Konjac, ihonhoidon ihmesieni, niittää mainetta!

Hyvän Olon Maailman Konjac-sieni valittiin jokunen aika sitten Vuoden hoitotuotteeksi. Mutta mistä kaikki oikein alkoi?
Konjac, ihonhoidon ihmesieni, niittää mainetta!
Vuonna 2013 luin englantilaisen blogijutun Konjac-sienistä ja innostuin välittömästi, Tarja Vuorinen kertoo.

Salainen haave yrittäjyydestä realisoituikin todeksi, kun huolellisen taustatyön jälkeen jyvät erottuivat akanoista ja paras mahdollinen Konjac-sieni valikoitui kymmenien kandidaattien joukosta. Vahva usko ja vilpitön innostus ihonhoidon ihmesienen menestykseen sai Tarjan irtisanoutumaan hyvästä työpaikasta ja perustamaan oman yrityksen: Hyvän Olon Maailman.

Ensimmäisen sienikuorman saapuminen oli vaikuttava kokemus:

- Muistan elävästi, kun ensimmäinen erä Konjac-sieniä saapui talomme päädyssä sijaitsevaan, pikkuruiseen varastoomme.  Sen tahrattoman puhtaalle lattialle aseteltu vierekkäin viisi pahvilaatikkoa, yksi laatikko kutakin kasvosienilajia. Ylpeänä seisoin pikkuisen valikoimani edessä ja katselin niitä ihaillen. Siinä ne nyt olivat -  alku uudelle elämäntaipaleelle, Tarja muistelee.


Myös  me Ruohonjuuressa uskoimme Konjac-sienien potentiaaliin välittömästi, kun olimme päässet niillä kerran ihomme puhdistamaan. Ruohonjuuri ottikin nuo ihonhoidon ihmesienet valikoimiinsa ensimmäisten joukossa heti syksyllä 2013.  Uusista tuotteista innostuneet asiakkaamme ottivatkin ihonpuhdistussienet innokkaasti omikseen ja puskaradion, varsinkin sosiaalisen median ansiosta tietoisuus sienistä levisi hetkessä ympäri maan.

- Minulle kauneus- ja hyvinvointiala on intohimo, johon suhtaudun vakavasti.  Pitkän kokemukseni mukanaan tuomaa tietotaitoa ja loppumatonta innostusta olen saanut jakaa Ruohonjuuren ihanille tiedonhaluisille myyjille ja he ovat puolestaan jakaneet sitä omille asiakkailleen. Koen Ruohonjuuren juuri sellaiseksi yhteistyökumppaniksi kuin pitääkin tällä alalla olla – reilu, positiivisuutta uhkuva ja elää kuten sanoo – eettisesti - niin meitä maahantuojia kohtaan kuin kuluttaja-asiakkaitaan kohtaan, Tarja kiittelee.

- Ruohonjuuren henkilökunta on aidosti ystävällistä, avuliasta, tietävää ja itse tuotteita kokeilleita. Myymälään astuessa jo aistii sen positiivisen ja energisen tunnelman, jonka tyytyväiset työntekijät saavat aikaan, ihonhoidon ihmesienten tyytyväinen maahantuoja maalailee.

Tarja Vuorisen oma suosikki kaikista yrityksensä tuotteista on juurikin Konjac-sieni - eikä lainkaan syyttä.

- Sisälläni on aina asustanut pieni sairaanhoitaja, jolla on tarve auttaa ja hoitaa. Haaveilin pienenä sairaanhoitajan ammatista, mutta liian empaattisena ihmisenä kärsin toisen kivun näkemisestä, joten sairaanhoitajaa minusta ei tullut. Mutta tuli kosmetologi, joka myös hoitaa ihmisiä lempein käsin, Tarja pohjustaa.

- Konjac-sienissä minut vakuutti moni asia. Täkeintä oli se, että sain ensin hoidettua omat iho-ongelmani parempaan kuntoon. Olin vuosikausia käyttänyt päivittäin lääkesalvoja kasvoilla seborrooisen ekseemani hoitamiseen. Aluksi en sitä edes tajunnut. Ensin iho lähti rajusti puhdistumaan. Leuan alueella oli vieri vieressä pientä finniä ja otsassa vuosisadan mahtavin mollukka. Mietin jo hetken, että ei hitto, karmea tuote! Jatkoin kuitenkin käyttöä ja vähitellen kaikki sienen edut alkoivat näkyä iholla. Ihon pinnasta tuli niin pehmoinen, että sitä piti vähän väliä silitellä ja ihmetellä. Sukuperintönä olen myös couperoottinen. Konjac-sienipesun jälkeen iho punoitti vähemmän, pintakuivuus helpotti ja iho heleytyi. Kosmetologina olen aina hoitanut ihoa, mutta koskaan se ei ollut ollut niin hyväkuntoinen. Sitten vasta tajusin, että en ollut käyttänyt pitkään aikaan lääkesalvoja ihottumaan. Sienipesu kuori kuolleet ihosolut ihon pinnalta, iho oli rauhallisen näköinen eikä salvoja enää tarvinnut laittaa päivittäin, ei edes viikoittain. Tilanne on edelleen sama, lääkevoidetta laittelen satunnaisesti. Samanlaisia tarinoita kuulen jatkuvasti omilta asiakkailtani. Kuka on saanut finnejään ja mustapäitään kuriin, kuka helpotusta kuivaan ihoon, tai jopa ruusufinniin. Lisäksi sienet antoivat minulle mahdollisuuden lähteä kulkemaan omaa polkua omalla tavallani, Tarja hehkuttaa sientensä hyötyjä.

Konjac-sienten lempinimi ”Ihonhoidon ihmesieni” on siis totta monella tavalla. Alun perin tuo leikkimielinen nimitys tuli siitä, että Vuorisen korviin alkoi kantautua runsaasti juttuja siitä, kuinka ihmiset olivat saaneet apua iho-ongelmiin.

- Puhkun edelleen innosta, kun kuulen jonkun asiakkaan saaneen Konjac-sienten avulla apua iho-ongelmiin!

Tutustu Ruohonjuuren Konjac-sieniapajiin tästä!