Kauranverso on vuoden 2022 rohdoskasvi

Vaikka maailman myrskyt meitä tuudittaa, niin kauranverso varmasti auttaa! Kauraa (Avena sativa) on käytetty niin ruokana kuin rohdoksenakin jo ammoisista ajoista asti. Lue lisää tästä tyrskyt tyynnyttävästä rohdoskasvista blogistamme!
Kauranverso on vuoden 2022 rohdoskasvi

Kauranverso on valittu vuoden 2022 rohdoskasviksi. Kauranversolla on pitkä käyttöhistoria ja se on varsin monipuolinen kasvi, josta on myös kosolti tieteellistä näyttöä. Tämän vuoksi kauranverso ansaitsikin Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton myöntämän vuoden 2022 rohdoskasvin arvon. 

Kaurakuitua käytetään erityisesti suoliston toiminnan tukemiseen. Kauranversouute on puolestaan valmistettu kukkivan kauran versoista ja se on rohdoksena varsin mietoa.

Kauraa (Avena sativa)
on käytetty niin ruokana kuin rohdoksenakin jo ammoisista ajoista asti. Hormonitoimintaakin tasapainottavien avujensa ansiosta kauranverso tuo seesteyttävää apua mielen myllerryksiin sekä hellävaraista helpotusta uupuneelle, ylikuormittuneelle, jännittäjälle ja terästäytymistäkin tähyävälle.

Kauranverso onkin niittänyt kosolti mainetta esimerkiksi jännittäjien ja hermostumiseen taipuvaisten keskuudessa. Myös vatsallaan reagoivat saavat ruuansulatuksen möyrintää rauhoittavasta kauranversouutteesta lempeää tukea tiukassakin tilanteessa. Koska kukkivan kauran versoista valmistettu kauranversouute on mieto rohdos, sillä voi lempeästi hoitaa myös lapsia ja eläimiä.

Ruohonjuuren henkilökunta suosittelee:

Vogel: Avena Sativa -kauranversouute:
"Jännittäjän tipaksikisin kutsuttu Avena sativa -kauranversouute auttaa, kun vastaan tulee jännä tilanne. Kauranverso tasapainottaa hormonitoimintaa ja sitä kautta se myös rauhoittaa myös mieltä. Tämä lempeä tippa sopii ihan kaikille, myös lemmikeille." - Salla

Frantsilan yrttitila: Tyyneyden tipat
“Myrskyävän mielen topakka tyynnyttäjä. Hormonitoimintaa tasapainottavaa kauranversoa sisältävät kotimaiset Tyyneyden tipat tuovat myös apua kuukautisten ja vaihdevuosien aikaisiin ailahteluihin. Kun tunne-elämäsi on paremmassa balanssissa, hyötyjä ropisee myös ihmisille ympärilläsi”. - Johanna

Tätä lempeää rohtoa voi mielihyvin kokeilla myrskyissä ja myllerryksissä.

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:

M-2008-1061 2397 - Avena sativa (Green oat) - Urogenital system
M-2008-1061
2398 - Avena sativa (Green oat) - Digestive system, metabolism
M-2008-1061
2810 - Grain extract, CO2 extracted (Avena sativa, Hordeum vulgare) - Skin
M-2008-1061
4360 - Avena sativa-Seeds-Oat straw - Hormonal Balance