Mielestä kehoon

Jos ajatukset poukkoilevat ja rentoutuminen on vaikeaa, voi mielen hyörinää rauhoittaa kehollisten harjoitusten kautta. Keho vaikuttaa mieleen - ja mieli kehoon, selvähän se!
Mielestä kehoon

Liike on lääke niin keholle kuin mielellekin. Mielen ja kehon yhteyttä vahvistavat hengitys- ja rentoutusharjoitukset auttavat meitä elpymään ja palautumaan. Mielen myrskyjen tyyntyessä ja kehon rentoutuessa voimavaramme palautuvat ja vahvistuvat.

Huomion kääntäminen mielestä kehoon voi tapahtua vaikkapa simppelin lepohetken avulla: mene pötköllesi lattialle tai sängylle. Kuulostele kehoasi päälaelta varpaisiin “skannaten”: miltä korvani tuntuvat, entä vatsani tai polvet? Tunnustele vartalosi painoa alustaa vasten ja koe, kuinka lihaksesi rentoutuvat. Tunne hengityksen virtaus ja levollinen olo. Jos mieleesi singahtelee ajatuksia, palauta huomiosi lempeästi takaisin hengitykseesi ja kehosi tuntemuksiin - kaikessa rauhassa.

Mielestä kehoon ja ajatusten sekamelskasta tähän hetkeen voi siis mainiosti matkata hengitykseen keskittymällä. Charles Swindollin lausuman viisauden mukaan: Elämä on 10% sitä mitä minulle tapahtuu ja 90% sitä kuinka reagoin siihen.

Olennaista on siis osata erottaa oikea tilanne siitä, miten itse tapahtunutta tulkitsemme. Kasvatamme usein pähkäilyillämme kärpäsestä härkäsen ja teemme tulkinnoillamme ongelmia asioista, jotka oikeasti eivät ole ongelmia. On siis pitkälti tulkinnastamme kiinni, onko joku tilanne paha vai hyvä -  tismalleen sama sattumus saattaa toisena päivänä naurattaa ja toisena taasen saada kiukkumme kukkeimmilleen. On siis hyvin merkityksellistä, millaisia tarinoita kerromme itsellemme - sekä itsestämme että siitä, mitä päivän aikana koemme. Näiden tarinoidemme taakse pääsee ehkä helpoimmin viemällä keskittymisensä mielestä kehoon; hengittämällä tähän hetkeen.

Mielen ja kehon yhteyttä voit vahvistaa myös upouusien, Hidasta elämää -sarjan Lempeyttä keholle -korttien harjoitusten avulla. Korttien leppoisat virikkeet houkuttelevat pysähtymään itsen ja oman kehon äärelle. Näppäräkäyttöiset ja inspiroivat Lempeyttä keholle -kortit kasvattavat kehotietoisuutta, itsemyötätuntoa ja helpottavat kehon kokemista sisältä käsin.