Joko olet kokeillut imukuppihierontaa?

Imukuppi- eli alipainehieronta on erittäin tehokas ja helppo tapa hoitaa selluliittia ja huoltaa lihaksia. Hierontaa voi helposti toteuttaa kotioloissa, kun vain opettelee tekniikan – joka ei ole vaikeaa! Lue tästä jutusta imukuppihieronnan kouluttajan Sirpa Markuksen vinkit!
Imukupit imukuppihierontaan vartalolle ja kasvoille

Imukuppihierontahoito on palkitsevaa, sillä vaikutuksen esimerkiksi selluliittiin voi nähdä jo kuukaudessa. Kun tulokset ovat näkyvissä, ne myös pysyvät yllä harvemmalla ylläpitohoidolla. Alipainehieronnan eduista hyötyy käytännössä jokainen perusterve ihminen. Ihan pienille lapsille tai oikein iäkkäille ihmisille alipainehierontaa ei suositella.

Näin imukuppihieronta toimii

Hieronnassa käytetään silikonisia kumikuppeja, joihin muodostuu alipaine, kun kupista puristaa ilmaa ulos ja sen asettaa iholle. Kupin alle jäävä ihon pehmytkudos vetäytyy kupin sisään, ja ihoa hierotaan liikuttelemalla kuppia iholla. Hoito ei riko ihoa, kuten perinteinen kuppaus. Hieronnassa tulee käyttää liukastavaa väliainetta, kuten rasvaa tai öljyä, joka helpottaa kupin liikettä iholla.

Hoidon teho perustuu aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastumiseen. Alipaine saa kuona-aineet liikkeelle, mikä vaikuttaa erityisen tehokkaasti selluliittiin. Selluliitin hoidossa hierontaa suositellaan kahdesti päivässä, kunnes tuloksia alkaa näkyä. Toivotun tuloksen saavuttamisen jälkeen hierontakäsittelyt voi harventaa esimerkiksi pariin ylläpitokertaan viikossa. Hieronnan voi suorittaa esimerkiksi aamu- ja/tai iltasuihkun yhteydessä, ja käyttää vaikka suihkugeelin vaahtoa hieronnan liukastavana aineena.

Lihashuollossa teho perustuu lihasta rentouttavan liikkeen ohella niin ikään kuona-aineiden liikkeelle laittoon. Imukuppihieronnalla voi hoitaa ja ennaltaehkäistä lihasjumeja ja -kipuja.

Selluliitin hoidossa käytetään yleisesti miedompaa alipainetta, lihasten käsittelyssä vahvempaa. Kumikupin alipainetta hallitaan kupin koon sekä kupin sisällä olevan ilman avulla; pienellä kupilla alipaine jää miedoksi, suuremmalla kupilla on mahdollista saada voimakas alipaine. Mitä vähemmän kupin sisällä on ilmaa, sitä voimakkaampi paine.

Imukuppihieronta ja mahdolliset mustelmat

Mustelmien muodostuminen on hyvin yksilöllistä, toiset ovat sille herkempiä kuin toiset. Mustelmat eivät kuulu alipainehierontaan, eikä mustelmaisuus siis kerro hieronnan tehosta – toisten iholle mustelmia vain syntyy pienelläkin alipaineella.

Imukupin koko valitaan hierottavan alueen massan mukaan. Pienin koko sopii pienille ja luiseville alueille kuten vaikka jalkapöydät tai käsivarret, suuremmat koot selkään, hartioihin ja pakaroille.

Jutussa asiantuntijana on imukuppihieronnan kouluttaja Sirpa Markus.

Ruohonjuuren valikoimasta löytyy kahta erilaista imukuppisarjaa Iberolta ja SkinMoodilta. Molemmissa on neljä eri kokoista imukuppia vartalon eri osissa käytettäväksi. Tutustu SkinMood -imukuppisarjan hoito-ohjeisiin vartalolle ja kasvoille ja ota kaikki hyöty irti imukuppihieronnasta!

Katso myös alla oleva video imukuppihieronnan monista hyödyistä!