Kuinka metsässä voi kehittää intuitiotaan – kokeile intuitiovaellusta!

Metsä voi olla hyvinvoinnin lähde. Se voi olla meille vaikka villivihanneksien, marjojen ja sienien keräämisen paikka eli resurssien lähde. Joillekin metsä on pyhyyden paikka. Tässä Jarko Taivasmaan tekstissä kerrotaan, kuinka metsä voi olla myös harjoitussali ”dojo”, jossa voi kehittää arjessa hyödyllisiä elämäntaitoja esimerkiksi intuitiotaan.
Kuinka metsässä voi kehittää intuitiotaan – kokeile intuitiovaellusta!

Jarko Taivasmaan Metsässä-kirjassa perehdytään intuitiovaelluksen periaatteisiin. Niiden kanssa kuka tahansa voi lähteä leikkimään intuitionsa kanssa metsissä ja ehkäpä jopa vahvistaa kykyään kuunnella intuitiota.

Ihmisiä, eläimiä ja kaikki eläviä olentoja ohjaa joku informaatio. Usein sanotaan, että me ihmiset osaamme ajattelumme avulla ohjata vaistojamme. Näin olemme vaistojaan seuraavia eläimiä älykkäämpiä. Kun katsoo ympärilleen, niin voi todella nähdä, että olemme luoneet ihmeellisen sivilisaation kaikkine hienouksineen ja haasteineen älyn ja ajattelun voimalla.

Intuiovaelluksen idea on metsässä ohjautua suunnitelmallisen ajattelun sijaan kahta intuitiivista periaattetta seuraten.

1) KEHON IMPULSSI

Ole rennosti ja herkästi läsnä kehossasi ja kuuntele kehosi impulssia kääntyä ja liikkua tiettyyn suuntaan tai pysähtyä. Ole läsnä ja ”nollaa” mielen suunnitelmia jatkuvasti. Älä siis luo ajatusta, että kävelen tuon 50 metrin päässä olevan puun luokse. Voit toki saada aluksi suunnan kohti puuta, mutta ole jatkuvasti hetkestä hetkeen avoin suunnan muuttumiselle tai vaikka liikkeen pysähtymiselle.

2) HUOMION VIRTA

Anna huomiosi ja katseesi vaeltaa vapaasti. Kiinnostuneena seuraa mikä asia tuntuu vetävän huomiotasi puoleesi ja anna sitten kehosi myös liikkua tähän suuntaan. Huomaa taas, että jatkuvasti ”nollaat” mielesi suunnitelmia.

Leikittele näiden kahden informaatiovirran kanssa ja annan niiden synnyttää itsellesi suuntia, liikettä ja pysähtymisen hetkiä. Ole kuin tanssissa metsän kanssa. Jatkuvasti anna itsesi yllättyä mihin suuntaan päädyt ja mitä ihmeellisiä asioita tulee huomioisi ja katseesi valokeilaan.

Anna ennen kaikkea mielihyvän johtaa huomiotasi ja kehoasi. Liiku suuntiin, joissa tunnet selkeämmin tai hienovaraisemmin mielihyvää, ja joissa koet jotakin kaunista, kirkasta, valoisaa ja elävää.

Nauti intuitiivisesta metsäseikkailusta ja ehkä viet ripauksen hyvää taitoa myös tukemaan arjen suunnitelmallista mieltäsi.

Olethan kuitenkin järkevä ja varovainen - älä eksy tai joudu vaaranpaikkoihin.

Kirjoittaja: Jarko Taivasmaa

Jutun kirjoittaja on Metsä ja meditaatio -korttien luoja, Metsässä-kirjan kirjoittaja ja metsään uppoutumisen menetelmän kehittäjä. Jarko on myös toimintaterapeutti, chi kung - ja meditaatio-opettaja. 

Metsään uppoutumisen retki Ruohonjuuren asiakkaille Seurasaaressa -    luontoyhteyttä Helsingissä

Nautimme Seurasaaren merellisestä luonnosta, kävelystä ja erilaisista luontoyhteyttä syventävistä harjoituksista. Kuulemme luonnon tutkituista hyvinvointivaikutuksista - ja koemme niitä itse. Olemme läsnä hetkessä.

Teemme metsään uppoutumisen ja löydämme näin syvää rentoutumista. Vetreytämme olemustamme ravitsevilla chi kung -harjoituksilla (kiinalainen voimistelu). Lopuksi syvennymme retken erityisteemaan (lue lopusta lisää).

Oppaana retkellä on Jarko Taivasmaa. Hän on Metsä ja meditaatio -korttien luoja, Metsässä-kirjan kirjoittaja ja metsään uppoutumisen menetelmän kehittäjä. Jarko on myös toimintaterapeutti, chi kung - ja meditaatio-opettaja. 

NELJÄ AJANKOHTAA JA KAKSI TEEMAA - valitse itsellesi sopiva!

TI 10.8.21 *intuitiovaellus

TI 17.8.21 *muinaissuomalaiset

TI 24.8.21 *intuitiovaellus

TI 31.8.21 *muinaissuomalaiset

Lähtö Seurasaaren sillan edestä klo 17.00. Retki päättyy Seurasaaren seutuville noin klo 2000. Olethan ajoissa tapaamispaikalla, kiitos.

Yhden retken hinta on 39 euroa.

Kaikki osallistujat saavat myös metsään uppoutumisen audion (mp3) ja rungon (arvo 14,90€). Halutessasi voi ostaa myös retki + Metsässä-kirja -kombon 59€.

Ilmoittautuminen retkelle:

Lähetä viestiä jarko@taivasmaa.com ja saat orientaatioviestin ja ohjeet retken maksamiseen. Retki maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

*Laita viestiin selkeästi päivä, jolloin haluat osallistua, ja jos haluat myös kirjan itsellesi

Lisätietoa metsään uppoutumisen menetelmästä: www.metsaanuppoutuminen.fi

Kysymyksiä? Laita viestiä jarko@taivasmaa.com / 044 040 1144

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt! Etenkin, jos meininkisi on kiireetön ja läsnäoleva. Metsästä voi kiireinenkin nykyihminen ammentaa monipuolista tukea hyvinvoinnilleen. Opi lisää Ruohonjuuren retkellä!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!