Keittiöremontti ilman kohtuutonta kemikaalikuormaa

Asiakkaamme Mia Backam kirjoittaa keittiön tuunaamisesta entistäkin ehommaksi! Olen vähintään periaatteen tasolla kiinnostunut siitä miten vähentää omaa kemikaalikuormaa suhteessa luontoon ja omaan elimistöön.
Keittiöremontti ilman kohtuutonta kemikaalikuormaa


 Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa ja syömällä puhdasta ravintoa pystyy kuka tahansa keventyä jo jonkin verran omaa kemikaalikuormaansa. Näiden lisäksi, myös kodinpuhdistusaineet sekä välineet ovat helppoja kohteita, joissa muuttaa elämäänsä ekologisemmaksi, luonnollisemmaksi.

Olemme juuri mieheni kanssa hankkineet vanhan rintamamiestalon ja remonttikohteena on tulevaisuudessa keittiö . (kunhan siihen löydämme aikaa) Ennen kalusteiden vaihtoa olemme kuitenkin päättäneet tehdä erilaisen remontin, nimittäin pesuaineremontin.

Ruohonjuuren valikoimissa on paljon hyviä puhdistusaineita, joilla siivota kotiaan niin että jälki on puhtaan raikasta mutta ei ärsytä silmiä tai ihoa siivotessa. Ecoverin käsitiskiaine sekä konetiskiainetabletit ovat helppo valinta kun haluaa nopeasti parantaa keittiönsä puhtaanapitoa kokonaisvaltaisesti. Tehosta ei tarvitse tinkiä.

Kertakäyttöiset tiskirätit ovat myös vihdoin historiaa, olemme saaneet hankituksi Kiertin Bambu-tiskirätin, joka on kestävä ja pestävä, sekä luonnostaan antibakteerinen. Niin, ja kauniimpi kuin markettirätit. Näitä kun on kotona kaksi, voi niitä vuorotella pesun ja käytön välillä.

Lisäksi uusiin varusteisiin kuuluu puinen, vaihtopäällä varustettu tiskiharja Jomylta. Se näyttää pieneltä selänpesuharjalta, mutta on todellisuudessa tehokas keittiössä tarvittavaan jynssäykseen.

Teksti ja kuva: Mia Backman, Ruohonjuuren asiakas