Marseille-saippualla pestessä ei luontokaan likaannu!

Aito marseille-saippua on pesuhommien monitaituri. Sillä puunaat puhtaaksi kodin, vaatteet ja jopa hiuksesi. Marselle-saippua on myös vegaaninen vaihtoehto tahranpoistoon!
marseille-saippua

Kannattaa muistaa, että kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa. Suomessakin marseille-saippuan nimellä myydään jos jonkinlaista tuotetta, joista osa ei ole oikeaa marseille-saippuaa nähnytkään. Joissain feikki-merseilleissa ainesosana on jopa eläinperäistä talia, joka saattaa aiheuttaa finnejä iholle.

Mistä aidon Marseille-saippuan erottaa?

Aito marseille-saippua on nimensa mukaisesti tehty Marseillessa, Ranskassa.

Saippua on valmistettu kasviöljyistä (pääraaka-aineena oliivi- ja/ tai kookosöljy). Öljyn osuus saippuasta 68 % tai enemmän. Aidossa marseille-saippuassa on ”Savon de Marseille” -saippuan valmistajien yhdistyksen (AFSM) leima. Kuutiomuodossa saippuassa leima on kuudella sivulla. Leima ilmoittaa saippuan öljypitoisuuden (esim. d´huile 72%), painon, valmistuksessa käytetyn öljytyypin ja joskus myös valmistajan nimen. Aidolla Marseille-saippualla on ainakin kahden eri valmistajien liiton leima.

Miksi kannattaa valita aivan aito marseille-saippua kenties edullisempien feikkisaippuoiden sijasta?

Alkuperäinen marseille-saippua on hypoallergeeninen eikä se sisällä väriaineita eikä hajusteita. Aito marseille-saippua on ympäristöystävällinen valinta: se hajoaa täysin luonnossa 28 vuorokaudessa. Marseille-saippua ei tietenkään sisällä petrokemian aineita tai parabeeneja vaan sen ainekset ovat turvallisia ja luonnollisia.

Monet ihotautilääkärit ja muut ihonhoidon ammattilaiset suosittelevat aitoa marseille-saippuaa avuksi mm. akneen, ihottumiin ja psoriasikseen. Marseille-saippualla peset puhtoiseksi niin koko perheen ihot kuin hiuksetkin!

Monikäyttöinen marseille-saippua on riittoisa ja taloudellinen valinta, jota ei ole testattu eläinkokein. Ruohonjuuresta löydät aidon marseille-saippuan poikineen, luonnollisesti!