Miksi Ruohonjuuri perustettiin?

Vuonna 2022 Ruohonjuuri täyttää komeat 40 vuotta. Vaikka tarkka syntymäpäivä onkin vasta 14.10.2022, juhlistamme taittunutta taivalta koko vuoden ajan. Mutta miksi ihmeessä Ruohonjuuri aikoinaan perustettiin?
Miksi Ruohonjuuri perustettiin?

Kun Ruohonjuuri vuonna 1982 perustettiin julistettiin yrityksen kantavaksi ajatukseksi seuraava: ”Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään”.  Nyt, neljäkymmentä vuotta myöhemmin - ilmastonmuutokset ja luontokadon edettyä melkoista vauhtia, tuo perustamisajatus on ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin.

Ruohonjuuren missiona onkin muuttaa maailmaa paremmaksi yhdessä asiakkaidemme ja muiden kumppaneidemme kanssa.

Me olemme muutosvoima

Selvää on, ettei nykymeiningillä pitkälle pötkitä vaan maailmamme on muututtava - ja maailman muuttaminen alkaa itsensä muuttamisesta. Kun itse voi hyvin, pursuaa puhtia jeesata muita ponnistelussa parempaan päin.

Maailmassa ei ole kyse vain sinusta ja minusta vaan meistä; lisäksemme esimerkiksi jokihelmisimpukasta, lapasotkasta ja ketoponsikkaasta. Me ihmiset olemme hiiliatomeja elämän kiertokulussa. Olemme osa luontoa ja riippuvaisia muusta luonnosta ja toinen toisistamme. Ilmastohätätila ja luontokato ovat totisinta totta ja nyt on todellakin aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!

Vaikka yksilöllinen merkitykselle maailmassa onkin vähäinen, jokainen meistä voi vaikuttaa. Itse asiassa: jopa jokainen sanamme ja jokainen tekomme tuuppaa maailmaa pikkiriikkisen johonkin suuntaan. Meillä jokaisella on sekä valtaa että vastuuta. Ja joukossa on todellakin voimaa - yhdessä olemme enemmän. Itse asiassa: yhdessä me olemme kaikki.

Me Ruohonjuuressa olemme rakentamassa parempaa maailmaa hyvinvointia tukevien tuotteidemme siivittämänä. Myötätunnolla, lempeydellä ja armollisuudella pötkittäneen pidemmälle kuin hampaat irvessä nujuamalla. Vaikka tavoitteemme on suuri, pienet askeleet oikeaan suuntaan antavat aihetta iloon. Maailmanmuuttamismatkalla juurikin ilo, intohimo, valo ja elinvoima ovat vaalimisen arvoisia asioita.

Ruohonjuuri kutsuu asiakkaiden lisäksi myös yhteistyökumppaneitamme ja muitakin yrityksiä mukaan muutokseen. Olemme pienten puolella ja autamme myös isoja ponnistelemaan parempaan päin. Siksi olemme mukana myös Planet Company -yhteisössä, jossa yritykset kertovat omista hyvistä teoistaan ja kannustavat muitakin konkreettisiin toimiin. Pienistä puroista kasvavat vuolaatkin virrat!

Mitään todella merkittävää ei ole koskaan saavutettu helposti. Selvää onkin, että maailmaa paremmaksi muuttaessa taival toisinaan takkuaa ja mutkia muljahtaa matkaan - mutta suunta on selvä: rohkeasti parempaan päin!

Kuvaaja: Pauli Araneva