Kristallit luonnonkosmetiikassa

Yksinä luonnonkosmetiikan trendiraaka-aineista kimmentävät kivet, joita kristalleiksikin kutsutaan. Esimerkiksi Evolve-sarjan Ruusu-kvartsikuorinnassa hyödynnetään vuorikristallia eli kvartsia kuten myös Bybi-sarjan Crystal Clear -puhdistusgeelissä.
Kristallit luonnonkosmetiikassa

Maailmanlaajuisesti puolijalokivien louhintaan liittyy paljon epäkohtia; epäinhimillisiä työolosuhteita louhoksilla ja melkeinpä suoranaista orjuutta. Meillä Ruohonjuuressa myydään vain vastuullisia tuotteita ja tuotteiden alkuperän selvittäminen kuuluukin olennaisena osana jokapäiväiseen työhömme. Siksi voimmekin rinta rottingilla sanoa, että kaikki Ruohonjuuressa myytävät kivituotteet ovat vastuullisesti tuotettuja.

Esimerkiksi Evolven Ruusu-kvartsikuorinnan sisältämät kvartsikiteet tuotetaan Brasiliassa Beraca-nimisen yrityksen toimesta. Suuria kiteitä ei käytetä eikä hionta- tai louhintaprosesseja tarvita. Kvartsikiteet löytyvät siis maasta savien ja muun maa-aineksen seasta ja tämä luonnosta löytyvä kvartsi ainoastaan pestään ja seulotaan.

Bybin Crystal Clear -puhdistusgeelin vuorikristallijauhe on myös eettisesti tuotettu Brasiliassa ja jopa Ecocert-sertifioitua. Kvartsi- eli vuorikristallijauhetta hyödynnetään puhdistusgeelissä sen uudistavien ja korjaavien ominaisuuksien vuoksi.

Aimée de Mars -tuoksut saavat syvyyttä kivien voimasta

Myös ranskalaisissa Aimèe de Marsin tuoksuissa hyödynnetään kivien voimaa. Kivet hankitaan vastuulliselta yhteistyökumppanilta Madagaskarilla.

- Tarkoituksena on tukea ihmisen chakrojen tasapainoa käyttämällä kiven energiaa yhdistettynä eteerisiin öljyihin, Aimèe de Marsilta kerrotaan.

- Kivistä valmistetaan eliksiiri, joka lisätään jokaiseen tuoksuun. Eliksiirimuodossa kiven värähtelyvoima on suurempi kuin esimerkiksi silloin, kun kiveä pidetään taskussa.

Sarjan jokaiseen tuoksuun käytetään eri kiveä, joka tuo sille ainutlaatuiset ominaisuudet. Esimerkiksi Belle Rose -tuoksu on ryyditetty rauhoittavan energian ruusukvartsilla, jonka ajatellaan lisäävän itseluottamusta ja auttavan rakastamaan itseään. Mythique Iris -tuoksussa mukana puolestaan on rentouttavaa sodaliittia, joka helpottaa myös hermostuneisuutta ja tuo sisäistä rauhaa. Lily Ambre -tuoksussa on mukana meripihkaa, jonka arvellaan vahvistavan itseluottamusta ja tuovan viisautta vaikeidenkin päätösten äärelle. Sensuel Rubis -tuoksun rubiini puolestaan tunnetaan ilon lähettiläänä, jonka ajatellaan lisäävän sekä sinnikkyyttä että intohimoa. Mystique Améthyste -tuoksun rauhoittava ametisti tuo puolestaan tyyneyttä ja poistaa stressiä ja Doux Saphir -tuoksun keskittymistäkin helpottava safiiri puolestaan ruokkii sekä luovuutta että mielikuvitusta.