Kylmillä ilmoilla ihosi tarvitsee erityistä suojaa

Pohjolan talvinen ilmasto on tuuline ja tuiverruksineen iholle varsin ankara. Haasteiden taakkaa lisää kuiva sisäilma, jonka vuoksi ihanakin iho on välillä melkeinpä helisemässä!
Kylmillä ilmoilla ihosi tarvitsee erityistä suojaa

Vuodenaikojen vaihtelun mukanaan tuomat lämpötilan ja ilmankosteuden muutokset vaikuttavat myös ihon aineenvaihduntaan. Kun vuodenaika vaihtuu toiseksi, ihon talineritys muuttuu, jolloin ihohuokoset voivat tukkeutua ja näppylöitä saattaa sen seurauksena ilmestyä iholle.

Kosmetologilla onkin suositeltavaa piipahtaa neljä kertaa vuodessa – aina vuodenajan vaihtuessa. Ammattilaisen avulla kuhunkin vuodenaikaan sopivat ihonhoitorutiinit ja niihin liittyvät tuotteet on helppo päivittää kuntoon.

Kasvovesi kunniaan!

Lämpötilan ja ilmankosteuden vaihdokset aiheuttavat ihossa usein myös pintakuivuutta, jonka hoidossa kasvoveden käyttäminen on kaiken A ja O.

- Kasvoveden käyttö on aivan välttämätöntä vesipesun ja suihkussa käynnin jälkeen, opastaa Kampin Ruohonjuuren luomukauneushoitolan kosmetologi Linda Kalavainen. Hänen oma suosikkinsa on Flow Kosmetiikan ruusukasvovesi, joka kosteutuksen lisäksi myös vahvistaa ihon hiusverisuonia – mikä on olennainen apu couperosa-oireista kärsiville.

Jotta kasvoveden kosteuttavan vaikutuksen saisi optimaalisesti hyödykseen, voi sitä puhdistuksen ja vanulapulla pyyhkimisen jälkeen vielä erikseen taputella iholleen. Tämän jälkeen kasvoveden annetaan imeytyä ja
vasta sitten päälle levitetään kosteuttava kasvovoide.

Myös kosteuttavat naamiot tuovat helpotusta pintakuivalle iholle ja niiden käyttö on suositeltavaa erityisesti kylmään vuodenaikaan.

VINKKI: Jätä voidemainen naamio kasvojesi iholle vaikuttamaan yön yli. Niin saat maksimaalisen tehokkaasti kaikki naamion hoitavat ainesosat kasvojesi kaunistukseksi. Yhtään pisaraa ei mene hukkaan!

Erityisen tärkeää syksyn ja talven ajan ihonhoidossa on tietysti ihon riittävä ja ihotyypille sopiva kosteutus. Jos käyttämäsi kasvovoide tuntuu liian ohuelta, sen joukkoon voi lisätä pisaran öljyä, joka kuljettimena toimiessaan auttaa voiteen hoitavia ainesosia imeytymään syvemmälle ihoon.

Erityisen hyviä öljybuustereita voiteisiin sekoitettuna ovat esimerkiksi argania- ja granaattiomenaöljyt. Myös seerumeiden käyttö on suositeltavaa kylmien ilmojen saavuttua.

- Huippuravitsevia valintoja ovat Madara-sarjan Superseed-kasvoöljyt, joita korkean laatunsa vuoksi käytetään myös Ruohonjuuren luomukauneushoitolan kasvohoidoissa.

Ihoöljyn kaveriksi tarvitaan kosteusvoide

Vaikka ihoöljyt ravitsevat ja pehmentävät kasvojen ihoa tehokkaasti, eivät ne pidemmän päälle yksistään riitä ihon kosteuttajaksi. Pelkkiä öljyjä käytettäessä iho helposti kuivuu ja siksi kasvoöljyn kaveriksi kannattaakin valita kasvovoide – jota puolestaan voi mainiosti terästää ihoöljyllä niin halutessaan.

- Erityisen hyviä ja täyteläisiä kasvovoiteita talviaikaan käytettäväksi ovat esimerkiksi Provida-sarjan kasvovoiteet, Kampin Ruohonjuuren kauneushoitolan kosmetologi Leena Ohvo opastaa. Hän kertoo myös, että ihonsa kuntoa voi edistää sisäisesti nauttimalla tyrniöljykapseleita, puhdasta tyrniöljyä tai vehnänalkioöljyä.

Vartalon iholle luomukauneushoitolamme molemmat kosmetologit suosittelevat monikäyttöistä ja ravitsevaa shea- eli karitevoita, joka lisäaineettomana luonnontuotteena sopii ihan koko perheen iholle levitettäväksi.

Ulkoillessa iho tarvitsee erityistä suojaa

Kylmien ilmojen saavuttua iho tarvitsee suojaavat voiteet ulkoilun ajaksi. Madara-sarjan Pihlaja DD-voide että Weledan klassikkomaineen jo omaava Ulkoiluvoide ovat varmoja valintoja pahimpienkin tyrskyjen keskellä kamppaillessa.

Syksyllä ja talvella kuivuvat myös kädet – ja joskus jopa niin pahasti, että haavaumia on ehtinyt syntyä. Haavaumiin tehokkaan ja luonnollisen avun tuo esimerkiksi Frantsilan kotimainen Terva-pihkasalva, Ruohonjuuren kauneushoitolasta suositellaan.

 

Tehohoito kuiville käsille
Kuori kädet Flow Kosmetiikan suolakuorinnalla. Levitä sen jälkeen paksusti Providan Avokado-käsivoidetta ja laita kädet sen jälkeen 15 minuutin ajaksi muovipussin sisälle. Hiero tämän jälkeen ylimääräinen käsivoide kätösiisi ja TA-DAA: kätesi ovat tehokosteutetut, ravitut – ja aivan ihanan pehmeät!

Katso myös tallenne Facebook-livestämme, jossa luonnonkosmetiikkaekspertti Anna-Reetta Valos kertoo vinkkejä mitä ihonhoidossa pitää huomioida kylmän kauden saapuessa: