Luonnonvoimaa Frantsilasta

Tiesitkö, että Hämeenkyrössä sijaitsevan Frantsilan hoitavien yrttituotteiden valmistuksessa käytettävät yrtit viljellään pääosin itse Frantsilan omilla tiluksilla?
Luonnonvoimaa Frantsilasta

Osa Frantsilan tuotteissa komeilevista yrteistä tulee sopimustuottajilta ja osa kerätään metsistä. Kaikki Frantsilassa viljeltävät tuotteet ovat ihan alusta asti olleet luomua.

- Valmistamme tällä hetkellä reilua 200 eri tuotetta ja työ on hyvin käsityövaltaista vaikka luonnollisesti käytämme koneita apuna siellä missä voimme. Käsityövaltaisin osuus on viljely, sillä esim. rikkaruohot on kitkettävä käsin ja lisäksi monen yrtin sadonkorjuu tehdään täysin käsipelillä, Timo Mantere Frantsilasta kertoo.

Korkean laatunsa ansiosta Frantsilan tuotteet ovat löytäneet vankasti tiensä Ruohonjuuren asiakkaiden sydämiin. Frantsilan antimia osataan arvostaa enenevissä määrin myös ulkomailla - etenkin Japanissa.

Frantsilan syntyjuuret juontavat 1980-luvun alkuun - aikaan, jolloin Ruohonjuurikin perustettiin. Agronomit Virpi ja Jim perustivat Frantsilan Luomuyrttitilan 1981 Hämeenkyröön.

- He olivat nähneet maailmalla paljon yrttiviljelyä ja erilaisia yrttituotteita ja ajattelivat, miksi kaikki yrtit ja erilaiset terveyttä edistävät yrttivalmisteet tuodaan Suomeen, kun niitä voisi tällä hyvin viljellä ja jalostaa. Suomen valoisa kesä antaa tähän oivan mahdollisuuden, Timo Mantere taustoittaa.

Frantsilan toiminnan ideana on ollut alusta asti ihmisen luonnollinen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ympäristöä kunnioittaen.

- Idea luomuviljelystä ja yrteistä oli 1980-luvun Suomessa varsin vieras ja yrityksen alkutaival sen myötä  hyvin haasteellinen. Omistajat uskoivat kuitenkin asiaansa ja pikkuhiljaa heidän ajatuksiaan alettiin ymmärtää laajemmin, luomuviljely tuli hyväksytymmäksi ja yrttituotteet toivat apua monelle. Vähä vähältä Frantsilan tunnettuus ja maine kasvoivat.

11 yrtin hoitosalva on frantsilalaisten oma suosikki

Yksi on ylitse muiden frantsilalaisten mielestä - nimittäin 11-yrtin hoitosalva.

- Se on yksi ensimmäisistä Frantsilan tuotteista. 11 yrtin salva on saanut lempinimen ”Frantsilan ihmesalva”, koska se on tuonut niin monelle asiakkaalle avun heidän ihottumissaan ja muissa iho-ongelmissa.

On todettu, että 11-yrtin hoitosalva hoitaa tehokkaasti erilaisia iho-ongelmia - myös sellaisia, joihin mikään muu ei ole oikein tehonnut.

Toinen Frantsilan suursuosikeista on klassikkomaineesen kivunnut Kehäkukkavoide, joka on kevyt ja hyvin imeytyvä päivä- ja hoitovoide koko perheelle. Hellävarainen Kehäkukkavoide rauhoittaa mm. kutiavan ihon ja on hyvä auringon polttaman ihon hoidossa.

Etenkin kesän kynnyksellä kovasti kehuja kahmii myös Frantsilan eteerinen tea tree -öljy. Antiseptinen ja desinfioiva teepuuöljy tuo avun niin jalka- ja kynsisieniin, finneihin, hyönteisten pistoihin kuin muihinkin iho-ongelmiin.