Gua Sha -hierontakivet saavuttavat suosiota!

Gua Sha -hierontakivi on ylivertainen apuri mm. kasvohoidossa ja synnytyksessä. Lue tästä jutusta lisää gua sha -käsittelyn hyödyistä.
Gua sha

Tuotteeton ihonhoito kasvohierontoineen on maailmalla kovassa nosteessa. Kasvohieronnan apuvälineenä Gua Sha -hierontalasta on ylivertainen apuri! Gua Sha:n avulla tehty kasvohieronta rentouttaa lihaksia ja tukee kasvojen verenkiertoa saaden ihon kiinteytymään, kirkastumaan ja tasoittumaan.

Kauneuslehdissä maailmanlaajuisesti viime kuukausina kehuja kahminut ja julkkistenkin kasvoja muotoillut gua sha ei ole mikään uusi juttu: kiinalaisen lääketieteen parissa sitä on käytetty yli tuhannen vuoden ajan.

Gua sha -käsittely on yksi kiinalaisen lääketieteen manuaalisista hoitomuodoista siinä missä nikamakäsittely ja monimuotoiset hieronnatkin. Gua sha (tai Guāshā) on kiinaa ja juontaa juurensa kahdesta sanasta: Guā tarkoittaa raappaamista ja kaapimista ja Shā puolestaan tarkoittaa näppyläistä sairautta. Shā-termillä viitataan gua sha -käsittelystä  iholle toisinaan syntyviin jälkiin. Kiinalaisessa lääketieteessä gua sha -käsittelyn tarkoitus on poistaa kuumuutta ja myrkkyjä verestä ja kudoksista sekä tuoda apua selluliittiongelmiin.

Gua Sha on kasvojen ja vartalonhoitoon tarkoitettu “kampa” tai “lasta”, joka yleisimmin on valmistettu ruusukvartsista, vihreästä aventuriinista (jane) tai onyksistä (onyx).

Gua sha -käsittelyn hyödyt

Mitä gua sha:lla sitten oikein tehdään? Sillä aktivoidaan ihon lymfa- ja verenkiertoa painellen ja vedellen  hierontalastalla hellävaraisesti kasvoja: otsaa, poskia ja leukaa.

Gua sha -käsittely heleyttää ja kiinteyttää kasvojen ihoa parantaen ihon kimmoisuutta ja ehkäisten ryppyjen muodostumista. Gua sha -hommien kehutaan myös karkottavan kaksoisleuan ja nostavat mikroverenkierron vireytymisen ansiosta ihon kunnonkin aivan uudelle tasolle.

Monet intoilevat gua sha -kasvohieronnan häätävän myös tiehensä kaiken maailman turvotukset ja pöhötykset.  Gua sha -käsittelyn toimintaa voi vieläpä tehostaa tekemällä hoidon viileällä lastalla, jota varten gua sha kannattaa säilyttää jääkaapissa.  

Gua sha -kasvohieronta - näin se tehdään:

Gua sha -kasvohieronta tehdään aina meikittömille ja putsatuille kasvoille. Jotta hierontalasta liukuisi iholla livakasti, kannattaa puhdistetulle iholle laittaa kasvovesi ja sen jälkeinen kasvovoide ja/ -öljy.  

  • Hieronta aloitetaan lempein liikkein kasvojen oikealta puolelta

  • Gua sha:n kaarevalla puolella sivellään hellin vedoin kasvojen ihoa leuasta poskia pitkin ensin ylös- ja ulospäin suuntautuen.

  • Sen jälkeen hoidetaan leuka-poskialue lempeästi “siksakaten”

  • Seuraavaksi gua sha:n “terävimmällä” osalla  vedellään lempeästi leuasta korvan suuntaan.

  • Tämän jälkeen gua sha -käsittelyyn pääsevät nenänpielet ja herkkä silmänalusiho - liike suuntautuu nenänpielestä alkaen silmänalusihoa pitkin. Kulmakarvojen alta vedellään varovaisesti sisältä kasvojen ulkoreunoihin päin.

  • Ohimoilta “kammataan” gua sha:lla ylös ja alaspäin suuntautuvilla liikkeillä.

  • Tämän jälkeen hierontalastalla sivellään otsan ihoa keskeltä ulospäin.

  • Nyt oikea puoli on käsitelty ja koko setti toistetaan vasemmalle kasvojen puoliskolle.

VINKKI: Ryppyjen ja juonteiden silottamiseksi tee näin: juonteiden kohdalla

ihoa venytetään lempeästi ja juonnetta hierontaan gua sha:n kärjellä “siksakaten”.

LOPUKSI: Lymfanesteet “kuopataan” eli kuljetetaan korvan edessä olevaan pieneen painaumaan kampaamalla gua sha:lla muutaman vedon verran tuota korvaneduskuoppaa kohde. Lopuksi gua sha:lla pyyhkäistään painaumasta kaulaa pitkin alas.

gua sha hierontakivi

Gua Sha sopii myös vartalohierontaan

Gua sha -hieronta aktivoi nesteaineenvaihduntaa, helpottaa lihaskipuja ja avaa lukkoja sekä helpottaa lihaskalvojen kireyttä.

Gua shan käyttö vartalon hieronnassa: Voit levittää mieleistäsi öljyä tai voidetta iholle ennen hierontaa. Hiero lihasjumeja napakasti, ei kuitenkaan kivuliaasti. Huomioithan, että lihasten hieronnasta voi joskus tulla jälkiä ihoon, niiden pitäisi kuitenkin hävitä muutamassa päivässä. Käytä Gua Sha -hierontalastaa tarpeen mukaan.

Gua sha -hierontalastan huolto on helpompaa kuin heinänteko! Gua sha pestään käytön jälkeen saippualla ja vedellä ja kuivataan.

Gua sha apuna synnytyksessä

Gua sha -hierontalasta nostaa suosiotaan myös synnyttäjien keskuudessa, etenkin lääkkeettömään kivunlievitykseen liittyen. Synnytyksessä gua sha:lla kammataan paljasta ihoa, jolle on laitettu öljyä paremman liukumisen takaamiseksi.

Hoidettavia alueita kammataan symmetrisesti gua shalla pitäen hierontalastaa noin 30 asteen kulmassa. Käsittelyn aikana iho saattaa tuntua kiristävältä tai polttavaltakin - ei kuitenkaan kivuliaalta.

Gua sha -hierontalastan avulla voidaan nopeuttaa synnytyksen käynnistymistä ja lievittää synnytyskipuja. Gua sha -käsittelyt voi aloittaa jo ennen synnytykseen säntäämistä, raskausviikolta 37 alkaen.

Synnytyksen käynnistymisen nopeuttamiseksi tai synnytyksen kulun edistämiseksi gua sha -hierontalastalla sivellään hartioita niskasta olkapäähän päin.

Synnytyskivun lievityksessä hierontalastalla käsitellään alaselkää sivelemällä ylhäältä alaspäin selkärangan molemmin puolin.

Ruohonjuuren Gua sha -apajille ampaiset tästä >>