L-teaniini tasapainottaa kahvin ja energiajuomien vaikutusta

Tyyneyttä ja tasapainoa arvostavien keskuudessa suosittu L-teaniini on aminohappo, jota voi käyttää tasapainottamaan monenlaisten puhtibuustereiden “pärinöitä”.
L-teaniini tasapainottaa kahvin ja energiajuomien vaikutusta

Tämän oivallisen ominaisuutensa vuoksi L-teaniinia oli ennen myös Puhdistamon energiajuomiassa, joita siksi kutsuttiin myös “fokusjuomiksi”. Ruokavirasto kielsi kuitenkin L-teaniinin käytön juomien raaka-aineena, koska tuon aminohapon käyttö on tällä hetkellä sallittu vain ravintolisissä. Siksi Puhdistamon energiajuomien reseptiä jouduttiin muuttamaan. Koska monet asiakkaamme jäivät kaipaamaan vanhalla reseptillä väsättyjen energiajuomien ylivetoja ominaisuuksia, vinkkaamme seuraavaa:

- Aluksi hätäännyin itsekin reseptimuutoksesta, mutta nyt olen hyvällä menestyksellä nauttinut Puhdistamon energiajuomia yhdessä Puhdas+ -sarjan L-teaniinijauheen kanssa. Laitan L-teaniinijauhetta puolisen teelusikallista kielen alle ennen energiajuoman hörppäämistä. Näin ei tule “ES-pärinöitä” vaan saan tasaista ja pitkäkestoista energiaa esimerkiksi urheilusuoritusta ryydittämään tai pitkälle ajomatkalle skarppaamisen vahvistukseksi. L-teaniinia nautin myös iltapäiväkahvien yhteydessä, jotta vältän kofeiinikilarit. - Jussi

Flow-kahvista tuli kiellettyä

Myös Foodin-sarjan supersuosittu Flow-kahvi poistui Ruokaviraston linjauksen vuoksi pois myynnissä samasta syystä; kahvi luokitellaan tavanomaiseksi elintarvikkeeksi eikä L-teaniinin sekoittaminen kahviin ole sallittua. Tulkinta on siis sama kuin aiemmin pakurikahvin osalta joka jouduttiin myös poistamaan markkinoilta.

Myös Flow-kahvi palaa uudella reseptillä Ruohonjuuren hyllyille reseptiuudistuksen jälkeen. Sitä odotellessa voi tasapainoiset kahvinsa halutessaan ryystää L-teaniinijauheella ryyditettynä.