Kasvilääketiede kunniaan!

Kasveissa on hoitavaa voimaa - selvähän se! Erään arvion mukaan yli puolet apteekeissa myytävistä lääkkeistä sisältää vaikuttavana aineenaan joitain luonnon antimia aina kasveista ja sienistä mikro-organismeihin saakka.
Kasvilääketiede kunniaan!

Ruohonjuuren hyllyille tupsahtaneet Nordicuren yrttiuutteet on kehitetty teho edellä. Uutteet ovatkin poikkeuksellisen vahvoja ja riittoisia. Maininnan arvoista on myös Nordicure-uuteiden jäljitettävyys, joka pelittää jopa yksittäiseen viljelijäänsä saakka. Korkeaa laatua varmistaa myös se, että uutteet valmistetaan lääkelaatuisessa eli GMP-sertifioidussa tehtaassa ja jokaisesta erästä tehdään mikrobiologinen analyysi.

Jotta Nordicuren yrttiuutteet toimisivat optimaalisesti, ovat ne alkoholipohjaisia. Alkoholi kuljettimena takaa hyvän uuttokyvyn itse kasvista ja parhaan mahdollisen kuljetuskyvyn solujen sisälle asti.
Englannissa tehostaan kiitellyt Nordicure-uutteet onkin virallisesti luokiteltu “kasvilääkkeiksi”, jollaista tyypitystä ei täällä tunneta. Suomessa Nordicure-yrttiuutteita on käytetty menestyksekkäästi mm. lääkäriasema Astriksessa.

Nordicure-uutteiden maahantuojan missio on iso: yrttejä halutaan viedä "uskomushoidoiksi" herjatuista menetelmistä kohti kovaa yrttilääketiedettä. Tavoitteena on, että kasvilääketiede saisi myös Suomessa ansaitsemansa aseman tutkituilla ja kliinisesti tehokkailla tuotteilla.
Ruohonjuuren valikoimista löydät kaikkiaan 13 Nordicure-yrttiuutetta, joista tutustumme nyt kahteen:

Kissankynsi eli Cats claw (Uncaria tomentosa)

Kissankynsi tunnetaan parhaiten vastustuskykyä vahvistavista ja nivelterveyttä tukevista vaikutuksistaan.

Kissankynsi kasvaa viiniköynnöksen tapaan villinä Amazonin sademetsissä ja muualla Etelä- ja Keski-Amerikassa. Suomalaisen nimensä kissankynsikasvi on saanut kissankynttä muistuttavista piikeistä, jotka komeilevat köynnösmäisessä kasvissa.

Amazonin alueen alkuperäisväestö on nauttinut perinteisesti terveyttä tukevan teen muodossa kissankynsikasvin kuorta ja juurta. Ounastellaan, että perulaisilla Ashaninka-intiaaneilla on pitkäaikaisin kokemus kissankynnen käytöstä terveyttä tukemassa.

Palsamiköynnös eli Schisandra (Schisandra chinensis)

Kiinalaisessa lääketieteessä ja perinnekäytössä suurta arvostusta nauttiva schisandra on myös vahva antioksidantti, joka suojaa soluja tehokkaasti hapettumisstressiltä. Palsamiköynnös luetaan myös adaptogeenien joukkoon, jonka ansiosta se auttaa kehoa mukautumaan vallitseviin olosuhteisiin. Pitkäikäisyyteenkin yhdistetyllä schisandralla on mielen hyvinvointia tukevia, maksaa suojaavia ja ylähengitysteiden toimintaa vaalivia ominaisuuksia.

Täältä pääset tutustumaan kaikkiin Nordicure uutteisiin >

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:

M-2008-1061 3891 - Uncaria tomentosa (Common Name : cat's claw) - immune health
M-2008-1061 3892 - Uncaria tomentosa (Common Name : cat's claw) - joint health
M-2008-1061 3580 - SCHISANDRA CHINENSIS BAlLL. - Adaptogen
M-2008-1061 3581 - SCHISANDRA CHINENSIS BAlLL. - Tonic for the support of mental and well-being
M-2008-1061 3818 - SCHISANDRA CHINENSIS BAlLL. - Can protect cells and tissues against oxidative damage
M-2008-1061 3819 - SCHISANDRA CHINENSIS BAlLL. - Contributes to the upper respiratory tract health
M-2008-1061 3820 - SCHISANDRA CHINENSIS BAlLL. - Hepatoprotective
M-2008-1061 4142 - Schisandra berry/fruit extract (Schisandra chinensis) - Adaptogenic properties