Marseille-saippuan käyttövinkkejä: Paikat puhtaiksi luontoa likaamatta!

Aito ja oikea marseille-saippua on putsauksen monitaituri, jolla puunaat puhtaaksi niin ihon, hiukset, pyykit kuin haavatkin. Mutta tiesitkö, että lempeästi pesevää marseille-saippuaa voit käyttää myös hammastahnana ja koiperhosten karkottajana? Nappaa tästä jutusta vinkkejä mahtavan marseille-saippuan monipuoliseen hyödyntämiseen!
Marseille-saippuan käyttövinkkejä: Paikat puhtaiksi luontoa likaamatta!

Marius Fabren kuuluisalla tehtaalla perinteisen reseptin mukaan valmistettu aito marseille-saippua on ihastuttanut jo vuosien ajan Ruohonjuuren asiakkaita. Lempeästi pesevä palasaippua on noussut erityisesti kesäajan suursuosikiksi eikä mikään ihme; onhan marseille varsin fiksu ja riittoisa valinta napattavaksi vaikka mökillekin mukaan!

Marseille-saippuan monipuolinen käyttö - hyödynnä nämä vinkit!

Marseille-saippua kasvojen ja kropan pesukaverina

Marius Fabren marseille-saippua valmistetaan oikeasta oliiviöljystä, eikä siinä ole väriaineita, ei hajusteita, ei parabeenia eikä palmuöljyä. Siksi se onkin lempeä ja luonnollinen vaihtoehto muille nykyaikaisille ärsyttäville puhdistusaineille, jotka ovat paljon karkeampia herkälle iholle. Oliiviöljystä valmistetulla, eli väriltään vihreällä marseille-saippualla pesun jälkeen ihana ihosi on pehmeä ja hyvin hoidetun tuntuinen. Dermatologien suosittelema ja suihkugeeliä edullisempi vihreä marseille-saippua puhdistaa ja poistaa hellästi iholtasi päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet.

Mainio marseille-saippua onkin ihanteellinen kumppani päivittäiseen puhdistukseen. Ekopesuaineiden aatelistoon lukeutuva mahtisaippua sisältää runsaasti kasviöljyjä, ja se sopii kaikille ihotyypeille - jopa kaikkein herkimmällekin iholle. Öljypitoinen marseille-saippua ei kuivata ihoa vaan päinvastoin; se estää ihoa kuivumasta. Erityisesti suosittelemme marseille-saippuaa käsien pesussa käytettäväksi.

Ihonpesuhommiin suosittelemme aivan erityisesti aidosta oliiviöljystä valmistettua, vihreää marseille-saippuaa. Valkoinen marseille-saippua sopii sen sijaan paremmin pyykkäys- ja siivoushommissa jeesimään.

Marseille-saippua hiusten pesijänä

Oliiviöljypohjainen Marseille -saippua on erinomainen valinta shampoon asemasta hiusten syväpuhdistavassa pesussa käytettäväksi. Erityisen hyvin se sopii rasvaisille hiuksille.

Käyttöohjeet: Kostuta hiukset lämpimällä vedellä ja hiero marseille-saippuaa vaahdon aikaansaamiseksi. Pese hiukset ja huuhtele kaikki vaahto pois. Kuivaa normaalisti ja nauti ekopestystä tukastasi!

Marseille-saippua meikinpoistoaineena

Hellävarainen ja ihoa ärsyttämätön, aidosta oliiviöljystä valmistettu vihreä marseille-saippua on hellävarainen valinta meikkien putsaukseen. Vihreällä marseille-saippualla voitkin varsin vaivattomasti hoitaa ihosi ja korvata miselliveden ja muut meikkien poistoaineet sekä kosteuttavat öljyt.

Käyttöohjeet: Kostuta kasvot lämpimällä vedellä ja hiero ihoasi marseille-saippualla. Vaahdota käsin tai Konjac Sponge-ihonhoitosienellä. Huuhtele huolellisesti.

Huomaathan, ettei marseille-saippua sovi silmämeikin poistoon, sillä saippuaisena se kirvelee silmiäsi! Jos saippuaa joutuu silmiin, huuhtele saippua pois huolellisesti runsaalla vedellä.

Marseille-saippua hammastahnana

Oliiviöljystä valmistetun, aidon marseille-saippuan käyttö hammastahnana säilyttää ikenet terveinä ja tekee hampaista puhtaat ja valkoiset. Tässäpä siis varsin simppeli, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa antaa huutia hammaspeikoille!

Käyttöohjeet: Hiero märkää hammasharjaasi Marseille -saippuaan. Harjaa hampaat. Saippuasta tulee paljon vaahtoa. Huuhtele suusi puhtaalla vedellä.

marseille saippua

Marseille-saippua palovammojen ja hyönteisten pistoista johtuvan kutinan helpottajana

Marseille-saippua saattaa hyvinkin helpottaa lieviä palovammoja ja auringon polttamaa ihoa.

Käyttöohjeet: Levitä kärvähtäneelle iholle marseille-saippuaa samalla kun valutat päälle kylmää vettä. Marseille-saippua vähentää kutinaa.

Marseille-saippualla on korkea pH-arvo, jonka vuoksi sillä on antiseptisiä ominaisuuksia, jotka rauhoittavat ärsytystä ja allergioita. Jos iho on ärtynyt tai jos se kutisee esimerkiksi hyönteisten puremien vuoksi, voit käyttää kutinan lievittäjänä marseille-saippuaa.

Käyttöohjeet: Hiero kutisevaa kohtaa kevyesti marseille-saippualla.

Marseille-saippua apuna haavojen puhdistuksessa

Marseille-saippua kannattaa pakata mukaan ensiapupakkaukseen, koska sitä voi mainiosti käyttää myös ihon desinfiointiin.

Käyttöohje pienille haavoille ja naarmuille: Pyyhi vaurioitunut iho kostealla marseille-saippualla ja huuhtele sitten puhtaalla vedellä.

Marseille-saippua koiperhosten karkottajana

Koit ovat hyvin herkkiä tietyille hajuille. Oliiviöljystä tehdyissä, aidoissa marseille-saippuoissa olevat öljyt toimivat luonnollisina karkottajina. Siksipä koiperhoset eivät ole taipuvaisia munimaan ja lisääntymään vaatekaapeissa ja varastoissa, joissa marseille-saippua pitää majaansa.

Käyttöohjeet: Pidä koit loitolla vaatekaapistasi marseille-saippualla. Voit ripustaa saippuan roikkumaan vaatekaapin henkariin tai asettaa paloja liinavaatteiden väliin tai joidenkin vaatteittesi taskuihin. Muutaman kuukauden kuluttua saippua kuivuu, joten muista vaihtaa se uuteen varmistaaksesi, että se on edelleen tehokas karkotushommissa.

Vihreän ja valkoisen marseille-saippuan erot

Marseille-saippuoita myydään Ruohonjuuressa sekä vihreää että valkoista versiota.

Valkoinen marseille-saippua sopii käytettäväksi arkojen tekstiilien pesuun (esimerkiksi villalle, silkille ja vauvanvaatteille). Se on myös erittäin tehokas valinta itsepäistenkin tahrojen poistamiseen.

Pyykinpesuhommien lisäksi valkoinen marseille-saippua sopii myös kasvojen ja vartalon pesuun, mutta oliiviöljystä valmistettu eli väriltään vihreä marseille-saippua on näihin hommiin suositeltavampi, ravinteikkaampi ja hellävaraisempu valinta.

Lisävinkki: Valkoinen marseille-saippua on loistava ja hellävarainen meikkisiveltimien pesijä.

 

Osta Marius Fabren marseillesaippua tästä >>

Lue myös:

Marseille-saippualla pestessä ei luontokaan likaannu >>

Kurkkaa tästä Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >