Helli vatsaasi!

Ruohonjuuren asiakas Mia Backman kirjoittaa kokemuksistaan vatsan hellimisen saralla.
Helli vatsaasi!
Vatsan hyvinvointi on tärkeä osa ravintoaineiden imeytymistä elimistössä. Olen kuullut sanonnan, että suolisto on toiset aivot ja tätä ohjenuoraa olenkin yrittänyt noudattaa, kun mietin miten suolistoani kohtelen.

Suoliston toimintaa voi ja kannattaa tarkkailla sekä tarvittaessa tehostaa. Meidän perheessämme tehostamiseen on jo pidemmän aikaa käytetty maitohappobakteereja osana päivittäistä huolenpitoa. Probioottisella valmisteella tarkoitetaan tuotetta, joka sisältää paljon sellaisia hyödyllisiä eläviä bakteereita, jotka muuttavat ihmisen suoliston bakteerikantaa paremmaksi. Näillä valmisteilla voidaan tasapainottaa immuunijärjestelmän toimintaa ja näin ollen parantaa yleistä terveyttä.

Se mihin ihmiset eivät useinkaan kiinnitä huomiota, on se, millaisilla ohjeilla maitohappobakteerit tulisi syödä. Olen ainakin itse kokenut ajoittain haasteelliseksi sen, että kapseli tulee ottaa tyhjään vatsaan eli tuntia ennen syömistä tai 1,5 tuntia syömisen jälkeen. Napostelijana, tällainen aikaikkuna tuntuu löytyvän ainoastaan joko varhaisesta aamusta tai illalla hampaiden pesun jälkeen.

Perheessämme on päätetty panostaa testivoittaja bakteereihin eli Dr. Ohhiran tuotteisiin. Nämä olemme todenneet hyväksi ja onhan niistä paljon hyviä arvioitakin, jos netistä kurkkaa. Pitkäaikaisessa käytössä olen ainakin itse huomannut vatsan hyvinvoinnin parantuneen, ei enää turvotuksia ja epämääräistä väsymystä. Lapsillekin tuotteita on saatavilla - GreenChildin kapselit ovat lapsille jotka ovat 4-12-vuotiaita ja aivan pienimmille on tarjolla Bioteekin Probioottitippoja.

Ja teenrakastajana, niinkuin aikaisemmista kirjoituksista varmasti on käynytkin ilmi, olen löytänyt muutaman ihanan ruuansulatusta edesauttavan teen. Pukkan Three ginger sekä After dinner toimivat tähän hommaan hienosti. Mutta myös YogiTea-merkin Stomach Ease on oiva, vähän piparitaikinantuoksuinen ja jälkiruokaisempi ruuansulatustee. Kahvinjuontikierteessä olen onnistunut korvaamaan osan kupposista näillä terveyttä edistävillä teemauilla.

Teksti ja kuva: Mia Backman, Ruohonjuuren asiakas