Laatua ja tehoa ravintolisiin

Ravintolisien ainesosissa piilee isoja eroja. Kaikkein halvimmat ravintolisät houkuttavat, mutta tutkiminen ja vertailu kannattaa, ettei tule ostaneeksi pelkkiä täyteaineita. Harvalla on aikaa ja energiaa tutkia ja vertailla syvällisesti eri vaihtoehtoja ja siksi kannattaakin suunnata meille Ruohonjuureen. Lue lisää blogistamme!
Laatua ja tehoa ravintolisiin

Ruohonjuuren ravintolisävalikoima on ammattilaistemme toimesta kuratoitu, joten kaikki hyllyillämme komeilevat ravintolisät koostuvat puhtaista, luonnollisista raaka-aineista, joiden valmistuksessa on otettu huomioon mahdollisimman vähäinen kuormitus luonnolle. Vahva kokemuksemme ja yhteistyö luontaistuotealan huippuammattilaisten kanssa on tuonut meille valtavan määrän taustatietoa eri ravintolisistä ja niiden vaikuttavista aineista. Käytännössä voit siis valita minkä tahansa valikoimissamme olevan ravintolisän ja luottaa siihen että saat juurikin sitä, etkä mitään ylimääräistä.

Ravintolisien imeytyvyydessä voi olla isojakin eroja ja täyteaineita pursuavan tai raaka-aineiltaan köykäisen ravintolisän teho voi jäädä hyvinkin vaatimattomaksi. Meidän ravintolisissämme on panostettu erinomaiseen imeytymiseen ainesosien keskinäisen synergian ja niiden rakenteen myötä. Ravintolisien yhteiskäytössä on syytä olla tarkkana, jotta saat juuri sen mitä tarvitset, eikä tapahdu tahattomia ylilyöntejä tai ettet syö yhtä ja kumoa sen vaikutusta toisella.

Sen sijaan, että pähkäilisit “ravintoterapeutti googlen” avulla yksin asioita, kipaise sen sijaan meille Ruohonjuureen, niin saat ammattiaitoista apua ravintolisien valintaan - luonnollisestikin myös verkossa. Ravintoterapeuttimme Eijaliisa on tehokkaasti kouluttanut asiakaspalveljoitamme jo vuosia, joten asiakaspalvelumme tuntee tuotteemme ja niiden vaikutukset yhdessä ja erikseen. Ammattilaisemme osaavat neuvoa eri tuotteiden ja aineiden eroissa - kuten esimerkiksi, että folaatti on aktiivinen ja paremmin toimiva, kuin vastaava synteettinen foolihappo. Tai että magnesiumeissa ja sinkin eri muodoissa on eroja. Sinkkiasetaatti on muuten se mikä otetaan käyttöön kun kurkussa on kaktuksen tuntua tai nenänpäässä on tippa ; )

Ravintoterapeuttimme palvelee myös Ruohonjuuren verkkokaupan chatissa tiistaisin klo 9-11.

Esittelemme tässä blogissa muutaman supersuositun, helpon ja selkeän ravintolisän eri tarkoituksiin - niiden suosio puhuu omalta osaltaan tehon puolesta.

Nainen meditoimassa ilta-auringossa palmun katveessa.

Tyyneyttä ja hyvää mieltä luonnollisesti

Levollinen mieli ja hyvin nukutut yöt auttavat jaksamaan kiperimmissäkin haasteissa, joita elämä heittää aika ajoin tiellemme. Tyyneyttä, tasapainoa ja hyvää mieltä kaipaaville ehdotamme kokeiluun Puhdas+:n supersuosittua aminohappo 5-HTP -ravintolisää. Se sisältää hyvin imeytyvää 5-hydroksitryptofaania, joka on peräisin länsiafrikkalaisen Griffonia simplicifolia kasvin siemenistä valmistetusta uutteesta. 5-HTP on serotoniinin ja melatoniinin valmistumisen lähtöaine, eli elimistö valmistaa 5-HTP:sta serotoniinia. Serotoniini, jota joskus onnellisuushormoniksikin kutsutaan, säätelee mielialaa ja vireystilaa. Melatoniini puolestaan auttaa auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa ja ylläpitämään unta. Tuotteen valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä turhia ainesosia, kuten säilöntä-, väri- tai makuaineita. Puhdas+ 5-HTP on valmistettu Suomessa. Puhdas+ tuotteet valmistetaan suomalaisissa sertifioiduissa tehtaissa, joissa on koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökunta. Tuotannossa käytetään suomalaisia raaka-aineita, aina kun se suinkin on mahdollista - vaikka raaka-aine olisikin kalliimpaa kuin ulkomailta hankittava. Puhdas+ on sitoutunut tuottamaan lisäaineettomia ja tutkimukseen pohjautuvia ravintolisiä.

 Käsi ojentuu ilta-aurinkoa kohti

Suosituksemme tähän hetkeen: D-vitamiini ja sinkki

D-vitamiini, tai lähinnä sen puute on tuttu juttu meille pohjoisen väelle. Ihomme muodostaa D-vitamiinia altistuessaan auringonvalolle ja me emme yksinkertaisesti näe aurinkoa riittävästi turvataksemme D-vitamiinin riittävän saannin. D-vitamiinin tunnetuimmat vaikutukset liittyvät lihaksiin, luustoon ja vastustuskykyyn. Toisin sanoen D-vitamiini edistää luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina sekä normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. D-vitamiini edistää myös immuunijärjestelemän normaalia toimintaa eli tukee vastustuskykyämme, joka saisi näin talviaikaan mieluusti olla teräkunnossa!

D-vitamiiniksi suosittelemme esimerkiksi Puhdistamon Super D-vitamiinia, jossa komeilee markkinoiden laadukkaimmaksikin ylistetty D3-vitamiinikompleksi. Puhdistamon ensiluokkainen D-vitamiinivalmiste sisältää myös EPA- ja DHA-rasvahappoja, jotka edistävät sydämen normaalia toimintaa sekä A- ja E-vitamiineja. A-vitamiini edistää normaalia rauta-aineenvaihduntaa, limakalvojen, ihon ja näön pysymistä normaaleina sekä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä, eli ehkäisee esim. ennenaikaista vanhenemista.

Toinen talvikauteen erityisen hyvin sopiva ravintolisä on sinkki, joka tukee vastustuskykyä, mutta omaa myöskin aimo kimaran muita terveyden kannalta tärkeitä ominaisuuksia.

Sinkki edistää normaalia happo-emäsaineenvaihduntaa, normaalia hiilihydraattiaineenvaihduntaa, kognitiivista toimintaa, DNA-synteesiä, hedelmällisyyttä ja lisääntymistä, makroravintoaineiden aineenvaihduntaa sekä rasvahappoaineenvaihduntaa.

Sinkkiä tarvitaan elimistön rakennus- ja uudistumistoimintoihin. Se vaikuttaa kasvua sääteleviin entsyymeihin, hormoneihin ja energia-aineenvaihduntaan. Sinkin vaikutukset näkyvät parhaiten nopeasti uudistuvien kudosten kuten ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnissa.

Sinkkiä tarvitaan lisäksi vastustuskyvyn ylläpitoon, hedelmällisyyden ja testosteronitasojen tukemiseen sekä mm. pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen (aivoille tärkeät EPA ja DHA) rakentamiseen. Sinkin tarve lisääntyy fyysisessä rasituksessa sekä raskauden ja imetyksen aikana, jolloin kudosten uudistuminen on aktiivista.

Puhdistamo onkin oivallisesti paketoinut Tripla Sinkin & Super D-vitamiinin säästöpakkaukseen! Puhdistamon Tripla Sinkki sisältää kolmea korkealaatuista sinkin muotoa: sinkkipikolinaattia, -bisglysinaattia ja -monometioniinia, mikä tekee siitä poikkeuksellisen monipuolisen sinkkivalmisteen. Näiden lisäksi tuotteeseen on lisätty C-vitamiinia sekä vapaita aminohappoja takaamaan ainutlaatuinen imeytyvyys. 

Puhdistamon tavoitteena on aina panostaa parhaaseen laatuun niin alkuperämaan, lajikkeen kuin viljely- ja valmistustavankin suhteen.

Asetelma kurkumaa leikkuulaudalla tuoreena ja lusikassa jauheena.

Kurkumaa nivelten ja vastustuskyvyn tueksi

Kullankeltaista kurkumaa (Curcuma longa) saadaan ruohovartisen, inkiväärikasveihin kuuluvan kasvin juurista. Maustekurkumasta uutetaan kurkumiinia.

Kurkuma ja sen sisältämä kurkumiini taistelevat monipuolisesti terveytesi tukena eli kurkumalattea ei suinkaan kulautella pelkän ihanan, lämmittävän maun vuoksi. Kurkuma tukee maksan, hengitysteiden ja hermoston hyvinvointia. Se pitää huolta myös vastustuskyvystä, kolesterolista ja tekee hyvää myös nivelille ja luille.

Suosittelemme kokeiluun Biomedin vahvaa kurkumiinia, joka on todella hyvin imeytyvä ja pitkävaikutteinen, 100-prosenttisen luonnollinen kurkumavalmiste. Kurkuminoidien (86 %) ja kurkuman eteeristen öljyjen (7-9 %) uutos on patentoitu BCM 95. Yhdisteen biologinen hyötyosuus suun kautta otettuna on huomattavasti parempi kuin tavanomaisen kurkumavalmisteen ja lisäksi pitoisuudet verenkierrossa kestävät useiden tuntien ajan. Biomed on suomalainen ravitsemuslisien ja ravitsemushoitoihin liittyvien erikoisvalmisteiden erityisosaaja.

 Ruohonjuuri Carmolis yrttitipat

Carmolis-yrttitipat - klassikko toimii aina

Carmolis-yrttitipat ovat tuoneet monenlaista helpotusta niin muinaisille munkeille kuin tämän päivän moderneille meikäläisillekin. Carmolis-yrttitipat on valmistettu vanhan luostarireseptin mukaan perinteisten rohdosyrttien eteerisistä öljyistä, joihin kuuluvat piparminttu (mentoli), laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna sekä timjami. Carmolis on monipuolinen sekä vaikutuksiltaan että käyttötavoiltaan, tippoja voi nauttia sisäisesti, höyryhengitettynä tai ulkoisesti iholle siveltynä. Carmolis -yrttitipat tulevat Bertil´s Healthilta, joka on Suomen johtavia terveystuotealan yrityksiä missionaan auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Piparminttu (Mentha piperita) tukee suoliston ja vatsan terveyttä sekä ruoansulatuksen toimintaa. Se tukee vastustuskykyämme ja rentouttaa. Piparmintulla on ilmavaivoja vatsankipristelyjä ehkäisevä ominaisuus.

Kaneli (Cinnamomum zeylanicum) tukee suoliston terveyttä ja ruoansulatuksen toimintaa sekä jeesii esimeriksi löysän vatsan yllättäessä. Kanelista puhuttaessa on aina syytä muistuttaa valitsemaan kaneliostoksilla nimenomaan ceyloninkanelia, joka sisältää vain hivenen kumariinia. Yleisimmin kaupoissa myytävä kassiakaneli sisältää kumariinia varsin huomattavia määriä. Kumariini on maksalle haitallinen aine, ja jo yksi teelusikallinen kassiakanelia päivässä sisältää 50-kiloiselle ihmiselle maksimimäärän kumariinia.

Neilikka (melilotus officinalis) ja laventeli (lavandula angustifolia) tukevat ruoansulatusta sekä rentouttavat auttaen saamaan mukavasti myös unen päästä kiinni.

Sitruunamelissa (melissa officinalis) on myös ruoansulatuksen apurina sekä tukee henkistä ja kognitiivista hyvinvointia. Sitruunamelissalla on myös antioksidanttinen vaikutus.

Muskotti (myristica fragrans) tukee lihasten ja nivelten terveyttä, sekä ruokahalua ja ruoansulatuksen toimintaa.

Salvia (salvia officinialis) tukee vastustuskykyä ja sillä antiseptisiä ominaisuuksia. Salvia tekee hyvää myös hengitysteille. Salviasta on muuten myös apua kuumiin aaltoihin ja niihin oivallisesti sopivat tuotteet ovat Vogelin salvisan tai menofroce strong!

Sitruunaruoho (Cymbopogon citratus) tuoksuu ja maistuu raikkaalle. Sen aromaterapeuttinen vaikutus on virkistävä.

Anis (Pimpinella ansium) tukee hengitysteiden terveyttä, ruokahalua ja ruoansulatuksn toimintaa. Anis helpottaa myös ilmavaivoja, turvotusta ja vatsanpuruja.

Sitruuna (Sitrus limon) tuo mukanaan raikkautta ja tukea ruoansulatukseen. Myös sitruunan aromaterapeuttinen vaikutus on virkistävä.

Timjami (Thymus vulgaris/zygis)  tukee hengitysteiden terveyttä, erityisesti ylempien hengitysteiden mm. irroittamalla limaa. Antioksidanttisella timjamilla on antibakteerinen vaikutus ja se tukee myös vastustuskykyä.

 

 

 

Vihreä terveysjuoma ja omenat asetelma

Monivitamiinia ja omegaa, vegaanisena

Monivitamiini on helpoin ja yksinkertaisin tapa huolehtia monipuolisesta vitamiinien ja hivenaineiden saannista. Tähän tarjoamme oivalliseksi vaihtoehdoksi Bioteekin OmniVegan Monivitamiinia, joka on mahdottoman monipuolinen, vahva ja tasapainoinen monivitamiinivalmiste. Bioteekin OmniVegan sisältää jopa 28 eri aktiiviainetta, mm. K1- ja K2-vitamiineja sekä elimistölle tärkeitä piitä, koliinia, inositolia ja lesitiiniä. Nämä kaikki ainesosat sopivat myös vegaaniruokavaliota noudattaville ja valmiste onkin The Vegan Societyn hyväksymä.

Bioteekin OmniVegan Omega tarjoaa puolestaan vegaanisen vaihtoehdon saada elintärkeitä omegoita! Loistavan laadukas leväpohjainen omega-ravintolisä sisältää vahvat pitoisuudet EPA- ja DHA-rasvahappoja. Riittävä hyvien rasvahappojen saanti on tärkeää meille kaikille. Ne ovat ikään kuin aivojen voiteluaineita, sillä ne edistävät aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. EPA ja DHA edistävät myös sydämen normaalia toimintaa.

Suomen Bioteekki on vuonna 1993 perustettu perheyritys, jonka toiminta tähtää jokapäiväisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Miljardeja maitohappobakteereita

Maitohappobakteerit löytyvät tänä päivänä varmasti jokaisen itsensä ja perheensä terveydestä huolehtivien lääkekaapista ja erilaisia ja -laatuisia valmisteita löytyykin laidasta laitaan. Me suosittelemme Bioteekin BalanticPro Comp maitohappobakteeri -valmistetta, joka sopii jatkuvaan käyttöön koko perheelle. Siinä on vahva koostumus ja tuote on pakattu vegaaniystävällisiin kasviskapseleihin, jotka eivät sisällä liivatetta.

Korkelaatuinen maitohappobakteeri BalanticPro comp. sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa sekä glutamiinia ja suolen limakalvon hyvinvoinnille tärkeää biotiinia.

Biotiini tunnetaan myös "kauneusvitamiinina" sillä se edistää ihon, hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina. Biotiinia tarvitaan myös hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihdunnassa.

Zen kivirakennelma meren rannalla.

Stressivapaata eloa ja suorituskykyä!

Aloitimme vinkkimme tyyneydellä, joten lopetetaan samoissa tunnelmissa! Mielenrauhaa, suorituskykyä ja hyvinvointia - kelpaa varmasti meille kaikille elämän pyörteissä! Harmonian KSM66 -ashwagandhan suosio korreloi suoraan sen tehoon. Ylivoimaisesti suosituin ashwagandhavalmiste sisältää kliinisesti tutkittua KSM66 -ashwagandha-uutetta. Adaptogeeninen ja antioksidanttinen ashwagandha tuo mukanaan kaikenlaista mahtavuutta ja on aivan paras apuri stressiä vastaan.

Ashwagandhalla (Withania somnifera) on itseasiassa niin paljon hyviä ominaisuuksia, että se kuulostaa melkein "nuoruuden lähteeltä". Ashwagandha rentouttaa ja tukee mielenterveyttä, auttaa sydämen- ja verisuoniston terveyden ylläpitämisessä ja edistää kognitiivisia toimintoja, auttaa taistelussa stressiä vastaan ja jeesii hyvään uneen. Se tukee hengitysteiden toimintaa ja pitää huolta ihosta. Tukeepa se lisääntymisasioissakin ja uudistaa sekä energisoi.

Harmonian KSM66 parantaa monin tavoin myös ashwagandhaa viljelevän yhteisön onnellisuutta, sillä KSM66n tuotolla tuetaan Pohjois-Intian Rajasthanin alueella asuvien ihmisten hyvinvointia mm. rakentamalla ja ylläpitämällä ilmaisia kouluja ja maksuttomia sairaaloita sekä työllistämällä ja voimaannuttamalla paikallisia naisia. KSM66-ashwagandha tekee siis hyvää nauttijaansa laajemmalle piirille! Harmonia-sarjan laajasti tutkituissa ja dokumentoiduissa ravintolisissä intialaiseen lääketieteen ikiaikainen viisaus paiskaa kättä modernin tieteen kanssa.

Toivottavasti vinkeistä löytyi sopivasti tiedonmurusia, jotka helpottavat ravintolisien valinnassa!

Me Ruohonjuuressa haluamme tehdä hyvän puolella olemisesta mahdollisimman helppoa. Siksi asiantuntijamme ovat kuratoineet sinulle valmiiksi ravintolisät, jotka kunnioittavat niin maapalloamme, kuin kaikkea elämää sen sisällä. Meille voi siis vain saapastella sisään ja kaikki ostokset ovat parempi valinta niin oman hyvinvointisi, kuin luonnonkin puolesta! Tervetuloa Ruohonjuureen hyvän olon ostoksille >

********************************** 

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:

M-2008-1061 4008 - Curcuma longa RHIZOME - Skin
M-2008-1061 4009 - Curcuma longa RHIZOME - Immunity. Antioxidant
M-2008-1061 4010 - Curcuma longa RHIZOME - Cholesterol/cardiovascular
M-2008-1061 4011 - Curcuma longa RHIZOME - Respiratory
M-2008-1061 4012 - Curcuma longa RHIZOME - Joints & bones
M-2008-1061 4013 - Curcuma longa RHIZOME - Liver
M-2008-1061 4014 - Curcuma longa RHIZOME - Nervous system

M-2008-1061 2092 - Mentha piperita (Common Name : Mint) - Intestinal and digestive health / Stomach health
M-2008-1061 2093 - Mentha piperita (Common Name : Mint) - Immune health
M-2008-1061 2094 - Mentha piperita (Common Name : Mint) - Relaxation
M-2008-1061 2696 - Peppermint (Mentha piperita) - Carminative effect.
M-2008-1061 2698 - Peppermint (Mentha piperita) - Spasmolytic effect.

M-2008-1061 3907 - Cinnamomum zeylanicum Nees (Common Name : Cinnamon) - Intestinal health / diarrhoea
M-2008-1061 4386 - Cinnamomum verum-Bark-Cinnamon - Digestive health

M-2008-1061 2299 - Melilotus officinalis - common name : Melilot, Sweet clover - Digestion
M-2008-1061 2300 - Melilotus officinalis - common name : Melilot, Sweet clover - Relaxing effect - helps o find sleep

M-2008-1061 2085 - Melissa officinalis (Common Name : Lemon Balm ) - Cognitive and mental health
M-2008-1061 2086 - Melissa officinalis (Common Name : Lemon Balm Balm mint ) - Digestive health
M-2008-1061 2087 - Melissa officinalis (Common Name : Lemon Balm ) - Antioxidant properties

M-2008-1061 2286 - Lavandula angustifolia - common name : Lavander - Helps to find a better sleep
M-2008-1061 2287 - Lavandula angustifolia - common name : Lavander - Digestive discomforts /relaxing
M-2008-1061 3925 - Lavandula angustifolia (Common Name : Lavender) - Relaxation

M-2008-1061 2311 - Myristica fragrans - Muscles and joint health
M-2008-1061 2312 - Myristica fragrans - Appetite and Digestive health

M-2008-1061 2359 - Salvia officinalis (Sage) - Antiseptic activity
M-2008-1061 3574 - Salvia officinalis L. (Common name: Sage) - Respiratory health
M-2008-1061 3885 - Salvia officinalis (Common Name : Sage) - Immune health
M-2008-1061 2775 - Salvia officinalis sage nom franäais : sauge - woman health
M-2008-1061 2777 - Salvia officinalis sage nom franäais : sauge - sweating
M-2008-1061 3573 - salvia officinalis - stimulation de l'hypophyse et des glandes hormonales fäminines

M-2008-1061 2028 - Citrus limon (Common Name : Lemon) - Digestive health

M-2008-1061 2149 - Thymus vulgaris/zygis (Common Name : Thyme) - Health of the upper respiratory tract
M-2008-1061 2150 - Thymus vulgaris (Common Name : Thyme) - Immune health
M-2008-1061 2151 - Thymus vulgaris (Common Name : Thyme) - Antioxidant properties
M-2008-1061 2687 - Common Thyme (Thymus vulgaris, Thymus zygis) - Supports secretion of mucus in the upper respiratory tract.
M-2008-1061 3613 - Thymus vulgaris (Thyme) - Antibacterial activity

M-2008-1061 2121 - Pimpinella anisum L. (Common name: Anise) - Respiratory Health
M-2008-1061 2684 - Aniseed (Pimpinella anisum) - Stimulates secretion of all glands, including lacteal ones.
M-2008-1061 3951 - Pimpinella anisum (Common Name : Anise) - Appetite and Digestive health / Dyspeptic complaints with mild spasms of the gastrointestinal tract, bloating and flatulence
M-2008-1061 2183 - Withania somnifera (common name: Ashwagandha) - Mental Health and relaxation
M-2008-1061 2503 - Withania somnifera (Withania, horse smell, ginseng Indian, ashwagandha) - Cardiovascular health
M-2008-1061 3251 - Ashwagandha root (Withania somnifera) - Adaptogenic properties
M-2008-1061 3657 - Withania somnifera - Contributes to optimal mental and cognitive activity
M-2008-1061 4194 - Withania somnifera ROOT - Mental, stress & sleep
M-2008-1061 4195 - Withania somnifera ROOT - Energy
M-2008-1061 4196 - Withania somnifera ROOT - Respiratory
M-2008-1061 4197 - Withania somnifera ROOT - Rejuvenation
M-2008-1061 4198 - Withania somnifera ROOT - Reproduction
M-2008-1061 4199 - Withania somnifera ROOT - Skin
M-2008-1061 4507 - Withania somnifera-roots-Ashwagandha, Winter cherry - Antioxidant Activity