Hyggeilyä ja hemmottelua

Nyt on oivallinen aika hemmottelulle. Kotona on mukava olla ja vain nauttia oleilusta. Raikkaan happihyppelyn jälkeen on ihana helliä kehoaan pitkillä kylvyillä tai saunan lempeillä löylyillä ja nauttia kynttilän valon pehmeydestä. Eteeristen öljyjen hoitavat tuoksut hellivät aisteja ja tuovat hyvää oloa. Lue lisää blogistamme ja nappaa ihanimmat hemmotteluvinkit!
Hyggeilyä ja hemmottelua

Osa talven taikaa piilee kotona olemisen ihanuudessa. Kesäisin menojalka vipattaa ja usein kotona käydään vain kääntymässä, lomakin vietetään jossain aivan muualla. Talvella sen sijaan on aikaa perheelle, ystäville ja itselleen, hyggeilyyn ja hemotteluun.

Hyggeilyn käsite on levinnyt meille suomalaisille rakkaista naapurimaistamme. Hygge on alunperin norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mm. mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta. Hygge on miellyttävä turvallisuuden ja henkisen läsnäolon tunne. Hyggeilyä on vaikkapa pitkät kylvyt, kupponen kuumaa vilttiin kääriytyneenä sekä ystävien ja perheen kanssa vietetty laatuaika. Hyvinvointi ja seesteinen mieliala on hyggeilyä parhaimmillaan.

Talvella on kaunista, kylmää, kuivaa ja ihanan raikasta. Se pistää kuitenkin niin ihon, limakalvot kuin hiuksetkin välillä koville - vastustuskyvystä puhumattakaan. Talvella tarvitaankin kosolti kosteutusta iholle ja lämmittäviä ruoka-aineita keholle. Pähkinät, öljyt ja avokado tekevät nyt hyvää, kuten mausteiset ruoatkin ja ihanan lämmittävät juomatkin.

Kahvikuppia pitelevä käsi auringon valaisemalla sängyllä.

Lempeää lämpöä ja mausteisuutta

Mausteisuus ja kotona kokkailu innoittaa ilottelemaan ihan uusienkin makujen kanssa. Jos et ole koskaan kokeillut Gheeta, eli kirkastettua voita, niin nyt voisi olla otollinen aika sille. Ghee sopii erinomaisesti paistamiseen ja kaikkeen ruuanlaittoon. Ghee Easy valmistetaan luomuruoholla ruokittujen lehmien maidosta. Monet kokevat gheen tasapainottavan helposti palelevaa kehoa. Gheetä voi käyttää levitteenä voin tapaan ja rikastaa sillä vaikkapa aamukahviaan.

Kahvikissoille kokeiltavaksi: Chicco sikurikahvi! Kätevästi kuumaan veteen sekoittuva Sikuri”kahvi” on maultaan erehdyttävästi kahvimainen kokemus, mutta jujuna onkin se, ettei luonnollisen vireyttävä Sikuri”kahvi” sisällä ollenkaan kofeiinia eikä se siksi ärsytä vatsaa tai aiheuta kofeiinille herkille ylilyöntejä. Siksi sitä voikin huoletta nauttia melkeinpä kahmalokaupalla.

Testaa ranskalaisen Emile Noelin Avocadoöljyä ruoanlaitoon ja ihonhoitoon! Vitalisoiva avokadoöljy soveltuu mitä mainioimmin kotikokkaukseen: ruuanlaittoon ja paistamiseen. Öljyn maku on pehmeän täyteläinen, mieto ja raikas. Suosittelemme tätä mojovaa mahtiöljyä erityisesti salaatteihin kipattavaksi. Ihoa silottava ja sen toimintoja vireyttävä avokadoöljy sopii erinomaisesti myös ihonhoitoon - etenkin herkän silmänympärysihon vaalimiseen ja kuivalle, ikääntyvälle ja couperosa-iholle.

Ruoissa ja juomissa maistuu talvella kurkuma, kardemumma ja juustokumina. Ihanasti lämmittävää ja mahtavalta tuoksuvaa chai-teetä loihdit Foodinin Chai-mausteseoksen avulla! Chai-mauste on Intialaisesta keittiöstä. Siellä siitä on perinteisesti valmistettu yhdessä teepensaan lehtien kanssa maan kansallisjuomaa, chai-teetä.Tämä miellyttävästi lämmittävä maustesekoitus sopii mainiosti myös makeisiin herkkuihin ja leivonnaisiin ja jopa suklaaseen!

Kuorittu mung-papu on monen kasviskokin luottokaveri. Mung-papuja voi käyttää perusruoanlaitossa, puurona, lisukkeena, keitoissa, leivonnassa. Pavut sopivat oivallisesti ihaniin talvisiin patoihin, joissa itämaiset maut herauttavat jo tuoksullaan veden kielelle.

Aduki-sarjan moldovalaiset saksanpähkinät ovat luomusertifioituja rouskuteltavia. Saksanpähkinäpuut ovat tarkkoja kasvuolosuhteista, paikallisesta ilmastosta ja niiden tuottamaa satoa saa odottaa peräti 10 vuotta. Saksanpähkinöissä on paljon antioksidantteja ja ne ovat oivallinen omega-3-rasvahappojen lähde, kuitua ja proteiiniakin niistä löytyy! Saksanpähkinät kutkuttelevat makuhermoja ja ravintoaineidensa vuoksi tekevät hyvää niin mielelle kuin kehollekin. Ne sisältävät myös kaliumia, magnesiumia ja rautaa, kalsiumia ja sinkkiä. Ne ovat myös uskomattoman herkullisia ollakseen niin terveellisiä!

Suolavalaisin

Lempeää lepäilyä ja aistien hemmottelua

Talvella ihmisen on mahdollisuuksien mukaan hyvä levätä ja kerätä voimia, aivan kuten luontokin tekee. Kylmillä keleillä moni tunteekin luontaista houkutusta vetäytyä sohvannurkkaan teekupposen kanssa - siis hyggeilee ihan tuosta vain! Talvella moni tarvitsee myös enemmän yöunta ja päiväunetkin maistuvat oikein makoisalle. Päiväunet tekevätkin oikein hyvää sopivissa määrin, mutta liiallisesti nautittuna voivat sekoittaa unirytmin pahan kerran. Kohtuus kaikessa siis pätee siinäkin asiassa!

Verkkaiset ja rauhalliset talviharrasteet sopivat yhdelle, kun taas toiset rakastavat talviurheilua mäenlaskuineen ja himohiihtoineen. Seesteistä mielialaa tukevat lukeminen, yin-jooga ja rauhalliset hiihto- tai kävelylenkit metsiköissä. Kotiin tuo mitä ihaninta ja rentouttavinta tunnelmaa Infinitan himalajansuolavalaisin, joka on kaunis sisustuselementti ja sopii erinomaisesti talven kuivattaman huoneilman valaisimeksi. Hieman pienempi vaihtoehto kynttiläkylpyihin voisi olla ihastuttava suolatuikku.

Kylmien kelien vastapainoksi keho kaipaa lämpöä, josta voi nauttia vaikkapa saunomisen, jalkakylpyjen sekä lämpimien, mausteisten ruokien ja juomien muodossa. Helli ihoasi lempeissä löylyissä vaikkapa Pesosen suomalaista hunajaa sekä katajanmarjaöljyä sisältävällä saunahunajalla, se saa ihon aivan vastustamattoman pehmeäksi. Kantapäät tahtovat olla varsinkin talvella aika karhean karseassa kunnossa, joten rentouttavien jalkakylpyjen lomassa niitä voi hioskella hellästi hohkakivellä. Ruokiin kannattaa ropsauttaa reilulla kädellä kurkumaa, inkivääriä, kardemummaa, ihanasti polttavaa chiliä ja korvapuustin tuoksuista kanelia. Mausteiset ruoat saavat veren kiertämään sekä ruuansulatuksenkin hyrräämään tyytyväisenä ja mikä tärkeintä, maistuvat mahtavalle!

Eteeriset öljyt tuovat talveen hemmottelua ja hyvinvointia. Eteerisillä öljyillä voit luoda kaipaamasi tunnelmaa, haluat sitten rentoutua, virkistyä tai vaikkapa virittää aistit meditaatiolle otolliseksi. Diffuuserien käyttö kosteuttaa luontevasti myös huoneilmaa, joka talvella tahtoo olla niin kuiva että hiuksetkin nousee pystyyn. Niitä voi käyttää vallan mainiosti myös ilman tuoksua ilmankosteuttajana. Loistoratkaisu sellaisiin hetkiin, kun paikalla on pieniä lapsia, lemmikkieläimiä tai tuoksuyliherkkiä on Aromastick-tuoksupuikot! Saat nauttia aromaterapiasta missä vain ja milloin vain. Aromastickin Relax-tuoksupuikko vie sinut sisäisen rauhan ja positiivisen ajattelun tilaan. Relaxin aromaterapeuttiset öljyt, kuten laventeli-, vetiver- ja mandariiniöljy lievittävät stressiä ja auttavat iltaisin matkaasi höyhensaarille.

Tuoksujen ystäville eteeriset öljyt tuovat monia mahdollisuuksia hemmotteluun ja itsehoitoon. Vaihtoehtoja on paljon ja esimerkiksi Nurmen laadukkaista eteerisistä öljyistä löytyy runsaasti oivallisia tuoksuja eri tarpeisiin. Kokeile vaikkapa raikasta ja rentouttavaa eteeristä appelsiiniöljyä. Ominaisuuksiltaan appelsiini on mielialaa kohottava ja hermostuneisuutta vähentävä. Appelsiinöljyä voidaan käyttää ulkoisesti myös vatsa- ja kuukautiskipujen hoitoon, ruoansulatuksen edistämiseen ja ruokahalun lisäämiseen.

Toivotamme lempeän leppeitä talvipäiviä ja tervetuloa hyvän olon ostoksille Ruohonjuuren myymälöihin ja verkkokauppaan. Meillä kaikki ostokset ovat parempi valinta niin omalle hyvinvoinnillesi, kuin luonnollekin.