Meikkipussin kevätsiivous!

Milloin olet viimeksi kurkistanut meikkipussiisi? Tiedätkö, kuinka kauan avattu meikkituote säilyy käyttökelpoisena?

Meikkipussin kevätsiivous!

Vihdoin se koittaa! Nimittäin kevät ja kevätriennot. On taas aika kaivaa rajoitusten tieltä sivuun lykätty meikkipussi esiin ja sipaista hieman meikkivoidetta, poskipunaa sekä ripsiväriä JA mikä parasta - maskien alla piilossa olleet huulet ja hymysuu saavat taas näkyä. Siksipä kehotammekin tarkistamaan, ovatko pitkään meikkipussissa lojuneet meikit vielä käyttökelpoisia. 

Kosmetiikan säilyvyys

Kosmetiikkapakkaukseen on aina merkitty tieto tuotteen säilyvyydestä, joten nyt kannattaakin siis tarkistaa, olisiko aika päivittää meikkipussin sisältö uusiin tuotteisiin. Esimerkiksi ripsiväri säilyy avattuna tavallisesti 6 kuukautta, mikä käy ilmi tuotteeseen merkitystä avatusta purkista eli purkkisymbolista, johon on merkitty teksti "6M". Käytännössä ripsivärit kuitenkin saattavat kuivahtaa parin kuukauden kuluessa avaamisesta, joten mikäli olet avannut omasi aikakaudella ennen koronaa, kannattaa uusi ottaa oitis käyttöön ja kipaista katsastamaan Ruohonjuuren kattava kirjo erilaisia ripsivärejä. Samalla vinkkaamme tutustumaan luonnonkosmetiikan ripsiseerumeihin, jotka auttavat ripsiä kasvamaan vahvana ja elinvoimaisena. Täältä pääset tutustumaan suosittuun Laveran ripsiseerumiin.

 

Lavera ripsiseerumi

Purkkisymbolia käytetään kosmetiikkatuotteissa, joiden säilyvyysaika on yli 30 kuukautta. Lisäksi kosmetiikkatuotteiden säilyvyydestä voidaan ilmoittaa tiimalasisymbolin avulla, jota käytetään enintään 30 kuukautta säilyvien tuotteiden pakkausmerkinnöissä. Tällöin tuotteeseen on merkitty myös päivämäärä, mihin saakka tuote säilyy käyttökelpoisena. Tiimalasisymbolin tilalla voi olla myös teksti "Parasta käytettynä ennen" ja tämän jälkeen päivämäärä.

Mikäli tuotteestasi on kulunut säilyvyysmerkintä kokonaan pois, kannattaa tarkistaa tuotteen ominaisuudet, kuten mahdollinen tuoksu ja koostumus sekä meikkituotteiden kohdalla myös pigmentti. Esimerkiksi kiinteät ja jauhemaiset tuotteet, kuten luomivärit sekä kivi- ja irtopuuterit, säilyvät varsin hyvin ja niissä onkin usein ilmoitettu säilyvyydeksi vähintään 12 kuukautta tuotteen avaamisen jälkeen. Mikäli pigmenttiä ei meikkituotteesta enää kunnolla irtoa, väri on muuttunut tai tuotteen ulkonäkö erikoinen, on jo korkea aika luopua tuotteesta. 

Useat meikit ovat vedettömiä, mikä parantaa niiden säilyvyyttä, sillä vesi on mikrobeille otollinen kasvuympäristö. Mikrobeja saattaa kuitenkin päätyä meikkeihin myös muita reittejä pitkin; mikäli esimerkiksi käytät sormia luomivärin tai huulipunan ottamisessa ja levittämisessä. Käsittelethän siis meikkejä aina puhtain kätösin. Myös meikkisiveltimien säännöllinen pesu auttaa pitämään meikit puhtaina ja edistää näin niiden säilyvyyttä. Ruohonjuuren valikoimassa on muun muassa Ecotoolsin, Bohon ja Everyday Mineralsin meikkisiveltimiä.

Kosmetiikan säilytys kotona

Kosmetiikan oikeanlainen säilytys kotona on tärkeää tuotteen säilyvyyden kannalta. Kosmetiikkatuotteet kannattaa säilyttää mahdollisuuksien mukaan poissa kosteasta ja lämpimästä kylpyhuoneesta sekä piilossa auringon säteiltä. Säilyvyyden ja puhtauden varmistamiseksi tuotteet tulisi säilyttää aina niiden alkuperäisessä pakkauksessa. 

Tuotevinkit kevääseen

Keväinen heleä meikki syntyy kevyestä meikkipohjasta sekä hehkuvasta ihosta eritoten poskilla. Suosittelemme tutustumaan Ruohonjuuren luonnonkosmetiikan meikkipohjiin sekä poskipuniin, joiden avulla luot kasvoillesi keväistä hehkua. Ihon sävyä tasoittava ja kosteuttava Madaran Hyaluronic anti-pollution CC-voide on oiva vaihtoehto keväiseen ehostukseen. Voiteessa on suojakerroin 15.

Madara Hyaluronic anti-pollution cc-voide

Muistathan lisäksi suojata ihosi auringolta myös keväällä, vaikka käyttäisitkin ihollasi meikkiä. Meikin alla toimii hyvin Bybi Beautyn Skin Defence kasvovoide, jossa on suojakerroin 30. 

Vinkki: Sävyttävää päivävoidetta saat tehtyä helposti kotona sekoittamalla keskenään kasvovoidetta ja meikkivoidetta.

Poskipunista esimerkiksi Korento by Flow Cosmeticsin voidemaiset ja seerumiposkipunat sopivat hienosti kevääseen ja niitä voi hyvin koostumuksensa ansiosta käyttää myös huulille. 

Korento by Flow Cosmetics

Keväthuulille sopivia huulipunasävyjä löytyy esimerkiksi Havu Cosmeticsin luonnollisia öljyjä ja vahoja sisältävistä huulipunista. Huulipunien koostumus on kevyt ja hoitava.

Havu Cosmetics huulipunien sävyt
Kuva: Kaisa Syrjänen
Täältä löydät lisää vinkkejä ja tietoa Ruohonjuuren luonnonkosmetiikan meikkituotteista:
- Havu Cosmetics:
- Korento by Flow Cosmetics: