Hiusnaamio on tukkasi ylin ystävä!

Tukkataikoja tehdäkseen ei tarvitse olla noita. Hiusnaamioiden suosio on vahvassa nousussa - eikä mikään ihme: terveet ja elinvoimaiset kutrit ovat iloinen asia.
Hiusnaamio on tukkasi ylin ystävä!

Hiusnaamiobuumin aloitti pari vuotta sitten kiharan tukan tehoravitsemisen ja -kosteuttamisen puolesta puhuva curly girl -trendi, josta hyötyjä nappasivat kutriensa kaunistukseksi myös muutkin kuin säkkärähiuksiset.

Hiusnaamioiden käytön hyödyt ovat lukuisat: takuton tukka, kiiltävä kuontalo, hyvinvoiva hiuspohja ja elinvoimaiselta näyttävät hiukset. Kosteutuksen ja ravitsemisen saralla hiusnaamioiden muskelit ovat huomattavasti hoitoaineiden puhtia vahvemmat. Etenkin jos tukkasi on rutikuiva tai takkuuntuu helposti, kannattaa hiusnaamiota taatusti testata hiusten kunnon petraamiseksi.

Hiusten säännölliseen perushoivaan sopii mainiosti shampoopesun jälkeen käytettävä hiustenhoitoaine mutta kuuriluontoista tehojeesiä tukalle tuo hiusta pitkävaikutteisemmin hoitava hiusnaamio, jossa tehoaineita on kuin Vilkkilässä kissoja.

Jos tukkasi on vahvasti käsitelty tai kuiva kuin korppu, voit korvata hiusnaamiolla hoitoaineen vaikka joka pesulla - vaikka yleisesti hiusnaamioita käytetäänkin kuuriluontoisina tehojeesaajina.  

Täydet hyödyt hiusnaamiostasi nappaat näin:

  1. Pese ensin tukkasi syväpuhdistavalla shampoolla (esimerkiksi Unique Haircare) 
  2. Rutistele pesun jälkeen kutrisi pyyhekuiviksi.
  3. Levitä hiusnaamio vasta sitten. Nopsa ja näppärä pyyhekikka vähintäänkin tuplaa hiusnaamion tehon.
  4. Anna naamion vaikuttaa vähintään ohjeessa mainittu aika ja pese naamio sitten pois. 

VINKKI: Toisinaan on hyvä antaa naamioon vaikuttaa pakkauksessa ohjeistettua pidempään. Näin saat vielä paremman tehon tukkasi iloksi - liioittelu ei kuitenkaan kannata, koska hiustenkin tehoaineiden imukyky on rajallinen.

Moni yhdistää hiusnaamioinnin hemmotteluun - ja se onkin aivan oikein. Hiusnaamion vaikuttaessa voi vaikka lukea hyvää kirjaa, guasha-käsitellä kasvonsa tai vaikkapa lekotella piikkimatolla. Sauna ja naamio ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä yhdistelmä - ellei naamiona käytä simppelisti vaikkapa hunajaa. Varsinaiset hiusnaamiot saattavat muuttaa rakennettaan hikimajan hehkutuksessa eikä teho silloin välttämättä ole optimaalinen.

Tee se itse -hiusnaamiot:  tehohoivaa tukallesi, näppärästi kotikonstein

Hiusnaamion voi ostaa valmiina tai tehdä itse keittiön tai kylpyhuoneen kaapeistakin löytyvin antiminen. Sangen simppeli hiusnaamio syntyy esimerkiksi kookos- tai oliiviöljystä, hunajasta tai aloe vera -geelistä.

Aloe vera -geelistä tehty hiusnaamio tekee eetvarttia etenkin päänahalle raviten, kosteuttaen ja hoitaen sitä. Aloe vera -geeli helpottaa päänahan ihon ärtyneisyyttä ja kosteuttaa myös tietysti hiuksia. Aloe vera -geeli levitellään pestyihin, pyyhekuivattuihin hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa parisenkymmentä minuuttia ennen pois pesemistä. LISÄVINKKI: Lyhyttukkaiset voivat hyödyntää Aloe vera -geeliä myös miedosti pitävänä hiusgeelinä.

Kookosöljynaamio sopii tehtäväksi ennen shampoopesua. Lämmitä kookosöljy kämmentesi välissä ja hiero hiuksiin ja hiuspohjaan aloittaen hiusten latvoista. Kohdista valtaosa öljystä nimenomaan latvoihin - ei niinkään päänahkaan, josta ylenpalttista öljymäärää saattaa olla haastavaa saada pois. Anna öljyn vaikuttaa tukassasi puolisen tuntia ja pese se sitten pois shampoota hyödyntäen. Joskus pesukertoja tarvitaan kaksi. Oliiviöljynaamio tehdään samoin sävelin kuin kookosöljynaamio.

Voit vallan mainiosti myös yhdistellä erilaisia kasviöljyjä tukkasi naamioimiseksi. Erityisen hyvin sopivat keskenään avokado- ja oliiviöljy ja toisaalta myös oliiviöljy ja hunaja. Päänahan pulmissa avun tuo oliiviöljy, johon on sekoitettu tippa eteeristä tea tree -öljyä, joka antiseptisena ja tehohoitavana ainesosana saattaa pelastaa monipulmaisenkin päänahan pahastakin pinteestä.

Hunajainen hiusnaamio syntyy sekoittamalla hunajasta ja lämpimästä vedestä hoitoaineen paksuinen tahna, joka sivellään tukkaan pesun jälkeen. Hunajan annetaan vaikuttaa puolisen tuntia (hunajanaamion kanssa voit mainiosti vaikka saunoa). Huuhdo hurmaavan tuoksuinen hunajanaamio sitten pois lämpimällä vedellä ja nauti ihanista kutreistasi!

Jotkut käyttävät hiusnaamiossaan manuka-hunajaa, jossa on tehoaineita perushunajaa merkittävästi enemmän. Antibakteerinen manuka-hunaja sopii naamiokäyttöön etenkin silloin, kun päänahka oireilee.

Pääasia

Päänahan hoitoon on omat erikoisöljynsä, joista Ruohonjuuressa suosituin on vuoden parhaaksi hiustuotteeksikin taannoin valittu Frantsilan yrttitilan Hiuspohjan hoitoöljy.

Yrtti- ja turveuutoksia sisältävä, kotimainen hiuspohjaöljy tuo tehokkaan avun kuivalle ja kutiavalle hiuspohjalle. Sinnikkäimmällekin hilseelle voit heittää hellät hyvästit Frantsilan hoitoöljyä käyttämällä! Kuuriluonteisesti käytettävän tehoöljyn sisältämä nokkonen ja rosmariin aktivoivat päänahan verenkiertoa, jonka tuloksena tukka saa kaunista kiiltoa ja uutta puhtia.

Henkilökuntamme suosittelee:’"Hiuspohjaa hellivä hoitoöljy kosteuttaa kuivaa päänahkaa ja avittapa se hilseestä kärsivää ja tuuheampaa kuontaloa havittelevaakin. Öljyä hierotaan hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa vähintää puoli tuntia vaikkapa saunan lämmössä ja sitten pestään hiukset. Suosittelen!" - Salla