Karitevoita voi myös syödä!

Tiesitkö, että peräti 90 % Afrikassa tuotetusta sheavoista päätyy elintarvikekäyttöön?
Karitevoita voi myös syödä!

Shea- eli karitevoin hyödyt ihonhoidossa tunnetaan jo laajalti. Mutta nyt Ruohonjuuren hyllyille on tullut elintarvikelaatuinen luomu-sheavoi, joka on nimenomaan tarkoitettu syötäväksi! Syötävää sheavoita käytetään siis ruoanlaittoon, leivontaan ja leivän päälle levitteeksi. Keittiöhommissa monikäyttöisyyttä lisää se, että sheavoi kestää hyvin kuumentamista ja sen savuamispiste on hulppeat 200 astetta. Miedon makuinen karitevoi sisältää kahmalokaupalla tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka tekevät eetvarttia elimistöllemme.

Karitevoita saadaan afrikkalaisen sheapuun pähkinästä. Sheapähkinöiden kerääminen on perinteisesti ollut naisten työtä, ja nykyäänkin karitevoin tuottaminen toimii tärkeänä elinkeinona paikallisille naisille. Sheapähkinöiden kerääminen on ekologisesti kestävä elinkeino, jossa puutkaan eivät vahingoitu. 

Karitevoi ihonhoidossa

Shea- eli karitevoi on ihonhoidon monitaituri, joka samalla suojaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Hellävarainen karitevoi myös uudistaa ihosoluja ja korjaa ihon pieniä vaurioita. Karitevoi sopii ihan koko perheelle, vauvasta vaariin.