Kivet avuksi elämän käänteisiin

Kiviterapian mukaan luonnonkivillä on tasapainottavia energioita. Tietynlainen kivi voi lievittää stressiä, rauhoittaa mieltä tai boostata itseluottamusta. Tässä jutussa lisää kivihommista!
Kivet avuksi elämän käänteisiin

Kiviä ja kristalleja on käytetty eri kulttuureissa ammoisista ajoista lähtien parantamaan henkisiä ja fyysisiä oireita niiden energioilla. Uskotaan, että kivillä ja kristalleilla on energiaa, joka vaikuttaa kehomme energioihin sekä tuo elämään tasapainoa ja onnea. Uskoi sitten mihin tahansa, niin ainakin kivet ovat kauniita!

Jokaisella kivellä on omanlaisensa ominaisuudet ja käyttötarkoitus, joten erilaiset kivet sopivat erilaisiin tilanteisiin ja niiden käyttö riippuu siitä, millaista tukea tarvitset elämääsi juuri nyt.

Infinitan kivet ja kristallit Ruohonjuuresta

Ruohonjuuren valikoimiin ovat saapuneet uutuutena Infinitan eettisiä arvoja kunnioittaen kerätyt kivet ja raakapalat. Valikoimamme kivet soveltuvat moneen tarkoitukseen ja ovat oiva lahjaidea ihan jokaiselle!

Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmä edustaa tasapainoa ja negatiivisuutta karkottavaa energiaa. Tiikerinsilmä liitetään rohkeuteen ja tyyneyteen esimerkiksi elämän vastoinkäymisissä. Maadoittava tiikerinsilmä tukee intuitiota ja tasapainottaa vastakkaisia energioita.

Vuorikristalli

Vuorikristalli mielletään yleisesti harmonisoivaksi ja tasapainottavaksi, sen uskotaan voimistavan positiivisia energioita ja neutralisoivan negatiivista energiaa. Sillä uskotaan olevan ainutlaatuinen kyky puhdistaa, vahvistaa ja vapauttaa energiaa sekä lisätä inspiraatiota ja luovuutta.

Aventuriini

Aventuriini mielletään voimakkaaksi onnenkiveksi mikä vetää puoleensa kaikenlaista runsautta. Tämän kauniin vihreän kiven sanotaan voimistavan hyvää mieltä, auttaa keskittymään positiivisuuteen ja löytämään elämänilon. Aventuriini tasapainottaa energioita, lohduttaa, parantaa ja tuo rauhaa.

Sodaliitti

Sodaliittia pidetään logiikan ja rationaalisen ajattelun kivenä. Sen on sanottu auttavan ilmaisemaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Sodaliitti selkeyttää ja rauhoittaa mieltä, tasapainottaa impulsiivisuutta ja panikointia.

Ruusukvartsi

Romanttinen ruusukvartsi on tunnettu kautta aikojen ehdottoman rakkauden kivenä. Se lisää rakkautta kaikilla tasoilla, oli kyse itsestäsi, parisuhteesta, perheestä tai ystävistä. Ruusukvartsin sanotaan parantavan itsetuntoa ja ihmisten välistä kanssakäymistä. Ruusukvartsi avaa kanavan luovuudelle ja laajentaa mielikuvitusta.

Fluoriitti

Fluoriittia käytetään maadoittamaan ylimääräistä energiaa ja vapautumaan emotionaalisista painolasteista. Sitä pidetään varsin tehokkaana ympäristön kielteisten energioiden neutralisoijana. Fluoriitin sanotaankin olevan maalaisjärjen ja logiikan kivi, joka auttaa pitämään mielen kirkkaana ja ajatukset selkeinä.

Ametisti

Ametisti on arvostettu sen kyvystä auttaa luomaan tasapainoa, kärsivällisyyttä ja sisäistä rauhaa vakauttaen tunteita. Ametisti on tietoisuudesta ja korkeammasta intuitiosta kiinnostuneiden kivi, joka tuo selvyyttä sekavana vellovaan mieleen. Ametisti on myös rauhallisuuden, tyyneyden ja mielenrauhaa etsivien suosiossa.

Turmaliini

Tummanpuhuva Turmaliini on mielletty positiivisuuden kiveksi, joka maadoittaa mukavasti auttaen ymmärtämään itseään ja kanssaihmisiä haastavissakin elämäntilanteissa.

Shungiitti

Shungiitti, maaginen kivi suojelee ja puhdistaa. Shungiitti, jota kutsutaan myös elämän kiveksi on tehokkaasti maadoittava kivi. Shungiitti sopii hyvin myös meditointiin. Maaginen musta shungiitti sopii myös koristeeksi pöydälle, työpöydälle tai asetelmiin, tasapainottamaan energiaa sekä puhdistamaan ja suojaamaan.

Keltainen kalsiitti

Kalsiitin kerrotaan nostavan energiatasoa ja henkistä valppautta tuoden korkeampia henkisiä energioita fyysiseen maailmaan. Kalsiitti tehostaa meditaatiota auttamalla rentoutuneeseen olotilaan ja stimuloimalla mielen korkeampia toimintoja. Se tukee myös omanarvontunnetta sekä omaa voimaa.

Punainen jaspis

Punainen jaspis tunnetaan intohimon kivenä, joka edistää seksuaalienergian virtausta kehossa ja tuo intohimoa myös luomiseen sekä uusien ideoiden toteuttamiseen.

Kuinka kiviä käytetään ja mikä on homman nimi?

Mitkä ihmeen chakrat?

Kivien ja kristallien yhteydessä puhutaan paljon chakroista. Chakrat ovat kehon seitsemän energiakeskusta joissa kanavoidaan energiavirtoja ihmisen ja maailmankaikkeuden välillä. Oppi chakroista on lähtöisin Intiasta. Ajatuksen ytimenä on se, että kun energia soljuu chakroissa puhtaasti, ihminen pysyy tasapainossa huolimatta siitä minkälaisessa mylleryksessä tarpoo.

Kun chakrat joutuvat epätasapainoon vaikeiden koettelemusten tai vaikkapa stressin ansiosta, on kivistä uskottu olevan apua energioiden tasapainottamiseen. Tiettyä chakraa “hoitava” kivi voidaan asettaa suoraan chakran kohdalle tai vain kantaa kiveä mukana.

Missä chakrat sijaitsevat:

  • Juurichakra - häntäluun kohdalla
  • Sakraalichakra - navan alapuolella
  • Solar plexus - rintalastan alapuolella
  • Sydänchakra - rinnan keskikohdalla
  • Kurkkuchakra - kurkun keskellä
  • Otsachakra - keskellä otsaa kulmakarvojen yläpuolella
  • Kruunuchakra - päälaella

Meditaation kaveriksi

Mikäli meditaatio on osana elämää, on kivet helppo ottaa mukaan avittamaan. Luodessa rauhallista tilaa meditoimiseen ota kivi lähellesi tai halutessasi voit pitää kiveä kädessäsi ja keskittyä siihen miltä se tuntuu kädessäsi.

Chakrat ja meditaatio ei kiinnosta?

Ei hätää, kiville ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa käyttää! Kivet ovat erittäin kauniita sisustuksessa ja koristelussa. Raakakivestä sekä hiotuista kivistä valmistetaan myös paljon kauniita koruja. Ja aivan kuten lapsena kerättiin kiviä taskuun, niin nämä toimivat samalla tavalla. Ne voivat tuoda onnea, rauhaa tai sitten vain hyvää mieltä!