Karethic - kunnianosoitus Afrikan naisten osaamiselle

Shea- eli karitevoi on ihonhoidon monitaituri, joka samalla suojaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa.
Karethic - kunnianosoitus Afrikan naisten osaamiselle

Juurista kaikki alkoi: Karethicin ranskalaiset perustajasiskokset Carole ja Glwady Tawema ovat syntyneet Beninissä, Länsi-Afrikassa. Aikuistuttuaan he halusivat tehdä luonnonkosmetiikkasarjan kunnianosoitukseksi afrikkalaisille raaka-aineille ja afrikkalaisten naisten osaamiselle. Pääraaka-aineena kaikissa Karethicin tuotteissa onkin maailman laadukkaimmaksikin kehuttu, puhdistamaton “Grand Cru”-sheavoi, joka on peräisin Beninistä. Käsinvalmistettu sheavoi valmistetaan 12 yhteistyökumppanin voimin afrikkalaisten naisten toimesta.

- Sheavoimme hoitaa ihmisten ihoa ja samalla parantaa sitä tuottavien afrikkalaisten naisten elämää, vastuullisen sheavoin tuotantoverkoston johtajana työskentelevä Carole Tawema toteaa.

Oikeudenmukainen korvaus sheavoiden tuottajille on Tawemalle tärkeämpää kuin suuret voitot. Karethicille onkin kunnia-asia pitää raaka-aineiden tuottajista hyvää huolta, joten sheavoitaan valmistaville naisille maksetaankin yli kolminkertainen palkka tavallisiin sheavoin tuottajiin verrattuna.

- Niin me ihmiset kuin karitepuutkin olemme kaikki eläviä olentoja ja samaa energiaa. Meissä kaikissa on elinvoimaa ja mahdollisuus luoda elämää, Taweman sisarukset toteavat ja jatkavat:

- Afrikkalaisilla naisilla on lukuisten sukupolvien ajan säilynyttä, ainutlaatuista tietotaitoa, jonka avulla he uuttavat luonnollisin menetelmin ​​sheavoita säilyttäen samalla sen rikkauden ja elinvoiman.

Karethicin sheavoit eroavatkin teollisesti uutetuista versioista perinteisillä tuotantotavoillaan ja saippuoimattomilla aineillaan. Kaikki tehdään luontoa kunnioittaen: sheapuun hedelmiä ei esimerkiksi poimita puusta vaan odotetaan, että puu pudottaa kypsyneet, täynnä ravinteikasta öljyä olevat hedelmänsä maahan. Pohjois-Beninin naistuottajille korkealaatuisen sheavoin valmistaminen on kunnia-asia, joka kumpuaa arvostuksesta luontoa ja omaa itseäänkin kohtaan.

Mistä tunnistaa laadukkaan sheavoin?

Eurooppaan tuodaan kymmeniä tuhansia kiloja sheavoita vuosittain. Suurin osa tuosta määrästä on kemiallisesti puhdistettua, liuottimilla käsiteltyä ja erittäin edullista. Halvimpien kosmetiikkamerkkien sheavoi on kuumennettu yli 180 asteeseen, jolloin osa arvokkaista, ihoa ravitsevista aineosista tuhoutuu. Siksi sheavoita valittaessa kannattaakin panostaa laatuun - niin Karethicin sheavoi kuin muutkin Ruohonjuuressa myytävät karitevoit ovat vastuullisia, tehokkaita ja raffinoimattomia valintoja.

Ihonhoidollisilta vaikutuksiltaan raffinoimaton eli puhdistamaton sheavoi on ehdottomasti paras valinta, koska siinä kaikki ravintoaineet ovat visusti tallella. Siksi aito sheavoi helliikin ihoa moninkertaisesti käsiteltyä paremmin.

Sheavoin käyttö

Shea- eli karitevoita on kutsuttu afrikkalaisten naisten pyhäksi balsamiksi - ja aivan hyvin perustein: puhdas sheavoi ravitsee, kosteuttaa ja pehmentää koko kehoa päästä varpaisiin.

Sheavoi onkin monikäyttösyydessään mestariluokkaa; se sopii kaikille ihotyypeille ja ihan koko perheelle. Sheavoi soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ihon hellimiseksi, mutta etenkin talvipakkasilla se on loistava valinta suojaamaan viimalta ja kylmältä. Tehokas ja tuoksuton sheavoi on turvallinen ihonhoitotuote myös atoopikoille, kuivaihoihoisille, tuoksuherkille, lapsille sekä vauvoille. Sopii mainiosti myös miehille parranajon jälkeen ja hierontavoiteeksi lihasjumien rentoutukseen.

Sheavoita suositellaan erityisesti ongelma-alueiden hoitoon; kuiville kyynärpäille, polviin, kämmenselkiin, kynsinauhoille, halkeileville huulille sekä pörröisille ja elvytystä kaipaaville hiuksille. Se rauhoittaa myös erilaisia iho-ongelmia, kuten allergioita, psoriasista, aknea, haavoja, palovammoja ja raskausarpia.

Hellävarainen karitevoi myös uudistaa ihosoluja korjaten ihon pieniä vaurioita.