Providan ayurvediset öljysekoitukset

Ayurvedinen ihonhoito kiinnosta entistä useampaa. Olennaista ayurvedassa on tasapaino, ja hoitamalla tasapainoon yhden osan kokonaisuudesta, kuten ihon, isomman kokonaisuuden balanssi paranee. 
Providan ayurvediset öljysekoitukset

Ayurvedassa ymmärretään ihminen kokonaisuudeksi ja iho nähdään peilinä sisäisestä hyvinvoinnista. Olennaista ayurvedassa on tasapaino, ja hoitamalla tasapainoon yhden osan kokonaisuudesta, kuten ihon, isomman kokonaisuuden balanssi paranee.

Luonnollisen terveeltä ja kauniilta näyttävä ero viestii siis sisäisestä tasapainosta, jota itsetutkiskelu ja tietoisuudenkin kasvattaminen edesauttavat. Ayurvedassa ihoa ei siis hoideta pelkästään sen pinnalta vaan olennaista on hoitaa kehon epätasapainotiloista johtuvia iho-oireita oireeseen johtaneeseen syyhyn vaikuttamalla - tasapainottamalla kehoa ja mieltä. Myös tunteet vaikuttavat ihon hyvinvointiin.

Ayurvediset öljysekoitukset avuksi tasapainoiseen ihonhoitoon

Esimerkiksi tunteet, mielen toiminta ja kehon rakenne kertovat yksilöllisestä olemuksestamme, joiden perusteella auyrvedassa ymmärretään kolme peruskehotyyppiä ja niiden sekoitukset. Ayurvedisia kehotyyppejä eli doshia on siis kolme:

Vata on sekoitus ilmaa ja eetteriä, siis kevytrakenteinen, mielikuvituksekas, uutta keksivä, kylmä, muuttuva, älyllinen, vaihteleva, älykkö- tai taiteilijatyyppi.
Pitta on yhdistelmä tulta ja vettä, siis kuuma, öljyinen, dynaaminen ja aikaansaava, kevyt, käytännöllinen, soturityyppi.
Kapha on yhdistelmä vettä ja maata, kylmä, öljyisenkostea, raskas, pysyvä, rakennetta, rakastava, äidillinen tyyppi.

Provida-sarjassa ayurvedan hyödyntäminen ihonhoidossa hyvin yksinkertaista ja rakennettu helposti ymmärrettäväksi. Kaikille kolmelle doshalle on saatavilla öljyliukoista tiivistettä. Näiden hienosäätöisten dosha-konsentraattien avulla voit tehdä ayurveda-kosmetiikkaa Providan perustuotteilla yksinkertaisesti ja räätälöidä tuotteita erityisesti omalle doshalle sopivaksi.

Providan ihonhoitotuotteissa käytetään vain luomulaatuisia, puhtaita, kasviperäisiä raaka-aineita. Pohjana on ihon elementtejä tasoittavat valitut kasviöljyt, rohtouutteet ja miedot eteeriset öljyt.

Öljysekoitukset

Vata ayurvedinen öljysekoitus

Rauhoittava ja harmonisoiva öljysekoitus Vata-doshalle.

Vata-iho on hienohuokoinen, vaalea, kuiva ja sillä on taipumus haurastua. Auringossa iho ei ole kovin herkkä. Hiukset ovat ohuet ja kuivat, joskus myös harvat. Vatan iho-ongelmia ovat kuiva ihottuma tai ekseema, halkeileva iho ja huulet sekä kuulauden puute.

Pitta ayurvedinen öljysekoitus

Viilentävä ja rauhoittava öljysekoitus Pitta-doshalle.

Pitta-iho on yleensä normaalipaksuinen, lämmin ja pehmeä. Iholla esiintyy T-alueen rasvaisuutta, herkkyyttä ja ärsytystä. Iholla voi esiintyä aknea, näppylöitä, pisamia, pigmenttimuutoksia, stressi-ihottumaa ja rosaceaa. Iho on sävyltään usein persikkainen, vaalea tai kuparinen.

Kapha ayurvedinen öljysekoitus

Raikastava ja virkistävä öljysekoitus Kapha-doshalle.

Kapha-iho on yleensä paksu, viileä, sileä, joustava ja sillä on hyvä auringon siedettävyys. Kapha-iho ikääntyy hitaasti, siinä on syvät huokoset ja ihossa esiintyy komedoja sekä mustapäitä. Lisäksi iho saattaa olla elottoman ja samean värinen ja sillä on turvotustaipumus.

Kuinka öljysekoituksia käytetään?

Voit sekoittaa öljyseoksia puhtaisiin kasviöljyihin, kylpyöljyihin tai voiteisiin. Täydellinen voidepohja öljysekoituksille on Providan Bio Neutral -voide.

Laimennusohje: 10 tippaa 100ml:aan kasviöljyä.

Suhteuta laimennusohjetta myös pienempiin valmistusmääriin.

Tämän yksinkertaisen periaatteen mukaan voit tehdä ayurveda-tuotteita niin nopeasti ja helposti kuin haluat: kasvoöljyt, kasvovoiteet, vartaloöljyt, hierontaöljyt, koko- ja osakylvyt, shampoot ja paljon muuta!

Vinkki! Täydellinen voidepohja öljysekoituksille on Providan Bio Neutral voide.

Öljyjä voi käyttää myös paikallisesti chakrapisteisiin 1–5 tippaa. Öljysekoitukset eivät sovellu käytettäväksi diffuuserissa.