Kuinka hoitaa ihoa kesän jälkeen - alkusyksyn ihonhoidon muistilista

Ruohonjuuren kosmetologi-kouluttaja Miia Rantosen ja ravintoterapeutti Eijaliisa Koivun vinkeillä hoidat ihoasi oikeaoppisesti ilmojen viilennyttyä. Lue blogistamme parhaat syysihon hoitovinkit!
Kuinka hoitaa ihoa kesän jälkeen - alkusyksyn ihonhoidon muistilista

KUN kesä alkaa pikkuhiljaa taittua syksyksi, ihonhoitorutiinit kaipaavat usein päivitystä. Samat tuotteet, jotka toimivat kuumassa auringonpaisteessa, eivät välttämättä enää palvele tai hoitorutiinisi saattavat tarvita hienosäätöä. Syksy tuo mukanaan viileämmän sään, ja monella iho saattaa olla erityisen herkkä vuodenaikojen vaihtelulle. Kuivuus on yleinen ongelma, mutta myös epäpuhtauksien esiintyminen lisääntyy usein ilman viilentyessä, ja tähänkin liittyy ihon kosteuden menettäminen juurisyynä. 

Ihon suojaaminen auringolta

Vaikka aurinkoisia päiviä on vähemmän, aurinkosuojan tärkeys on silti hyvä pitää mielessä - myös pilvisinä päivinä. Auringonsäteet voivat nimittäin tunkeutua pilvipeitteen läpi. Jos varsinaisen aurinkovoiteen käyttö tuntuu liialliselta, varmista, että käytössäsi olevasta päivävoiteesta tai mahdollisesta meikkipohjasta löytyy UV-suoja. UVA- ja UVB-säteet ovat merkittäviä terveysriskejä ja ihoa voimakkaimmin vanhentavia tekijöitä. Jos vietät aikaa auringossa alkusyksyn lämpiminä päivinä, muista suojata myös paljasta ihoa aurinkosuojatuotteilla ja/tai riittävällä vaatetuksella.


Aurinkosuojavoiteiden säilyvyysaika on lyhyt, joten viime kesänä käyttämäsi tuotteet eivät yleensä enää tarjoa riittävää suojaa auringolta seuraavana kesänä. Siksi onkin järkevää käyttää tämän vuoden aurinkosuojatuotteet loppuun.

Bybi Day Defence SPF30 Mádara Skin Equal peitevoide
Bybi
Day Defence SPF30 
Mádara
Skin Equal peitevoide
Useita sävyjä

Ihon puhdistus

Moni saattaa kokea, että iho ei tarvitse muuta puhdistusta kuin pelkkää vettä, erityisesti silloin, kun ei käytä meikkiä. On kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että pelkkä vesi riittäisi päivittäiseen ihonpuhdistukseen. Iho altistuu päivän aikana ilmansaasteille, siihen kertyy talia ja muita epäpuhtauksia, joiden poistamiseksi tarvitaan tehokkaampia puhdistustuotteita.

 

Aamupuhdistukseen riittää yleensä misellivesi, kun taas iltaisin voi käyttää esimerkiksi hellävaraista puhdistusöljyä, joka poistaa iholta päivän aikana kertyneen lian. Puhdistusöljy on erityisen hyvä valinta, sillä se poistaa iholta myös fyysisten aurinkosuojatuotteiden jäämät tehokkaasti. Puhdistuksen jälkeen voit huuhtoa kasvosi esimerkiksi kylmällä vedellä, kunhan muistat käyttää kasvovettä iholle pH-tasapainon palauttamiseksi.

 

 Evolve Deep Clean Misellivesi Circulove  WASH Hoitava Mikrobioottinen Puhdistuöljy Pure+Beauty
Evolve
Deep Clean Misellivesi
Circulove 
WASH Hoitava Mikrobioottinen Puhdistuöljy
PURE = BEAUTY
Koivunmahlasuihke + hyaluronihappo (Birch sap mist)
  

Naamiot ja kuorinnat heleyttävät ja ravitsevat kesän runtelemaa ihoa

Syksy on mainiota aikaa erilaisille kuorinnoille ja kasvonaamioille, jotka valitaan oman ihon tarpeiden mukaan. Perinteisten mekaanisten kuorintojen rinnalle on nykyään saatavilla lempeämpiä ja monipuolisempia vaihtoehtoja, kuten hedelmähappokuorintoja ja hedelmähapposeerumeita. Näiden AHA-happojen kirkastavien ominaisuuksien lisäksi hedelmähapoilla on uskomaton kyky sitoa ihoon kosteutta. Suosittelemme käyttämään kuorintaa 1-2 kertaa viikossa ja sen jälkeen levittämään kasvonaamion. Erityisesti kosteuttavia kasvonaamioita voit käyttää useammin, vaikka useita kertoja viikossa.

Evolve Organic Beauty Enzyme + Vitamin C Puhdistuspuuteri kasvoille Laponie of Scandinavia Kasvonaamio & voide, kosteuttava
Evolve Organic Beauty
Enzyme + Vitamin C Puhdistuspuuteri kasvoille
Laponie of Scandinavia
Kasvonaamio & voide, kosteuttava

 

Syysihon kosteutus

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä: muista antaa ihollesi runsaasti kosteutta. Kuten aiemmin jo todettua, kuivuus voi ilmetä monin eri tavoin ihollasi. Siksi on tärkeää tarjota iholle riittävästi kosteutta sekä vesipohjaisen, voiteen että öljypohjaisen kosteutuksen muodossa. Parhaimmillaan monissa tuotteissa on lisäksi runsaasti ihoa hoitavia antioksidantteja. Ruohonjuuren valikoimassa on valtavasti erilaisiin tarpeisiin soveltuvia tuotteita sekä minimalistisempaan ihonhoitorutiiniin soveltuvia monitoimituotteita, jotka helpottavat purnukkaviidakossa navigointia. Levitä tuotteet ihollesi aina ohuimmasta paksuimpaan.

Whamisa Cactus serum-kaktusseerumi Sapienic Lipids, kasvoöljy, 20 ml
Whamisa
Cactus serum-kaktusseerumi
Sapienic
Lipids, kasvoöljy

Sisäinen ihonhoito syysiholle

Ihon kosteuden ylläpitäminen sisäisesti on erityisen tärkeää syksyllä, ja on suositeltavaa juoda noin 2 litraa vettä päivittäin.

Sisäistä ihonhoitoa voidaan toteuttaa ottamalla Omega 7 Skin -kapseleita, joissa mustaherukansiemenöljyn sekä tyrnimarjan siemenistä ja pehmytosasta eristetyn öljyn yhdistelmä sisältää runsaasti iholle tärkeitä rasvahappoja. Öljyä on täydennetty beetakaroteenilla, josta muodostuva A-vitamiini ylläpitää ihon hyvinvointia. Myös helokkiöljykuuri ajoittain on hyvä tuki iholle.

Mai Skin Lemon rasvahappovalmiste puolestaan sisältää siemenöljyjä, kuten ratamoneidonkieli-, rohtopurasruoho-, auringonkukka- sekä pellavansiemenöljyä - kaikkea mitä iho ja erityisesti kuiva iho rakastaa!

Muistathan että öljykapselit otetaan ruokailun yhteydessä. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä ja sille onkin annettu lempinimi ”kauneusvitamiini”.

Bertils Omega7 Tuotekuva Efamol Helokkiöljy-E-vitamiinikapseli Tuotekuva MAI MAI Skin Lemon, rasvahappovalmiste Terranova E-vitamiini
Bertil's Health
Omega 7 Skin -kapselit
Efamol
Helokkiöljy-E-vitamiinikapseli, 1000 mg
MAI
MAI Skin Lemon, rasvahappovalmiste
Terranova
E-vitamiini 200 IU Complex

Asiantuntijat: kosmetologi Miia Rantonen sekä ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu
Kuvitus: Sofia Maulammi

 

Ammattitaitoiset asiakaspalvelijamme auttavat niin myymälöissä, kun verkokaupassakin löytämään juuri sinun ihollesi sopivat ratkaisut.

Kurkkaa myös Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >