Luovu kontrollista ja rakastut peilikuvaasi

PR-ammattilainen, malli Mia Zambra paljastaa, mikä oivallus sysäsi hänet lopullisesti luonnonkosmetiikan syliin. Lue juttu blogistamme!
Peili jonka edessä kuivakukkia

Olin täyttänyt kolmekymmentä, löytänyt ensimmäisen harmaan hiukseni ja havahtunut kaiken katoavaisuuteen. Yhtäkkiä en nähnyt kasvoissani kuin juonteita ja muita ikääntymisen merkkejä. Menin paniikkiin.

Hotkin tietoa kiinteyttävistä voiteista, botoxista ja mikrovirtahärveleistä, jotka kohottavat kasvoja pienin sähköiskuin. Aloitin joka-aamuisen kasvojumpan ja monivaiheisen ihonhoitorutiinin. Mutta mitä enemmän opin ja yritin, sitä enemmän korjattavaa kasvoistani löysin. Mikään ei muuttanut sitä, että näytin edelleen ikäiseltäni.

Ehdin jo pohtia siirtymistä järeämpiin aseisiin ennen kuin havahduin. Fillerit eivät poistaisi korvieni välissä olevaa ongelma: en hyväksynyt vanhenemistani.

Pääsin uudelle polulle, kun luovuin ajatuksesta, että ihonhoitoni tavoitteena oli virheetön iho. Päätin yrittää solmia rauhan peilikuvani kanssa. Helposti sanottu, vaikea toteuttaa yhteiskunnassa, jossa ikääntyvälle naiselle ei ole juuri annettu arvoa.

Malli Mia Zambra

Ekokosmetiikan brändien parista löysin lempeämmän kauneuskäsityksen ja uudenlaisen ihonhoitofilosofian, joka perustui rakkaudelliseen itsensä hoitamiseen. Kauneudenhoidon tarkoituksena oli pitää huolta omasta ulkokuoresta sekä tuottaa hyvää oloa kosketuksen, tuoksujen ja kauniiden ajatusten kautta.

Ehkä ymmärrys ihmisestä osana luontoa näkyy ikääntymisen hyväksymisenä luonnollisena asiana? Nuppu, kukoistus ja lakastuminen, siinä elämän väistämätön kiertokulku, jota ihminen ei voi kontrolloida. Voimme kuitenkin arvostaa ja nähdä kauneutta jokaisessa vaiheessa.

Ennen yritin korjata ulkonäköäni kosmetiikalla, nyt ajattelen hoitavani ja helliväni itseäni. Kuivaharjauksen tarkoituksena ei ole selluliitin eliminoiminen vaan kehon ja mielen energisoiminen.  Levitän kasvoöljyn hieromalla, koska se tuntuu ihanalta, en siksi, että se kiinteyttäisi. En käytä seerumeita ja voiteita, jotta juonteeni häviäisivät, vaan siksi, että ne saavat ihoni tuntumaan hyvältä, kosteutetulta ja mehukkaalta. Toivon edelleen ihonhoidoltani tuloksia, mutta ne ovat realistisia: tavoittelen hehkua ja elinvoimaista ihoa, en matkaa aikakoneella.

Kukin valitkoon taistelunsa, luomusti vanheneva naamaani on minun pieni protestini vallitsevia kauneusihanteita vastaan. Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa haluan tukea brändejä, jotka edustavat ajallemme radikaalia kauneusfilosofiaa: ihonhoidon tavoitteena on hyvä olo omassa nahassa.

Ruohonjuuri lehti 1/2023, Porttiteoria
Teksti: Mia Zambra

Tutustu Ruohonjuuren luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteisiin >

Katso myös Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >