Ruohonjuurelaiset vapaaehtoistyössä: Yhdessä muutamme maailmaa!

Ruohonjuuren työntekijöillä on mahdollisuus käyttää palkallista työaikaansa vapaaehtoistyöhön paremman maailman puolesta. Joka ikinen kuukausi yksi ruohonjuurelainen pääsee yhdeksi päiväksi töihin itse valitsemaansa järjestöön tai muuhun parempaa maailmaa rakentavaan projektiin. Palkan tästä vapaaehtoistyöpäivästä maksaa Ruohonjuuri.
Ruohonjuurelaiset vapaaehtoistyössä: Yhdessä muutamme maailmaa!

Raision Ruohonjuuren Jasmini vietti vapaaehtoistyöpäivän eläinsuojelukeskus Tuulispäässä Somerolla.

- Tuulispäässä vierailu oli ollut haaveenani pitkään, sillä rakastan eläimiä ja maatilalla työskentelyä. Kaksi ystäväänikin on ollut Tuulispäässä vapaaehtoisena ja he kehuivat paikkaa minulle. Olin saanut myös Tuulispäästä ihanan kuvan heidän somekanaviensa kautta. Paikka olikin aivan yhtä ihana kuin olin käsittänytkin sen olevan!

Jasminin päivä kului monenlaisissa hommissa ahertaen. Alkajaisiksi hän siivosi kukkojen, kanojen ja pupujen ”karsinoita” myöhemmin päivällä myös vasikoiden ja hanhien karsinat.

- Päivän ohjelmaan kuului lisäksi nuoren kuusen kaataminen ruuaksi vuohille sekä pajujen kerääminen metsästä pupuille naposteltaviksi. Lisäksi ruokimme possuja, naaleja ja hopeaketun. Päivän aikana oli hyvin aikaa rapsutella eläimiä, katsella ankan ilontäyteisiä kylpyhetkiä ja sainpahan pidellä varsin sosiaalista Väinö-kukkoakin sylissä! Selfien ottaminen Ruohonjuuren kummieläimen Aprilli-vuohen kanssa oli vielä kirsikka kakun päälle, Jasmini kertoo.

Parasta vapaaehtoistyöpäivässä oli Jasminin mielestä erilaisiin eläimiin tutustuminen ja uuden oppiminen. Myös Tuulispään ihmisporukasta Jasmini piti oitis kovasti. Positiivisesti hän yllättyi Tuulispään systeemin oivallisesta toimivuudesta vapaaehtoistyöntekijän näkökulmasta:

- Tuulispään touhuihin oli helppo päästä mukaan, tunnelma oli rauhaisa ja kaikki sujui jouhevasti muitta mutkitta!

Ei olekaan ihme, että Jasmini arvostaa kovasti vapaaehtoistyöpäivän järjestymistä:

- Tämä oli aivan mahtava juttu ja kertoo myös Ruohonjuuren arvoista, hän kiittelee.

Jasmini on elämänsä varrella tehnyt monenlaista vapaaehtoistyötä aiemminkin: ohjannut lasten leirejä, ollut ystävänä maahanmuuttajalle sekä apulaisena mielenterveysjärjestössä. Hän on työskennellyt myös kahdella eri maatilalla Portugalissa. Tällä hetkellä Jasmini toimii tukihenkilönä Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta.

- Tulen varmaan aina tekemään jonkinlaista vapaaehtoistyötä ja Tuulispäähän haluan ehdottomasti mennä toistekin, innokas ruohonjuurelainen toteaa.

Ja niinhän se on: Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!

Ruohonjuurella on Tuulispäässä oma kummieläin: älykkäänä, uteliaana, sosiaalisena, ystävällisenä ja hauskana tunnetun Aprilli-vuohen!

Ruohonjuurella on Tuulispäässä oma kummieläin: Aprilli-vuohi

Ruohonjuurella on Tuulispäässä oma kummieläin: älykkäänä, uteliaana, sosiaalisena, ystävällisenä ja hauskana tunnetun Aprilli-vuohen! Aprilli-vuohi saa (ja on jo vuosien ajan saanut) Ruohonjuurelta kuukausittaisen lahjoituksen, joka käytetään Aprillin ylläpitoon ja muutenkin Tuulispään toimintaan.

Ruohonjuuren kummieläimeksi valittu Aprilli-vuohi saapui Eläinsuojelukeskus Tuulispäähän vuonna 2012, koska omistajalla oli haasteita vuohen itsenäisen ja omaehtoisen luonteen kanssa. Tuulispäässä Aprilli todettiin nokkelaksi ja vekkuliksi kaveriksi, joka oikopäätä valloitti kanssaeläjiensä sydämet.

Aprilli-vuohi haastaa edelleen ihmisiä nokkeluudellaan. Tuulispään heinävaraston ovella se kyttää alati tilaisuutta luikahtaa tuoreen heinän pariin, ja kun Aprillia yrittää saada takaisin varastosta pihalle, heittäytyy se maahan makaamaan. Minähän en mene minnekään!

Tuulispäästä kerrotaan, että Aprilli- ja Anselmi-vuohet (äiti ja poika) hengailevat paljon yhdessä ja nukkuvatkin vierekkäin. Välillä kaksikko juoksee ympäri pihaa rallia ja puskee toisiaan. Aprilli tosin on alkanut vähän varoa kovapäistä poikaansa, joka on kasvanut äitiään isommaksi.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää toimii eläinten asialla. Tilalla toimii loppuvuodesta 2012 perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti tuotanto- ja muille maatilaeläimille. Vanhainkotiin tulevat eläimet ovat yleensä eläimiä, joille on ikänsä puolesta vaikea löytää enää uutta kotia ja monet ovat olleetkin lopetusuhan alla. Eläinten turvakoti käsittää tehotuotannosta pelastetut sekä kaltoinkohdellut eläimet.

Tahdotko oman kummieläimen? Se käy käden käänteessä - lue ohjeet täältä!