Kuivat huulet - mikä avuksi?

Kun tuulet tuivertavat ja säät muuttuvat “raaemmiksi”, huulet tuppaavat kuivumaan. Mutta ei hätää - apua on saatavilla!
Kuivat huulet - mikä avuksi?

Kylmenevä vuodenaika, kuiva sisäilma ja kuivat (pahimmillaan jopa halkeilevat) huulet - tuttu yhdistelmä varmasti melkein kaikille.

Huulet kuivuvat ja ärtyvät muuta ihoa herkemmin, koska niiden alueella ei ole hiki- tai talirauhasia. Huulten pintakerros on lisäksi ohut ja varustettu runsaalla määrällä hiussuonia.

Lopeta lipominen!

Kun huulet kuivuvat, niiden lipominen alkaa houkutella. Kuivuneiden ja ärtyneiden huulten nuoleskelu ei tietenkään kannata vaan sylki rohduttaa huulia entisestään. Kierre on valmis: mitä enemmän livot, sitä enemmän huulet kuivuvat, jolloin huulia tekee mieli lipoa enemmän ja kuivuminen kiihtyy.

Huulikosmetiikka vaikuttaa kuivumiseen

Jos huulesi saisivat valita, ne suosivat luonnonkosmetiikan huulipunia ja -voiteita. “Tavallisten” huulituotteiden kemikaalit (hajusteet sekä väri- ja säilöntäaineet) saattavat ärsyttää ja rohduttaa huulia. On myös selvää, että osa huulituotteista tulee niellyksi - myös siltä kantilta katsottuna luonnonkosmetiikkalaatuiset valinnat ovat fiksumpia.

Huulivoide auttaa huulia säilymään pehmeinä ja hyvässä kunnossa. Etenkin aurinkoiseen vuodenaikaan huulivoiteen tulee olla suojakertoimella varustettu - ja ympärivuotisesti luonnollisestikin kosteuttavaa sorttia. Huulten rasvaamisen lisäksi kannattaa keinovalikoimiin lisätä huulten kuoriminen, joka on erityisen hyödyllistä silloin, kun huulet ovat jo päässeet kuivumaan.

Huulten kuoriminen auttaa ihoa uusiutumaan

Kuoritut huulet ovat silkkisen pehmeät ja kohottavat myös pussaamisen ilon ylimmilleen! Muilta osin huulikuorintojen hyödyt ovat pitkälti samat kuin ihokuorintojenkin: ne auttavat ihoa uudistumaan. Huulikuorinta poistaa huulten pinnalta kuolleen ja kuivuneen ihokerroksen, jolloin huulivoiteiden ja -punien ravitsevat ainesosat imeytyvät huuliin tehokkaammin.

Ruohonjuuresta löydät valmiin huulikuorinnan Bybi-sarjasta. Lip Buffer -nimellä paiskattu huulikuorinta on oivallinen yhdistelmä sokeria ja mansikkauutetta, jotka poistavat kuolleen ihokudoksen. Kuorinnan sisältämä manteliöljy palauttaa huuliin kosteutta. Huulikuorinta hierontaan ja huuhdellaan sitten pois lämpimällä vedellä. Kuorinnan jälkeen huulille levitellään hoitavaa huulivoidetta - esimerkiksi Hurraw-sarjan Moon Balmia. Kuorinta on oivallinen ase taistelussa kuivuvia huulia vastaan!

Moon Balm -huulivoide: luksusluokan tehokosteuttaja

Tehohoitava Hurraw-sarjan Moon balm hoitaa huuliasi uutterasti, kun sinä nukut. Etsikö todella hyvää huulirasvaa? Tässä on sinulle sellainen!

Asiakkaamme suosittelee:

“Todella tehokas, rauhoittavan tuoksuinen huulien superkosteuttaja, joka on tarkoitettu öisin käytettäväksi. Moon Balm toimii todella hyvin myös päivisin, jos huulet kaipaavat extrakosteutusta.”- Linda