Jos joka ilta ei lamppu sammu…

...lempeä keino Nukkumatin houkutteluun on siemailla iltateetä ennen petiin pelmahtamista.
Jos joka ilta ei lamppu sammu…

Kupposellinen kuumaa on rentoa oloa ruokkiva iltarutiini, joka tyynnyttää kehoa ja mieltä laskeutumaan levolle. Iltateet eivät toki ole nukahtamistuotteista kaikkein järeimpiä, vaan niitä unettavimpia apureita Ruohonjuuresta löytyy ravintolisähyllystä.

Mukillinen hyvältä maistuvaa uniteetä on kuitenkin oivallinen keino nukkumaan menoon valmistauduttaessa. Höyryävän tee-elämyksen äärellä on hyvä pysähtyä - ja vaikka kerrata mielessään asiat, joista sinä päivänä on aivan erityisesti kiitollinen.

Näitä iltateelaatujamme Höyhensaarimatkailun edistämiskeskus suosittelee aivan erityisesti.

Pukka: Night Time Berry

Pukka-teesarjan uusin tulokas on marjaisen maukas Night Time Berry -unitee. Se tuudittelee hellästi suloisiin uniin valeriaanan, laventelin ja kamomillan siivittäessä makunautintoa. Mukavan makoisa iltatee sopii koko perheen siemailtavaksi. Teen sisältämä valeriaana avittaa nukahtamista, parantaa unenlaatua, tukee kognitiivisia toimintoja ja mielen hyvinvointia.

Clipper: Nighty night (Sleep easy)

Klassikkomainetta nauttiva Clipper-sarjan Sleep easy -yrttitee muutti jokin aika sitten nimeään Nighty nightiksi mutta yhtä kaikki: tee on edelleen viehkosti väsyttävä seuralainen iltojen iloksi. Tämä tee on myös pikajuoksija Nooralotta Nezirin suosikki:

"Eikö uni tule? Kannattaa kokeilla tätä todella luonnollista keinoa helpompaan nukahtamiseen ja parempaan uneen: Clipperin rauhoittava iltatee. Se sisältää luonnollisia ainesosia, kuten kamomillaa ja melissaa, helpottamaan unentuloa.”, Nooralotta Neziri kehuu.

Yogi Tea: Bedtime

Monen mielestä juurikin Yogi Tea -sarjan iltatee on täydellinen apuri ennen yöpuuhun kiipeämistä. Unettavina tehoaineina tässä yrttiteessä temmeltelevät mm. sitruunamelissa, laventeli ja kamomilla. Bedtime-teen puolesta liputtaa myös työntekijämme Henna:

"Tämä tee on jo vuosia saattanut minut rauhaisasti unten maille. Oikea iltojen luottokaveri.", Henna suosittelee.

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:
- M-2008-1061 2348 - Valerian extract [Dry extract from roots of Valeriana officinalis L., drug/native extract ratio(3 - 6) : 1, solvent of extraction Ethanol/Water, min 0.3% valerenic acid] - For isomnia and mental health
- M-2008-1061 2500 - Valeriana officinalis (Valerian) - Cardiovascular health
- M-2008-1061 2501 - Valeriana officinalis (Valerian) - Digestive health
- M-2008-1061 2680 - Valerian-hops combination (Humulus lupulus, Valeriana officinalis) - Sleep
- M-2008-1061 3837 - VALERIANA OFFICINALIS L. - Helps to maintain good cognitive functioning
- M-2008-1061 4222 - Valeriana officinalis (Common Name : Valerian) - Mental health
M-2008-1061 3925 - Lavandula angustifolia (Common Name : Lavender) - Relaxation
M-2008-1061 2088 - Matricaria recutita (Common Name : Chamomile) - Relaxation
M-2008-1061 2302 - Melissa officinalis - common name : melissa, lemon balm, balm mint, sweet balm, common balm - Relaxing effect - helps to find sleep