Kääpä Mushrooms - supersieniä Suomesta

Tiesitkö, että karjalohjalaisessa metsässä, Euroopan suurimmaksi kehutulla ulkosienifarmilla kasvaa rehottaa katras parhaimpia funktionaalisia sieniä? Vaativat vuodenaikamme trimmaavat cordycepsin, pakurin, maitakkeen ja siitakkeen pystymään parhaimpaansa! Vaikutuksiltaan vahvat sienimaailman supersankarit rientävät avuksi myös silloin, kun hetki on heikko ja voimat vähissä.
Kääpä Health -yritys
KÄÄPÄ Mushrooms tuo terveystietoisten ihmisten ulottuville funktionaalisia sieniä Pohjolan metsistä. Käytännössä KÄÄPÄ Health tekee sienipohjaisia tinktuuroita luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

KÄÄPÄ Health (Myöhemmin KÄÄPÄ Mushrooms) perustettiin keväällä 2018, kun neljä sienialan yrittäjää löysi toisensa ja huomasi, että symbioosissa toimiessaan  suomalaiset funktionaaliset sienet on mahdollista tuoda ihmisten huulille ympäri maailmaa. 

- Mielestämme on tärkeää tietää, miten hyvinvoinnin tukena käytettävä sieni on saanut alkunsa, ja mitä osaa sienestä käytetään lopputuotteeseen. Rakensimme siksi KÄÄPÄ Mushrooms -tuoteperheen, josta rohkenemme olla avoimesti ylpeitä: tiedämme tarkalleen, mistä mikäkin raaka-aine tulee, ja voimme luottaa tuotteen turvallisuuteen ja ekologisuuteen. Sienemme kasvatetaan 100% Suomen luonnossa, yrityksen perustajiin lukeutuva Otso Mursula kertoo polleana.

Supersienten avulla voi hyvinkin monipuolisesti tukea hyvinvointiaan.

- Funktionaalisilla sienillä on lukuisia hyötyjä hyvinvoinnin kannalta! Innokkaina sieniasiantuntijoina halusimme tehdä osamme ja tuoda alalle luotettavan vaihtoehdon, jonka toiminta on täysin läpinäkyvää, Otso Mursula julistaa.

- Miksi siis kasvattaisimme sienet kiinalaisissa laboratorioissa, kun meitä ympäröivät maailman parhaat metsät sienten kasvatukseen?

Lions mane eli siiliorakas on lääkinnällinen sieni

KÄÄPÄ Mushroomsin intohimona on tehdä rehellisiä sienituotteita 

- Tämä tarkoittaa raaka-aineiden läpinäkyvyyttä ja puhtautta, tuotteiden tehokkuutta ja asiakkaiden kouluttamista: haluamme että kuluttajat ymmärtävät, miksi kaikki sienituotteet eivät ole luotu samanarvoisiksi, Mursula pohjustaa.

Pohjolan lyhyt kesä, ankarat talvet, puhdas ilma ja laadukas vesi luovat optimaaliset olosuhteet sienten kasvatukselle. KÄÄPÄ Mushroomsin neljä sieniasiantuntijaa ovat toden totta käärineet hihansa. Karjalohjaisessa metsässä paistattelee nyt yksi Euroopan suurimmista ulkosienifarmeista. 
Chaga eli pakurikääpä on lääkinnällinen sieni
- Sienemme kasvavat hitaasti ja rauhassa suomalaisessa puussa ja kasvatukselle annetaan reippaasti aikaa. Turvallisuus ja läpinäkyvyys ovat ykkösprioriteettejamme, joten kaikki sienemme käyvät läpi perusteelliset säteily-, raskasmetalli- ja mikro-organismitestit ennen kauppaan päätymistä, Mursula opastaa. 

Onkin päinselvää, että näihin sieni-ihmeisiin tarttuessaan voi olla varma valintansa korkeasta laadusta, turvallisuudesta ja ekologisuudesta.

Luonnossa pitkään kasvanut funktionaalinen sieni joutuu taistelemaan olemassaolostaan, mikä tekee siitä rohdoksellisesti potentin ja vahvan.

-Varmistamme lisäksi, että tuotteissamme käytetään aina sienen itiöemää pelkän sienirihmaston sijaan. Sienemme saavat siis kasvaa metsässä isoiksi ja komeiksi ennen KÄÄPÄ Mushrooms -tuotteeksi päätymistään, sieniguru luennoi.
Maitake on lääkinnällinen sieni

KÄÄPÄ Mushrooms -sarjan sieniuutteet

Chaga – pakuria Pohjolan koivuista. Pakurilta on mitattu luonnontuotteiden korkeimmat antioksidanttilukemat ja se antaa voimansa kehosi avuksi, jotta se pystyisi parhaimpaansa. 

Shiitake (Lentinula edodes) - tunnetaan kaikkein parhaiten ruokapöydän kruununa, mutta pieteetillä ja ammattitaidolla uutettuna sen vaikutukset muovatutuvat varsin fuktionaalisiksi.

Reishi - suosittu luonnontuote etenkin tyyneyttä ja tasapainoa arvostavien keskuudessa! Reishi kannustaa kroppaa pystymään parhaimpaansa ja edistää verenkiertoa, tukee vastustuskykyä ja veren kolesteroliarvoja.

Lion´s Mane, siiliorakas - nauttii erityistä suosiota keskittymistä kaipaavien keskuudessa. Lion´s mane sisältää myös beetaglukaania, tuota kaurasta tuttua ravintokuitua, joka edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.

Otso Mursulan oma suosikkisieni on pakuri, joka onkin oivallinen valinta pitkäaikaiseen hyvinvoinnin ylläpitoon. 

- Pidän myös cordycepsin välittömistä vaikutuksista.  Maanantaiaamuna tai ennen treeniä tykkään nauttia cordicepsiä, Mursula toteaa.

Millaisille ihmisille funktionaaliset sienet sitten sopivat aivan erityisesti?

- Elämme kiireisiä aikoja. Arkipäivän tasapainon löytäminen on jokaisen tavoitteena, johon sienillä on taatusti annettavaa ihan jokaiselle, sienimiehemme toteaa hymyssä suin.

Osta Kääpä Mushrooms -tuotteet verkkokaupastamme >>

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:

MANDATE_NUMBER SUBJECT
M-2008-1061 4112 - Reishi mushrooms (Ganoderma lucidum) and extracts - Immune support
M-2008-1061 4406 - Ganoderma lucidum-Mashroom-Reishi mushroom - Blood Cholesterol
M-2008-1061 4408 - Ganoderma lucidum-herb-Ganodermataceae-Reishi-Ganoderma - Circulatory Health