää joka päivä, niin tutustu ihmeessä tähän uuteen brändiin, jossa ekologisuudesta eikä tyylikkyydestä ole tingitty! Tuotteet ovat myös ihana lahja vauvaperheelle tai kenelle tahansa!