Ruohonjuuressa hommissa hymyissä suin!

Ruohonjuuri työllistää parisensataa ihmistä, joista jokaisen polku puotiemme palvelukseen on ollut erilainen. Tässä lukaistavaksesi muutaman ruohonjuurelaisen tarina.
Ruohonjuuressa hommissa hymyissä suin!

“Työskentelin kymmenisen vuotta ravintola-alalla ja toisen mokoman suuressa marketissa. Parisen vuotta sitten aloin pohtia sitä, mitä minusta tulisi isona. Kaipasin jotain uutta. Ystäväni bongasi avoimen työpaikan Ruohonjuuressa, josta itselläni oli vain utuinen käsitys. Laitoin kuitenkin työhakemuksen menemään ja tulin valituksi. Heti ensimmäisistä työpäivistä asti minulla on ollut kotoisa olo: olen saanut ihania työkavereita ja mahdollisuuksia myös työskennellä useammassakin Ruohonjuuren myymälässä. Ruohonjuuressa saan olla juuri sellainen kuin olen, and I Love It!”

- Mirde, Ison Omenan Ruohonjuuri

“Olen ollut Ruohonjuuren asiakas jo vuodesta 1998 lähtien eli VR:n makasiineilta asti. Vanhempani ryhtyivät kasvissyöjiksi 1970-1980 -lukujen taitteessa ja siksi olin jo lapsesta saakka tottunut asioimaan heidän kanssaan pienissä terveyskaupoissa. Ruohonjuuren silloisen VR:n makasiinien myymälän tuotevalikoima ja "kotikutoinen" tunnelma oli minulle siis tuttu ja turvallinen. 

Vuoden 2010 kiepakkeilla mieleeni tuli, että olisi ihanaa olla töissä Ruohonjuuressa, jonka hienoa kehitystä ja matkaa "marginaalista mainstreamiin" olin innolla seurannut. Ruohonjuuren nettisivuilta löysin yhteystiedot ja lähetin CV:ni ja jonkinlaisen hakemuksen. Tuolloin Ruohonjuuren hallinnossa työskenteli vain muutama henkilö, joten avoimia työpaikkoja siellä ei luonnollisestikaan ollut juurikaan tuohon aikaan tarjolla. Sain kuitenkin ystävällisen ja positiivisen vastauksen, joka jäi mieleeni.

Vuodet kuluivat ja olin töissä useammassakin yrityksessä. Aina välillä seurailin myös Ruohonjuuren sivuja ja mahdollisia avoimia työpaikkoja, mutta sellaisia en bongannut. Vuonna 2017 alkuvuodesta yllättäen sain vinkin hyvältä ystävältäni. Hän oli huomannut työpaikkailmoituksen avoimena olevasta Ruohonjuuren työpaikasta, joka kuulemma sopisi minulle täydellisesti. Luin ilmoituksen ja totesin, että tässähän se nyt sitten on. Tein hakemuksen ja asiat etenivät ripeästi hyvään suuntaan. Muutaman kuukauden kuluttua olinkin jo Ruohonjuuressa töissä. Nyt olen ollut talossa jo reilun kolmen vuoden ajan ja viihtynyt erittäin hyvin.

- Heidi, Ruohonjuuren toimistolta

“Ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeisen talven vietin Aasiassa pohtien, missä haluaisin työskennellä Suomeen palattuani. Tylsät toimistohommat eivät minua kiinnostaneet. Olin Balilla paikallisessa kasvisravintolassa syömässä smoothie-kulhoja ja juomassa vihermehuja bambupillillä. Ravintolan seinät olivat täynnä hyllyjä, joilla myytiin terveystuotteita: teetä, mausteita, luonnonkosmetiikkaa ja muuta ihanaa luomusälää. Eniten mieleeni jäi kuitenkin työntekijöiden meininki: kaikki olivat superiloisia ja nauroivat yhdessä - työnteko oli heille todellinen nautinto, samoin kun tuotteet joiden sanomaan he uskoivat täysillä. Hyvä olo tarttui minuun samantien ja päätin, että haluan Suomessa työskennellä samanlaisessa työyhteisössä - yhtä iloisena ja elinvoimaisena. Suomen palattuani tajusin, että tunnetasolla Suomessa tuota Balin kahvilaa vastaisi Ruohonjuuri! Laitoin avoimen hakemuksen menemään ja parin kuukauden kuluttua teinkin jo täällä hommia! Ruohonjuureen pääsyn ansiosta sain juuri sellaisen fiiliksen työpäiviin, mitä olin toivonutkin. Työkaverien kanssa on saanut nauraa yhdessä paljon!”

- Tiia, City-Kaivopihan Ruohonjuuri

“Olin saanut viettää elämäni ihanimmat kolme vuotta kotona rakkaan lapseni kanssa ja töihinpaluu vanhaan työpaikkaani alkoi ahdistaa. Sitten kävikin ilmi, etten pystyisikään enää työskentelemään vanhassa työpaikassani, jossa ei pystytty joustamaan työvuorojen suhteen. Irtisanoin itseni vailla uutta työpaikkaa ja uskoen, että elämä johdattaa. Laitoin ensimmäisenä vapaamuotoisen hakemuksen Ruohonjuureen, koska olin innostunut luonnonkosmetiikasta. Jonkin ajan kuluttua sain puhelun, jossa minua pyydettiin työhaastatteluun Jumbon Ruohonjuuren hyllyttäjän pestin tiimoilta. Kävin haastattelussa, joka tuntui jutustelulta vanhojen ystävien kanssa. Sain työpaikan - elämä siis todella johdatti! Nyt saan tehdä joustavasti töitä ihanassa porukassa ja olla edelleen kotona oman rakkaan lapsen kanssa!”

- Johanna, Jumbon Ruohonjuuri

“Aiemmassa työpaikassani poltin itseni loppuun juostessani päättymättömässä oravanpyörässä. Vaikka keskityin omalla vapaa-ajalla omaan hyvinvointiin ja palautumiseen, silloinen työ vei minusta kaikki mehut. Työperäisen uupumuksen koettuani oma hyvinvointi nousi varsinaiseksi intohimoksi ja vietin paljon aikaa pohtien etenkin sitä, mikä yritys pystyy tarjoamaan minulle jotain tällä saralla. Kävin elämäntapamuutoksen myötä paljon Ruohonjuurella asiakkaana, vietin tunteja hyllyjen välissä tutkien tuotteita ja miettien niiden soveltamista oman hyvinvointini ja ruokavalioni tueksi. Kun työperäisen uupumuksen oireet toistamiseen nostivat päätään, päätin, että nyt tämä loppuu ja rupesin katselemaan työpaikkoja. Ruohonjuuressa minua kiinnosti vakavarainen yritys, jossa on työhyvinvointi keskiössä ja jossa olisi mahdollisuus loistaa omalla persoonallaan - juuri sellaisena kun on. Hain kahtakin eri pestiä, ja sinnikkyyteni kannatti: mutkien kautta pääsin unelmatyöhön. On ollut ilo huomata, että Ruohonjuuressa saa loistaa omilla vahvuuksillaan työhyvinvointia unohtamatta. On ihanaa huomata, että mieli ja kroppa voivat hyvin ja puhtia riittää myös muillekin elämän osa-alueille.”

- Taru, Itäkeskuksen Ruohonjuuri

“Jo vuosien ajan olin Tampereella asuessani miettinyt, että olisi ihana työskennellä Ruohonjuuressa, jossa tunnelma oli aina niin ihana ja myymälän tuoksukin huumaava! Helsinkiin muutettuani aloitin aluksi hommat aluksi toisen firman leivissä mutta huomattuani Kampin Ruohonjuuren ilmoituksen ripeän hyllyttäjän tarpeesta, laitoin hakemusta menemään.  Yllätyksekseni seuraavalla viikolla minulle soitettiinkin, että monien hakijoiden joukosta juuri minut oltiin valittu töihin Kampin aamutiimiin. Nyt on jo pari vuotta hujahtanut ihan huomaamatta enkä voisi olla onnellisempi! Meillä on mahtava työporukka ja olen päässyt kurkkaamaan myös muihin Ruohonjuuren myymälöihin. Olen oppinut paljon uusia asioita ja edennyt hyllyttäjästä ''jokapaikan höyläksi''. Monet hommat sujuvat nyt minulta kuin tanssi!  Työyhteisö on tsemppaava ja olenkin kuullut monen ulkopuolisen sanovan, että Ruohonjuuressa on aina hyvä meno päällä. Matkani ruohonjuurelaisena on parista vuodesta huolimatta vielä alkutaipaleella ja odotankin innolla mihin kaikkeen tässä vielä päädytään!”

- Sarlotta, Kampin Ruohonjuuri