Aromaterapiaa pitkin päivää

Tuoksujen hoitavista ja hemmottelevista vaikutuksista innostuneet ovat jo tovin hyödyntäneet erilaisia tuoksulamppuja, diffuusoreja ja nebulisaattoreita eteeristen öljyjen haihduttamiseen. Nyt aromaterapian hyvinvointia lisäävistä vaikutuksista voi nauttia myös ranne- ja kaulakorujen kautta.
Aromaterapiaa pitkin päivää

Aromaterapian hyötyjä ja iloja arkeen ammentavien kaula- ja rannekorujen uumenista haihtuvat eteeriset öljyt sulostuttavat tuoksuillaan pitkin päivää. Korujen sisällä olevista, pikkuruisista huopatyynyistä öljyt haihtuvat ilmaan ja siksi tuolla tavoin toimivia kaunistuksia kutsutaankin “diffuusori-kaurakoruiksi” ja “diffuusori-rannekoruiksi”. Näppärää ja hyödyllistä!

Kannattaa muistaa, että maltti on valttia myös eteeristen öljyjen käytössä. Esimerkiksi diffuusoria suositellaan käytettäväksi vain puolen tunnin ajan kerrallaan kahdesti päivässä. Aromaterapian antia tarjoilevien kaula- ja rannekorujen käytössäkään ei kannata liioitella - liika tuoksu on yksinkertaisesti liikaa.

Aromaterapian hyvinvointia lisäävistä vaikutuksista voi nauttia myös ranne- ja kaulakorujen kautta.

Aromastick-puikot: nuuhkaise - ja vaikutu!

Viime vuoden lopulla Ruohonjuuren valikoimiin ampaisivat jättisuosion oitis saavuttaneet Aromastick-tuoksupuikot, joiden vaikutukset perustuvat eteerisiin öljyihin. Käteväkäyttöisiä tuoksupuikkoja nuuhkimalla saat aromaterapian hyötyjä arkeesi huisin helposti.

Valikoimissa on neljä tuoksu- ja vaikutusvaihtoehtoa:

Balance: Tunnemyrskyjen tyynnyttäjä, oloa tasapainottava

Relax: Sisäistä rauhaa tukeva ja positiivista ajattelua vahvistava

Focus: Skarppiutta ja keskittymistä parantava, oppimista tukeva

Energy: Virkistävä, voimistava ja suorituskykyä kohottava

Mitä aromaterapia on?

Aromaterapian toimivuus perustuu kehomme kykyyn hyödyntää eteeristen öljyjen eli kasviainesosien haihtuvien tuoksumolekyylejä. Kehomme käyttöön eteeristen öljyjen ainesosat päätyvät sekä ihon että hajureseptoreiden kautta ja sieltä ne vaikuttavat keskushermostoon ja koko muuhunkin elimistöömme.

Aromaterapiassa kyse ei ole vain erilaisista tuoksuista tykkäämisestä vaan kyseessä on hyvinkin kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on luoda tasapainoa kehon, mielen ja tunteiden välille. Aromaterapia ei ole kaikkia ongelmia ratkaiseva ihmehoito vaan  lempeä hyvinvoinnin tukimuoto, jolla edesautetaan ihmisen omia paranemisprosesseja.

Höyrytislaten tai puristusmenetelmin valmistetut eteeriset öljyt ovat tehokasta, pitkät perinteet omaavaa yrttilääkintää, jonka juuret juontavat muinaisiin aikoihin ennen ajanlaskun alkua.

Eteeristen öljyn hyödyistä voi nauttia sekä itsenäisesti fiilistellen että koulutetun aromaterapeutin ohjauksessa.