Voi hyvin - mielihyvin!

Voi hyvin -hunajan nimi tulee muuttumaan tämän syksyn aikana, koska Ruokavirasto on tullut tulokseen, että kyseisen nimen “voi hyvin” -terveysväittämällä on surutta harhaanjohdettu kuluttajia jo vuodesta 2004. Voi hyvin -hunaja tunnetaankin siis jatkossa Mielihyvin -hunajana.
Voi hyvin - mielihyvin!

Pienelle Komppa-Seppälän tilalle Voi hyvin -hunjaien nimien vaihtaminen  on ollut raskas prosessi.

- Emme aluksi voineet uskoa, että joudumme vaihtamaan 18 vuodessa vakiintuneen tuotteemme nimen, jolla asiakkaamme meidät tuntevat. Ajattelimme Voi Hyvin- nimen olevan toivotus, jolla toivomme asiakkaillemme kokonaisvaltaista hyvinvointia, johon sisältyy ekologisten tuotteiden käyttö ja toisaalta täysipainoinen ruokavalio. Varsinaisena terveysväitteenä ei vanhaakaan nimeä mielestämme voi pitää , Marja Komppa kertoo.

Ruokavirasto oli kuitenkin toista mieltä ja nimi oli vaihdettava.

Uutta nimeä miettiin pitkään ja hartaasti - useamman sukupolven voimin. Lopulta perheen Vertti-poika keksi Mielihyvin-nimen, johon kaikki olivat tyytyväisiä.

- Hyvillä mielin kerromme, että perheen seuraava polvi on jatkamassa tilan tuotantoa, joten Mielihyvin-hunajan tuotanto on taattu kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, Marja Komppa julistaa tyytyväisenä.

Vaikka hunajalla ei olekaan virallisesti sallittuja terveysväitteitä, on hunajasta tehty paljon tieteellisiä tutkimuksia - etenkin yskän hillitsemisen tiimoilta. Myös Käypä hoito -suosituksessa pidetään hunajaa parhaana yli yksivuotiaiden lasten lyhytaikaisen yskän taltutuskeinona.

Suomalaisten yksikukkahunajien antimikrobisuudesta on tehty tutkimus, jossa saatiin varsin vaikuttavia tuloksia hunajan bakteereja pinteeseen pistävistä vaikutuksista.

Hunajalla on hyötyjä myös ulkoisesti käytettynä. Se on antibakteerista ja sitä käytetään ulkoisesti haavanhoidossa.

- Mielihyvin-hunaja sisältää runsaasti siitepölyä, joten sitä kannattaa siedätysluonteisesti alkaa nauttia jo hyvissä ajoin ennen kevään koitoksia, Marja Komppa suosittelee.