Marius Fabrella kaikki saippuat valmistetaan nyt ilman palmuöljyä!

Kahdeksan vuotta kestävän tuotekehitystyö on nyt saatu valmiiksi: kaikki Marius Fabren uudet saippuat valmistetaan ihan ilman palmuöljyä. Suomessa saatavana tammikuusta 2020 alkaen.
marseillesaippua MARIUS fabre ruohonjuuri
120-vuotisjuhlansa kunniaksi Marius Fabren perinteikäs saippuatehdas innovoi palmuöljyn pois kaikista resepteistään. Oliiviöljysaippuoistaan Marius Fabre jätti palmuöljyn pois jo vuonna 2012.

72% kasviöljyä oliiveista, auringonkukista tai kookoksesta - ei enää ollenkaan palmuöljyä!


- Vuodesta 1900 lähtien olemme valmistaneet Salon-de-Provencessa Marseille-saippuaamme perinteisellä menetelmällä, joka perustuu sataprosenttisesti kasviöljyihin. Kaikki saippuamme on valmistettu ilman kemiallisia lisäaineita tai synteettisiä tuotteita, perinteikkäältä saippuatehtaalta taustoitetaan.

Palmuöljystä luopumiseen syynä oli luonnollisesti Marius Fabren kiistaton halu keventää ekologista selkäreppuaan ja muuttaa sen myötä maailmaa paremmaksi.

Saippuoissaan, joissa ennen on käytetty palmuöljyä, hyödynnetään nyt auringonkukkaöljyä. Auringonkukkaöljyn koostumus on hyvin samanlainen kuin oliiviöljyn.

-  Itse asiassa öljyrasvahappo, josta auringonkukkaöljy 80%:sti muodostuu, on sama kuin oliiviöljyssä. Auringonkukkaöljyssä on runsaasti omega 9-rasvahappoa ja luonnollisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia. Näin iholle saadaan suojaa ja ravinteita, Marius Fabrelta kerrotaan.

Mitä pahaa on tehotuotetussa palmuöljyssä?

Saippuavalmistajat ympäri maailmaa ovat vuosisatojen ajan käyttäneet palmuöljyä raaka-aineena sen saippualle suotuisten ominaisuuksien ja suhteellisen edullisen hinnan vuoksi vuoksi. Palmuöljyä hyödynnetään maailmassa melkein missä tahansa: tutkimusten mukaan palmuöljyn kulutus on noin yhdeksänkertaistunut vuodesta 1980. Nykyisin valtavia alueita sademetsää hakataankin öljypalmuplantaasien tieltä. Tämä aiheuttaa laajamittaisia ympäristötuhoja, joista kärsivät luonnollisesti myös lukuisat eläimet. Palmuöljyn tehotuotannon syntilista on siis varsin pitkä: se muun muassa pahentaa ilmastonmuutosta, rikkoo ihmisoikeuksia ja tuhoaa sademetsiä. Ilmasto, ihminen ja eläimet kärsivät.

Hyvääkin palmuöljyä on olemassa

Palmuöljyn tuotanto ei kuitenkaan ole aina rikos – myös vastuullisesti tuotettua palmuöljyä on olemassa. Ruohonjuuressa myytävissä tuotteissa käytetty palmuöljy on valmistajilta saamiamme tietojen mukaan vastuullisesti tuotettua ja sertifioitua (mm. RFSO-sertifikaatti).

Ruohonjuuren tuotteiden palmuöljystä voit lukea lisää täältä >>

Aito marseille saippua tulee Ranskasta

Mistä aidon marseille-saippuan erottaa?

Aito marseille-saippua on nimensa mukaisesti tehty Marseillessa, Ranskassa. Saippua on valmistettu kasviöljyistä (pääraaka-aineena oliivi- ja/ tai kookosöljy). Öljyn osuus saippuasta 68 % tai enemmän. Aidossa marseille-saippuassa on ”Savon de Marseille” -saippuan valmistajien yhdistyksen (AFSM) leima. Kuutiomuodossa saippuassa leima on kuudella sivulla. Leima ilmoittaa saippuan öljypitoisuuden (esim. d´huile 72%), painon, valmistuksessa käytetyn öljytyypin ja joskus myös valmistajan nimen. Aidolla Marseille-saippualla on ainakin kahden eri valmistajien liiton leima.

Miksi kannattaa valita aito marseille-saippua edullisempien kopioiden sijasta?

 

Alkuperäinen marseille-saippua on hypoallergeeninen eikä se sisällä väriaineita eikä hajusteita. Aito marseille-saippua on ympäristöystävällinen valinta: se hajoaa täysin luonnossa 28 vuorokaudessa. Marseille-saippua ei tietenkään sisällä petrokemian aineita tai parabeeneja vaan sen ainekset ovat turvallisia ja luonnollisia.

Monet ihotautilääkärit ja muut ihonhoidon ammattilaiset suosittelevat aitoa marseille-saippuaa avuksi mm. akneen, ihottumiin ja psoriasikseen. Marseille-saippualla peset puhtoiseksi niin koko perheen ihot kuin hiuksetkin!

Monikäyttöinen marseille-saippua on riittoisa ja taloudellinen valinta, jota ei ole testattu eläinkokein. Ruohonjuuresta löydät aidon marseille-saippuan poikineen, luonnollisesti!

Marseille-saippua on monikäyttötuotteiden aatelia - marseille-saippuan käyttövinkkejä voi lukea tästä!