Elämä ei ole huomisen odottelua

Foodin-brändin perustajalle, toimitusjohtaja Lasse Jalkaselle ja luovalle johtajalle Maria Jalkaselle hyvä elämä on sitä, että viihtyy omassa arjessaan. Lue juttu blogistamme!
Kuvassa Foodinin Maria ja Lasse Jalkanen sekä heidän kaksi samojedin koiraansa. Ruohonjuuri lehden haastattelukuva.

Mikä ruokkii luovuuttanne?

Maria: Itsestä huolehtiminen, koirat, lapset, ruoka ja liikunta. Meillä on kaksi samojedinkoiraa, Kuura ja Halla, ja ne kyllä saavat ajatukset pois töistä. Samoin lapset ja heidän kanssaan touhuaminen. Elämä ei voi olla pelkkää työtä.

Lasse: Lasten lisäksi luovuuttani ruokkii se, kun näen positiivisen muutoksen tapahtuvan.


Asuuko teillä arkikaaos?

Maria: Silloin kyllä, kun töissä on kiireistä ja molemmat ovat myöhässä aikatauluistaan. Lapset aistivat stressin, menevät villeiksi tai alkavat härnätä toisiaan. Eli tyypillinen: lapset alkavat ruuvata vanhempien hermoja, kun työt painavat päälle.

Olette matkustelleet paljon. Miten reissut ja muiden kulttuurien näkeminen näkyvät omassa arjessa?

Maria: Meillä on aina ovet avoinna. Jos muualta tuleva työntekijä tulee täällä päin käymään, kysymme aina, että tuletko meille yöksi. Lapset ovat joskus päässeet reissuille mukaan, ja on ihanaa huomata, että he ovat hirveän rohkeita juttelemaan vieraille ihmisille, eivätkä hämmenny, jos toinen puhuu eri kieltä. 

Minkälaista ruokakulttuuria haluatte olla rakentamassa?

Lasse: Haluaisin nähdä sellaisen ruokakulttuurin, jossa ruoka ei olisi vain polttoainetta – hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiinia. Tuotteissamme erittäin suosittu kategoria ovat snäksit ja herkut. Toivoisin, että herkuttelu voisi olla myös keholle hyväksi.

Maria: Kestävää sekä ympäristöä ja terveyttä tukevaa. Sellaista, että saisimme elää parempaa elämää ja ottaa ympäristön huomioon.

Miten haluaisitte tulevaisuudessa työskennellä?

Lasse: Olen haaveillut pienestä pitäen liikkuvasta työstä. Olen huomannut, että kun pitää pausseja ja matkustaa, se avartaa ja tuo uusia ajatuksia ja ideoita. Viime aikoina olemme matkustelleet perheen kanssa Suomessa. Tulevaisuudessa toivoisin voivani keskittyä enemmän yrityksen luovaan puoleen.

Maria: Olemme kasvuyritys, ja turbulenssi kuuluu asiaan. Stressiä voisi olla vähemmän. Silloin ajatukset pyörivät jatkuvasti töissä ja on vaikeaa keskittyä. Todella stressaantuneena olen ärtynyt ja uneni kärsivät.

Foodin Aamujuomajauhe, tuotekuva

Jauheet lasiin heti aamusta

Maria: Foodin Aamujuomajauhe on kuin aamukahvini, jota ilman päivä ei käynnisty. Tarvitsen yön ”paastotuntien” jälkeen tehokasta nesteytystä. Raikas sitruunanmakuinen aamurutiini herättää kehon ja on oikotieni terveelliseen ravitsemukseen sen sisältämien ravinteiden ja suolojen ansiosta.

Maria: Egyptian Magic Ihmesalva on pirun hyvä tuote, se on kuin luonnollinen bepanthen. Käytän sitä kaikkeen: kasvo-, vartalo- ja huulivoiteena, koiran tassuille ja lasten kolhuihin. Kulttituote rauhoittaa ihoa ja kulkee minulla aina reissuissa mukana.

Maria: Kotonamme tuoksuu usein Ole hyvä Yleissuihkeen eukalyptus. Meillä on sellainen meno, että hyvä putsari täytyy aina olla käden ulottuvilla. Suihkin sillä puhtaaksi niin pikku sormenjäljet kuin koiran kuolatkin.

Lasse: Saan Foodin Viherjauheseoksesta supermiehen voimat, ilman sitä nuupahtaisin iltapäivästä. Sekoitan pari ruokalusikallista jauhetta puoleen litraan vettä heti aamutuimaan ja toisen kerran iltapäivällä. Ruokalusikallinen vastaa kahta salaattipunttia. Moni sekoittaa jauheen smoothieen, mutta tällainen keräkaaliin tottunut mies ei vihreää makua ujostele. Tottumattomampi voi leikata jauheen hapokkuuden vaikka sitruunalla.

Lasse: Kotikeittiössämme on testattu kombuchan valmistusta eri vihreän ja mustan teen suhteilla. Irma- ja Pirkkoliisa-nimiset kombuchasienet eivät tehneet historiaa, ja päätin jättää homman suosiolla muille. Fanitan Good Guys Kombuchan vähäsokerisia makuja.

Foodin viherjauhe, tuotekuva

Mitä teille tarkoittaa hyvä elämä?

Maria: Sitä, että on tyytyväinen omaan elämään ja arkeen. Haluan nauttia jokaisesta päivästä, en vain elää viikonloppuja ja lomia varten.

Lasse: Olen samoilla linjoilla Marian kanssa. Haluan iloita siitä, mitä minulla on, en miettiä, mitä minulta puuttuu.

Mitä haluaisitte muuttaa omassa elämässänne?

Lasse: Olen päättänyt, että en valita asioista, joita en voi muuttaa. Jos jokin elämässäni ärsyttää, yritän tehdä asialle jotakin.

Maria: Juuri eilen totesin, että pitäisi urheilla enemmän. Koirat ja lapset pitävät aktiivisena arjessa, mutta kun kävin hiihtämässä, mietin, miksi en useammin urheile niin, että hiki lentää.

Paras päätös, jonka olet viimeksi tehnyt?

Lasse: Lupaus rakastaa ja puhua enemmän.

Maria: Olemme olleet yhdessä Lassen kanssa kahdeksan vuotta. Kuten kaikissa pitkissä suhteissa, myös meillä on ollut vaikeutemme. Mutta olemme tehneet lupauksen ja päätöksen, että eteenpäin mennään yhdessä.

 

Ruohonjuuri lehti 1/2023, Heimon hyvä elämä
Teksti: Laura Koljonen
Kuvat: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Katso kaikki Foodin tuotteet >

Tutustu Ruohonjuuren kuukauden tarjouksiin >