Makrobios – luomuruoan pioneeri

Aimo kimara Makrobioksen maahantuomia luomutuotteita löytyy Ruohonjuurekin hyllyiltä - eikä lainkaan suotta!
Makrobios – luomuruoan pioneeri

Makrobios tuo maahan ruokakulttuurin terveellisiä helmiä sekä muita vastuullisen ja hyvinvoivan arjen tuotteita. Yrityksen missiona on auttaa ihmisiä voimaan hyvin tarjoamalla inspiroivia, laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja ratkaisuja jokapäiväisen hyvinvoinnin tueksi. Mistä Makrobios sai alkunsa, ja mikä tekee yrityksestä hyvinvoinnin edelläkävijän?

Makrobios alkoi vatsasta sekä vastuullisuudesta

Makrobioksen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1984. Biologiaa ja vaihtoehtolääketieteitä maailmalla opiskellut Henrik Nyberg huomasi Suomeen palattuaan, että kauppojen luomutuotetarjonta ei palvellut hänen omia tarpeitaan tarpeeksi hyvin. Nyberg etsi työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lähti liikkeelle vatsasta sekä vastuullisuudesta. Tätä tarkoitusta varten syntyi Oy Makrobios Ab.

Nimi Makrobios tulee kreikkalaisperäisistä sanoista "makro", joka tarkoittaa suurta, ja "bios", joka tarkoittaa elämää. Makrobios tarkoittaa siis suurta ja pitkää elämää. Makrobios-termi yhdistetään yleisesti makrobioottiseen ruokavalioon, joka perustuu itämaiseen ajattelutapaan. Kyseinen ruokavalio keskittyy vahvasti Jing ja Jang -ajattelutapaan, jonka mukaan ruoka-aineissakin vaikuttavat aina kaksi vastakkaista toisiaan täydentävää voimaa. Makrobioottisella ruokavaliolla pyritään näiden kahden voiman väliseen tasapainoon, jonka uskotaan vaikuttavan positiivisesti fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Painopiste on luomuruoassa, joka sisältää paljon kuituja, kasviksia, jyviä ja kasvisproteiinia sekä rajoitetusti rasvaa ja lihaa. Makrobioottinen ruokavalio kiteyttää hyvin Makrobioksen lähestymistavan ruokaan ja hyvinvointiin.

- Uskomme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa luonnollisuus, reiluus ja kestävä kehitys ovat tärkeitä toimintaamme ohjaavia periaatteita, kertoo Perttu Dietrich, Makrobioksen toimitusjohtaja. Makrobioksen missio ”Helping People to Find Wellbeing” kiteyttää hyvin yrityksen olemassaolon tarkoituksen.

- Haluamme siis auttaa ihmisiä voimaan hyvin tarjoamalla inspiroivia, laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja ratkaisuja jokapäiväisen hyvinvoinnin tueksi, Dietrich korostaa.  

Makrobios-filosofia näkyy konkreettisesti yrityksen leimassa kilpikonnakuvion muodossa. Leimassa oleva kilpikonna symbolisoi pitkää ja luonnollista elämää.

Vastuullisuus, eettisyys ja korkea laatu ohjaavat Makrobioksen toimintaa tänäkin päivänä. Makrobios valitsee tuotetoimittajansa huolellisesti sekä ylläpitää vahvoja suhteita heihin kaikkiin.

Pitkät perinteet luomuruuan saralla

Makrobios on yksi luomuruoan pioneereista Suomessa. Yritys on ollut rohkea edelläkävijä monen ruokatrendin ja luomuelintarvikkeen osalta. Ensimmäiset Makrobioksen maahantuomat tuotteet tulivat brittiläiseltä Clearspring-tavaramerkiltä. Clearspringin laadukkaat ja luomulaatuiset japanilaiset elintarvikkeet ovat edelleen osa Makrobioksen ydinvalikoimaa. Tämä kertoo hyvästä ja pitkäaikaisesta kumppanuudesta.

Ihmisten asenne hyvinvointiin on muuttunut vuosien varrella. Entistä useampi kuluttaja on vakuuttunut siitä, että terveellisen ruokavalion kautta pystyy vaikuttamaan omaan hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti.

- Ihmisiä kiinnostaa koko ajan enemmän, mitä he laittavat suuhunsa ja mistä ruoka on peräisin. Proaktiivinen asenne hyvinvointiin, ympäristöstä välittäminen sekä vastuullisuus heijastuvat nykyään myös ihmisten päivittäisissä ostotottumuksissa. Yhä useampi suomalainen ostaa luomua ja ymmärtää puhtaan ja vastuullisesti tuotetun ruoan tärkeyden ja merkityksen hyvinvoinnille, Perttu Dietrich summaa.

Makrobioksen henkilökunnan omiin suosikkituotteisiin kuuluvat Makrobioksen uudet, gluteenittomat luomupastat: Kikhernefusilli, Punainen linssifusilli, Vihreä linssifusilli, Halkaistu hernefusilli ja Tattarifusilli.

-Gluteenittomat, proteiinipitoiset ja kuitupitoiset pastat sopivat erinomaisesti oman arkeni kiireiseen aikatauluun – keittoaika on vain 2-5 minuuttia,  Dietrich iloitsee.

Kirjoittaja: Sofia Nylund

Lue myös:

Ekohyvikset ja viranomaisten kaamea kosto >>

Tutustu Makrobiosin valikoimaan verkkokaupassamme >>