Karitevoi on ihonhoidon monitaituri

Voipuuksi kutsuttu karite on pyhä puu, jota afrikkalaiset naiset suojelevat. Karitevoi eli voipuun rasva (shea butter) on kasvin pähkinöistä puristettu rasva, joka sisältää runsaasti vitamiineja (A, E ja F) ja fytosteroleita.
Karitevoi on ihonhoidon monitaituri 

Hyvää tekevä karite- eli sheavoi ravitsee, korjaa ja suojaa kuivaa ja herkkää ihoa. Hellävarainen ja luonnollinen karitevoi kosteuttaa, uudistaa ihosoluja, korjaa vaurioita sekä suojaa pakkaselta ja tuulelta.


Lisäaineettomuutensa ja korjaavien ominaisuuksiensa ansiosta se on suositeltava ihonhoitotuote kuivalle, ikääntyvälle ja ärtyneelle iholle sekä allergisille ja lapsille. Useimmiten se sopii myös henkilöille, jotka ovat allergisia sekä herkkiä myös aidoille kasviöljyille, eteerisille öljyille ja hellävaraisimmillekin säilöntäaineille. Karitevoi on monipuolinen ja turvallinen valinta koko perheen käyttöön!

 


Karitevoi on eettinen valinta


Afrikkalaiset naiset ovat käyttäneet karite- eli shea-voita kauneudenhoidossaan vuosisatojen ajan. Se on suojannut heidän ihoaan niin auringonpaahtelta kuin tuulenkin ahavoittavalta vaikutukselta. Afrikkalaiset naiset saavat tämän karitevoin valmistuksesta lisäansiota itselleen, sillä voipuun pähkinät kerätään käsin ja käsitellään pääasiallisesti käsityönä.


Ruohonjuuresssa myytäviä, eettisesti tuotettuja karitevoita käyttämällä tuet siis afrikkalaisten naisten ja heidän lähipiirinsä elämänlaatua!


Karitevoin säilytys

Karitevoi säilyy käyttökelpoisena 2-3 vuotta. Jos se pääsee sulamaan tai jäätymään, se muuttuu rakeiseksi. Rakeinen karitevoi ei kuitenkaan ole pilallista vaan käsien lämmössä se pehmiää taas käyttökelpoiseksi.Vinkkejä karite- eli shea-voin monipuoliseen käyttöön:


1. Jokapäiväinen ihonhoitoKaritevoi on on suojaava ja ravitseva päivävoide kuivalle iholle. Sitä voidaan käyttää myös yhdessä muiden voiteiden kanssa. Yhdistettynä esimerkiksi Frantsilan yrttilan Kehäkukkavoiteeseen, saadaan aikaan mitä mainioin voide atooppisen ihon hyvinvointia tukemaan.2. Kasvonaamio


Levitä reilu kerros karitevoita kasvoille 15 minuutiksi, niin saat aikaan ihoasi tehokkaasti uudistavan ja ravitsevan naamion!3. Ärtyneelle iholle


Pieni nokare karitevoita nenänpieliin lievittää tehokkaasti ihon punoitusta flunssan aikana.4. Huulivoiteeksi


Huulirasvana käytettynä karitevoi korjaa ja pehmentää vaurioituneita huulia. Se hoitaa todella nopeasti kuntoon myös rohtuneiksi äityneet huulet.


5. Jalkahoitoon


Jalkojasi hemmotellaksesi toimi näin: kuori hellävaraisesti jalat (ja kyynärpäät) pehmeällä karitevoilla, johon on lisätty sokeria.


6. Vartalovoiteeksi

ainiota valinta koko perheen iholle!

 


7. Parfyymien vaikutusta buustamaan


Aivan ohut kerros karitevoita parfyymin alle siveltynä tehostaa hajuveden vaikutusta.8. Kädet

Kun levität karitevoita käsillesi ennen nukkumaanmenoa, kätösesi ovat aamulla sametinpehmeät ja ravitun tuntuiset.9. Ihon rauhoittamaan


Kun käytät karitevoita vartalovoiteena auringonoton jälkeen, se korjaa ja lievittää kuumennutta ihoa. Samalla karitevoi luonnollisesti kosteuttaa ja ravitsee ihanaa ihoasi!10. Hierontavoiteeksi


Käsien välissä lämmitettynä karitevoi sopii hieronta"öljyksi" rentouttavaan selkähierontaan. Karitevoi on mainio kaveri myös jalkojen hierontaan: karitevoilla ryyditetty jalkahieronta pitkinä liikkeinä nilkoista kohti nivusia parantaa verenkiertoa.11. Hoidoksi hiuksille


Tukanpesua edeltävänä iltana karitevoita levitetään hiuksiin, jotka kiedotaan pyyhkeeseen. Aamulla karitevoi pestään shampoon avulla pois. Karitevoilla buustattu tehohoito syväravitsee myös vahingottuneita hiuksia.


12. Kynsinauhojen kaunistukseksi


Pieni nokare karitevoita vahvistaa kynsiä ja hoitaa kynsinauhoja.13. Vauvoille ja lapsille


Hellävarainen, karitevoilla tehty hieronta lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta - ja samalla karitevoi hoitaa ja ravitsee ihoa - paaperosi parhaaksi.